Avokadoa

Minulla on vielä yksi uusi ruokailutottumus teille jaettavana. Nimittäin avokado. Työkavereiden innoittamana olen alkanut käyttämään sitä ruokavaliossani. Sopii erityisen hyvin salaatteihin, leivän päälle tai jopa sellaisenaan ruokalautasen syrjään. Sopisikohan jopa munakkaaseen? Hmm. 


”Avokado sisältää enemmän rasvaa kuin useimmat muut hedelmät. Suurin osa rasvasta onkertatyydyttymätöntä. Kokonainen keskikokoinen avokado sisältää noin neljänneksen päivittäisestä tyydyttyneen rasvan saantisuosituksesta. Avokadoissa on 60 prosenttia enemmän kaliumia kuin banaaneissa. Niissä on myös paljon B- E- ja K-vitamiinia. Avokadon painosta noin kaksi kolmasosaa on vettä. Sadassa grammassa avokadoa on 219 kcal energiaa.”

Monet pelkäävät avokadoa sen rasvaisuuden vuoksi mutta pitää muistaa, että sen rasvan koostumus on hyvä ja muistuttaa lähinnä oliiviöljyä. Etenkin karppaajat kuulemma suosivat avokadoa, joten tämähän sopii hyvin meille ”vähähiilarisillekin”. :) 
Onko teillä vinkkejä avokadon monipuolisempaan käyttöön?

On my way

10 vastausta artikkeliin “Avokadoa”

 1. Mä syön tota paahdetun ruisleivän päällä, hippusen yrttisuolaa lisään joskus, niin NAMMMM!! Ja eilen söin tomaatin ja mozzarellan kaa, yleensä siis salaateissa ja leivän päällä menee mullakin toi :) guacamolekastike on pitänyt monta kertaa tehdä, mutta en vieläkään oo tehnyt :o En kyllä tiedä minkä kaa söisin sitä, ehkä lihan tai salaatin myöskin :D

 2. Avokado sopii hyvin esimerkiksi itsetehtyihin protskusmoothiehin, koska se ei sinänsä maistu miltään, mutta tuo pirtelöön tai smoothieen kuohkeutta ja ruokaisuutta. :) Kantsii kokeilla!

 3. Avokado sopii hyvin esimerkiksi itsetehtyihin protskusmoothiehin, koska se ei sinänsä maistu miltään, mutta tuo pirtelöön tai smoothieen kuohkeutta ja ruokaisuutta. :) Kantsii kokeilla!

 4. Smoothieita suosittelen minäkin! Ja tosiaan myös ihan sellaisenaan suolan, pippurin ja sitruunamehun kanssa. Nam :)

 5. Smootheissa ihan superia, esim mansikan kanssa! Raejuuston kanssa myös maailman herkuin välipala ja olen syönyt myös munakkaan kanssa :-D Tosin en paistanut siis avokadoa vaan se sellaisenaan paistetun munakkaan kanssa – nam! Itse hurahdin täysin avokadoihin viime vuoden aikana!

 6. sotke auran vihreää sinappia ja avokadoa. Hyvää leivän päällä. Salaattina: avokadoa, kurkkua, kivihedelmiä, salaattia ja kastikkeena ripaus sitruunaa. On tosi hyvää!

 7. Siskoni käyttää avokadoa myös smoothiessa ja leivän päällä:) Ite en oo vieläkään saanut testattua, vaikka no pitänyt jo kauan aikaa!

 8. Avocado+raejuusto+pellavansiemenet paahdetun ruisleivän päällä on jokailtainen iltapalani, NAMS!

 9. Kiitos kaikille kommenteista ja vinkeistä!! =)

  Beanna: Joo, ruissiin kyl sopii ja salaatteihin. :)

  Pipari: Okei, voiskin koklaa! Oiskos sulla jotain hyvää vinkkiä mitä muuta sen kanssa laittaisi? Siis siihen smoothieen? :)

  Reetta: Joo, lusikalla minäkin sitä välillä sellaisenaan lusikoin. :)

  Henje: Munakas lähtee testiin!

  Anonyymi: Okei, katkarapujen kanssa…hmm. Voi ehkä sopiakin. :)

  Linda: Kuulostaa namilta! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta