Avokadoa

Minulla on vielä yksi uusi ruokailutottumus teille jaettavana. Nimittäin avokado. Työkavereiden innoittamana olen alkanut käyttämään sitä ruokavaliossani. Sopii erityisen hyvin salaatteihin, leivän päälle tai jopa sellaisenaan ruokalautasen syrjään. Sopisikohan jopa munakkaaseen? Hmm. 


”Avokado sisältää enemmän rasvaa kuin useimmat muut hedelmät. Suurin osa rasvasta onkertatyydyttymätöntä. Kokonainen keskikokoinen avokado sisältää noin neljänneksen päivittäisestä tyydyttyneen rasvan saantisuosituksesta. Avokadoissa on 60 prosenttia enemmän kaliumia kuin banaaneissa. Niissä on myös paljon B- E- ja K-vitamiinia. Avokadon painosta noin kaksi kolmasosaa on vettä. Sadassa grammassa avokadoa on 219 kcal energiaa.”

Monet pelkäävät avokadoa sen rasvaisuuden vuoksi mutta pitää muistaa, että sen rasvan koostumus on hyvä ja muistuttaa lähinnä oliiviöljyä. Etenkin karppaajat kuulemma suosivat avokadoa, joten tämähän sopii hyvin meille ”vähähiilarisillekin”. 🙂 
Onko teillä vinkkejä avokadon monipuolisempaan käyttöön?

Kommentit (10)
  1. Kiitos kaikille kommenteista ja vinkeistä!! =)

    Beanna: Joo, ruissiin kyl sopii ja salaatteihin. 🙂

    Pipari: Okei, voiskin koklaa! Oiskos sulla jotain hyvää vinkkiä mitä muuta sen kanssa laittaisi? Siis siihen smoothieen? 🙂

    Reetta: Joo, lusikalla minäkin sitä välillä sellaisenaan lusikoin. 🙂

    Henje: Munakas lähtee testiin!

    Anonyymi: Okei, katkarapujen kanssa…hmm. Voi ehkä sopiakin. 🙂

    Linda: Kuulostaa namilta! 🙂

  2. Avocado+raejuusto+pellavansiemenet paahdetun ruisleivän päällä on jokailtainen iltapalani, NAMS!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *