Tulevaisuus?

Olen tässä viime viikkoina kovasti miettinyt tulevaisuutta. Tai niinkin pitkälle, kuin ensi syksyyn. Valmistun toukokuussa, joten nyt olisi aika miettiä haenko kouluihin jatko-opiskelemaan, lähdenkö reissaamaan vai haenko töitä. Vaihtoehtoja on, kun vaan osaa valita niistä sen oikean. 


Opiskelujen suhteen eniten kiinnostaa markkinointi, muoti- ja hyvinvointiala. Terveelliset elämäntavat, ruokavalio jne. ovat kiinnostaneet jo useamman vuoden. Personal-Traineria olen harkinnut ja lisäksi miettinyt, josko lukisi ravintoterapiaa esim. avoimessa. Toisaalta olen kiinnostunut juuri markkinoinnista, mediasta, muodista ja kaikesta ns. pinnallisemmasta. Nyt pitäisikin miettiä haenko opiskelemaan jotain noista aloista, kenties ammattikorkeaan tradenomiksi tai personaltraineriksi.


No sitten… TOISAALTA taas jos mielenkiintoinen työpaikka osuu kohdalle, houkuttaisi sekin. Olen aina uskonut siihen, että opiskelu ei ole avain onneen vaan nykypäivänä mennään enemmänkin suhteiden avulla. Niin löydetään ne mielenkiintoisimmat työt ja mahdollisesti työssä voikin sitten edetä vaikka myyjästä yrityksen johtoon. Kaikki on itsestä kiinni. Toki kouluttautuminen on arvostettavaa enkä missään nimessä sano, etten liputtaisi opiskelun puolesta! 
Ja mites tuo matkustelu? :) Olisi ihana lähteä maailmalle vaikka vuodeksi. Sellainen kokemus olisi niin mieltä rikastuttava, että en voi olla pyörittelemättä ajatusta päässäni.

Ähhh! Miksi ei voi vain tehdä kaikkea samaan aikaan??!! Vuodet vierivät super nopeaa, joten on tärkeää tehdä nuorena asioita ettei sitten vanhana kaduta. :)
Noh, monet asiat kiinnostavat ja koitan valkkailla sen mikä tuntuu eniten oikealle. Koulujen haut alkavat ihan kohta, joten niihin hakeminen on nyt ajankohtainen. Luotan kuitenkin pohjimmiltani, että kaikki järjestyy ja luotan omaan intuitioon ja fiilikseen. Mikä tuntuu oikealle on paras valinta. 

Ovatko muut vastaavissa tilanteissa? Kertokaahan mitä meinaatte tulevana syksynä?! 
Opiskeluja, töitä, reissailua tai jotain muuta? :)

On my way

17 vastausta artikkeliin “Tulevaisuus?”

 1. Moikka! :) Mä oon ihan samassa tilanteessa ja miettiny samoja 3 vaihtoehtoa.. Joko töihin uuteen paikkaan, joko haen kouluun tai sitten lähden kiertään paikkoja..

  Eräänä päivänä sain sit mageen idean, et haen vihdoin sinne kouluun ja teen samalla töitä jossain paikassa osa-aikaisena ja koulun kautta lähden sitten jonnekkin lämpimään vaihtoon! :)

 2. Moikka!

  Sen voin sinulle kertoa, että ”johtajaksi” (iinä mielessä kuin oletan sinun tarkoittavan) ei ole nykypäivänä mitään asiaa ilman korkeakoulututkintoa. Suhteilla on suuri merkitys, mutta lähes jokaisessa johtotason työpaikassa on kriteerinä paikan saamiselle suoritettu korkeakoulututkinto, mieluiten tietenkin alaan sopoiva. Jos vaatekaupan myymäläpäälliköksi mielii, niin se onkin toinen juttu. He eivät ole ylempiä toimihenkilöitä eikä heillä ole samanlaisia ” kelpoisuusehtoja”.

 3. joo voisit tulla mun ravintoterapeutiks, kiitos!

  ei vaan, oisit oikeesti tosi uskottava just personaltrainerina/ravintoterapeuttina ku näytät ja vaikutat niiin hycinvoivalta :)

 4. Hae töihin/kouluun ulkomaille? Sillä tavalla saavuttaa monta asiaa kerralla. Kuitenkin kun niin monella alalla parhaat paikat on juuri siellä ulkomailla, ja suomessakin kansainvälinen työkokemus on aina ehdotonta plussaa.

  Terveisin, Tyttö, joka suorittaa kv.vaihtoaan geneven yliopistossa ja harjoittelua samalla YK:ssa:)

 5. Komppaan anonyymiä täysin, siinä mielessä että Suomessa johtajiksi, ei nyt vain suhteiden kautta päädytä. Tarvitaan korkeakoulututkinto, veikkaan että amk tutkinto ei välttämättä riitä. Mielestäni myös omalla työpanoksella voi vaikuttaa. Harvemmin ketään suoraan johtajiksi palkata, vaan lähdetään ihan siitä alimmasta tasosta etenemään.

 6. Tässä yksi ajatus:
  Haet opiskelemaan alaa, joka sinua todella kiinnostaa. Osan opinnoista voit suorittaa vaihdossa ulkomailla, samoin työharjoittelun. Siinä toteutuisi kaksi vaihtoehtoa yhdellä päätöksellä, kätevää :)

 7. Kiitos kommenteistanne! :)

  Anonyymi: Noniin, kiva kuulla muidenkin pohtivan näitä kysymyksiä. Ja tosiaan, aika moni täällä kehoittaa tuohon vaihtoon ja ei oikeastaan ollenkaan hassumpi idea! Mietin vaan haluanko vielä koulun penkille moneksi vuodeksi…

  Anonyymi: Merkonomiksi, yo-pohjaisella linjalla ollaan.

  Anonyymi: Tarkoitin lähinnä sitä, että henkilö voi edetä urallaan myös ihan töitä tehden. Tietysti tämä tarkoittaa työpaikkauskollisuutta ja sitä, että sitoudut tosiaan johonkin taloon pidemmäksi aikaa. Olen kuullut kuinka monet merkonomit ovat esimerkiksi pankinjohtajia. :) Eli en lähtisi sanomaan, että mahdotonta. ;)

  Anonyymi: Niin, ihmisen hyvinvointi kiinnostaa- ja paljon!

  Anonyymi: Ulkomailla opiskelu on niin kallista?!

 8. Lähde ihmeessä ulkomaille, vaikka sitten vain reissaamaan. Nyt kun olet vielä nuori! Ehdottomasti!

 9. Pankinjohtaja-merkonomit ovat yleensä opiskelleet myös jonkun korkeakoulututkinnon, kuten KTM, HTM tai OTM. Itseäni kiinnostaa jossain vaiheessa tuo pankissa johtoasemassa työskentely ja opiskelen oikeustieteellisessä…eli luulen että pankinjohtajat taitavat olla suurimmaksi osaksi maistereita :)

 10. LÄHDE reissuun!!
  Olen miettinyt että tulenko toteamaan kuolinvuoteella maatessani että ”jumalauta kun on hienot tittelit ja hemmetisti rahaa” vaiko niitä kaikkia kokemuksia mitä saan (varsinkin reissaamisesta!!) ja omaten kaikki ne rikkaudet kulttuurista uusiin ihmisiin.
  Veikkaisin että reissaaminenkin auttaisi sua ohjaamaan sille tielle minne haluaisit mennä.
  Itse ainakin teen mielummin nämä asiat näin vähän päälle parikymppisenä. Mietin niitä ura juttuja vasta kun olen nähnyt mielestäni tarpeeksi ollakseni valmis edes tajuamaan mitä haluan. Sen tähden kirjoitan tätäkin tekstiä ulkomailla ;)
  Kyllä se koulu odottaa!

 11. Kyllä pelkällä merkonomi-tutkinnolla on haasteellista päästä pankinjohtajaksi. Pankit yleensä hakevat trainee-ohjelmiin maistereita (eikä kaikki halukkaat välttämättä aina edes pääse ko. ohjelmaan – lähipiirissäni on maistereita). Trainee-ohjelman tarkoituksena on perehdyttää maisterit ensin perushommiin ja sitten on tarkoitus sen jälkeen saada heidät vaativiin monesti esimerkiksi vaativiin esimiestehtäviin.
  Merkonomi on hyvä tutkinto esimerkiksi pankin tiskille asiakaspalvelijaksi, kauppaan myyjäksi (korkeintaan myymäläpäällikkö). Suomessa on niin paljon korkeakoulutettuja, että matalilla tutkinnoilla alkaa olla vaikeuksia saada korkeamman asteen tehtäviä, kun kaikki maisteritkaan eivät niitä aina saa (esim. FM).

 12. Ei mitään mahdollisuutta päästä pankin johtokuntaan merkonomitutkinnolla! Taidat olla aika ulalla asioista… meidän vanhempamme ovat pystyneet tuollaisiin paikkoihin kiipeämään merkonomin papereillakin, mutta nykytyöelämän vaatimukset ovat täysin toista luokkaa kuin silloin.

  Toisin sanoen: jos kaverisi/tuttusi on pankinjohtaja, hän ei ole sitä siinä merkityksessä kuin minä asian ymmärrän.

 13. Kiva kuulla mielipiteitänne, monet täällä selkeästi ovat nuorena reissaamisen kannalla. Pitää vielä miettiä asiaa…

  Anonyymit: En ole haluamassa pankin johtoon, se oli vain esimerkki ja on varmasti aika harvinaista. Eli ihan turhaan täällä nyt vakuutellaan kuinka mihinkin hommaan päästään. Tarkoitin tuolla lähinnä sitä, että eteneminen työssä on nykyäänkin mahdollista.

 14. ”eteneminen työssä on nykyään mahdollista” NO KUULE KATOS VAAN :D

  ei helvetti sentää sun kanssas.

 15. sinuna en ees miettis vaan lähtisin ehdottomast ulkomaille. opiskelemaan tai töihin. itse samanikäinen kun sinä ja lähdin syksyllä Espanjaan töihin. hetkeäkään ei ole kaduttanut. nyt on se tilaisuus kun ei vielä perhettä ole, kun ei ole opiskelut kesken, ei poikaystävää suomessa pidättelemässä yms. upein kokemus mitä ollu. suomessa ehtii ollamyöhemminkin ja opiskelujakin voi suorittaa lisää vaikka perheellisenäkin mut ulkomaille lähtö on aina silloin haastavampaa.

 16. Anonyymi: Ja anna säkin jo asian olla ja keskity vaikka siinä uralla etenemiseen. :)

  Anonyymi: Oletpas ollut rohkea! :) Itse olen aina tavallaan halunnut mutta tavallaan pelännyt jättää ”kaiken”. Vaikka tiedän, pelkääminen on turhaakin turhempaa… Mutta katsotaan! Kiitos kuitenkin rohkaisustasi! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta