Auringonsäteitä!

Minun sunnuntai-aamuni on alkanut selailemalla työpaikkoja ulkomailta, sekä tutkimalla Working Holiday viisumia Ausseihin. Olen nyt pallotellut tosissani ajatusta ulkomaista ja luonnollisesti alkanut selvittämään tapaa sinne lähteä. Tuo viisumi Kilroyn kautta kuulostaisi tavallaan aika hyvältä, koska siinä saisi viisumin vuodeksi. Normaalistihan viisumin saa vain kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan. Minullahan on sukulaisia Ausseissa, Brisbanessa. Isäni isän veli lähti aikoinaan Australiaan ja meni siellä naimisiin. Heidän lapset ovat luonnollisesti omien vanhempieni ikäisiä mutta nämä heidän lapset ovat samaa ikäluokkaa kanssani. Onhan se kivempi jos maassa olisi omia sukulaisia, ikäänkuin pientä turvaa. :)


Luin muutamia matkakertomuksia ja täytyy sanoa, että kuulostaa paremmalle kuin hyvälle! Toki tavallaan olisi ihanaa lähteä reissuun ilman mitään ”velvoituksia” ja etsiä esimerkiksi omaehtoisesti töitä. Mutta silloin voisin olla vain sen kolme kuukautta, jonka jälkeen pitäisi maasta lähteä. Noh, pitää miettiä ja sumplia vielä. :) Nyt on vaan sellainen kysymysmerkin aika omassa elämässä ja tilaisuus toteuttaa unelmia!

Onko joku kenties ollut Kilroyn kautta Australiassa? Tai jonkun muun vastaavan firman kautta? 
Saa antaa vinkkejä! :)

On my way

9 vastausta artikkeliin “Auringonsäteitä!”

 1. Working Holiday-viisumin saa hankittua suoraan Australian hallituksen immigration departmentista,netistä (www.immi.gov.au). Silloin ei todellakaan ole mitään ”velvollisuuksia”,eli saat oleskella vuoden maassa, teitpä töitä tai et ja pääset muistaakseni hieman halvemmalla, kun maksat vaan sen viisumin, etkä killroylle/muulle matkatoimistolle mitään extraa. :)

 2. Anonyymi: Niinpä, no en varmasti! Katotaan miten asiat järkkääntyy. =)

  Anonyymi: Joo, itseasiassa luin asiasta jälkeen päin. Katsoin kokoajan tuota turistiviisumia, koska sitähän ei saa kolmea kuukautta pidemmäksi aikaa kerrallaan.

 3. Käy tsekkaamassa harjoittelupaikkoja esim. Euroopan parlamentin nettisivuilta. http://www.europarl.fi
  Harjoittelijoille maksetaan pikkupalkkaa, harjoittelu kestää noin 4 kk, superkansainvälinen työympäristö ja Bryssel on ihan yes. Toinen vaihtoehto on komissio, voit googlata.

 4. Mä kannatan viisumin hankkimista ja tänne tuloa! Aussit on upea maa ja ihmiset on maailman parhaimpia. Ite oon au pairina täällä ja asiat on menny paremmin kuin hyvin. Viisumin saa todella helposti ilman järjestöä, maksun jälkeen meni alle tunti ja viisumi löytyi. Jos mahdollista ota ja lähde, et tule katumaan! :)

 5. Anonyymi: Okei, kiitos informaatiosta! :)

  Maisu: Kuulostaa juurikin loistvalta. Olen kuullut vähän liiankin monelta taholta, että ”Elämäni paras päätös oli lähteä Ausseihin!” :)

 6. Moi,
  Mä oon ollu nyt täällä Australiassa reilut kaks kuukautta. Mulla on Suomessa ihana perhe ja ihanat ystävät, mutta silti veri veti ulkomaille. Näin just viikonloppuna yhen auton jonka taka ikkunassa oli tarran missä oli Australian lippu ja perässä luki LOVE IT OR LEAVE ja mä tajusin sillä samalla hetkellä, että mä todellakin kuulun tohon ekaan ryhmään. Oon viihtyny täällä paremmin kun osasin odottaa. Tietty on vaiketa hetkiä, mutta kaikesta oon tähän mennessä selvinny.

  Jos sä oot todella lähdössä tai haluut muuten vaan tietää jotain, niin mä autan mielelläni! :)

  http://youonlygetonelifesini-sini.blogspot.com

  -Sini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta