Kokeilevaa treenausta

Olen kevään kunniaksi päivitellyt hieman treenejäni personal-trainerin kanssa. Pidemmän aikaa on ollut olo, että kehitykseni ovat ikäänkuin jämähtänyt paikalleen. En nyt tarkoita HCR:lle treenaamistani, vaikka sekin on toki kärsinyt hieman flunssastani. Puolikkaalle treenaamiseni etenee ihan toivotulla tavalla, enkä tässä vaiheessa vielä tule lisäämään juoksemista sen enempää. Olen päättänyt olla ottamatta turhia paineita tapahtumasta, toki himoitsen tavoiteaikaani 1,50-2 h, mutta kaikki sen mukaan kuinka kroppa kestää. Kyseessä on kuitenkin ensimmäinen maratonini, joten ei kannata heti asettaa tavoitetta ainakaan ihan mahdottomiin aikoihin.


Muutoksia tulee nyt lähinnä tapahtumaan lihaskunnon saralla. Tarkoituksena olisi saada kiinteytymistä aikaan, eli lihasten muotoja esiin. Lähdetäänkin vähentämään aerobista liikuntaa ja lisätään lihaskuntoa. 
Olen aina ollut ns. aerobinen himoliikkuja. Saan mielettömiä kiksejä siitä, kun endorfiinit valtaavat kropan pitkäkestoisessa aerobisessa ”rääkissä”. Siinä on syy miksi minulla on ollut ikäänkuin pakkomielle sisällyttää jokaiseen treenipäivään vähintään semmoiset 30 min aerobista. On toki päiviä, jolloin teen sen puolituntisen kevyemmin mutta olen huono ottamaan iisisti. Usein käy kuitenkin niin, että aerobisen jälkeen lihaskunto-treenini kärsii. Kun kroppa on väsynyt, ei siitä saa kaikkea enää irti. 


Eli nyt olisi tarkoitus juosta 3 x vkossa, ainakin HCR:ään saakka. Muina päivinä sitten aerobinen jää ihan minimiin, eli 10-20 min lämmittelyä. Keskitän kaiken energiani lihaskuntotreeniin. Tulen jakamaan treenit eri päiville, ja ne muotoutuvat tässä vielä. Lihaskuntotreenin teen 3 x 10 sarjoissa, noin 30 sekunnin palautuksilla. Eli pidetään sykkeet kuitenkin sopivan korkealla ettei vaan mene lööbailuksi. 🙂


Ruokavalio tulee pysymään proteiinipainotteisena. Mutta karppauksesta ei ole siis edelleenkään kyse! Voin laittaa vaikka ruokapäiväkirjoja tänne nyt lähitulevaisuudessa. Suurin haaste on se, että olen niin paljon menossa, jolloin ruokailu usein on sellaista banaani siellä, protskupatukka täällä. Päivisin ruokailu on säännöllistä mutta iltaisin se ei ole enää niin säännöllistä.

Jutan tavoite! 😉
Onko muilla ”kesäkuntoon”-projekteja? 🙂
( Kuvat weheartit.com)


PS! Klikkaa tästä itsesi Fit-lehden erikoistarjoukseen.6 numeroa vain 21,90 ja tilaajalahjaksi Aarikan laukku!
Kommentit (19)
  1. Huhhuh.. Mistä näitä anonyymejä idiootteja oikein sikiää? Musta tuntuu pahalta sun puolesta, kun vaikutat niin vilpittömältä ja silti täällä anonyymit jaksaa nillittää kaikesta epäoleellisesta. Älä anna noiden idioottien ja pahantahtoisten ihmisten vaikuttaa suhun. Ihanan pirteä ja hyvällä tavalla arkinen blogi. 🙂

    Jutta

    1. Heheh, noo pitää ottaa vaan iisisti, vaikka välillä kyllä kieltämättä jotkut kommentit vähän vit*****. Mä kestän kuitenkin aika paljon kritiikkiäkin, joten no hätä! =) Kiitos kuitenkin ihanasta kommentistasi!

  2. Anonyymi: Okei, en tiedä mistä on peräisin mutta itse otin weheartit:ista, joten en ole tehnyt mitään laitonta. 😀

    Hahah, nyt hieman kyllä nauratti. En lähde kommentoimaan asiaa enempää. Puolikkaalle olen menossa, enkä ylpeile sillä millään tavalla. Ennemminkin toivon, että selviän maaliin saakka. :)En haluaisi mitään huonoa aikaa, joten sen takia treenaan sitä varten…Vaikkei ilmeisesti tarvitsisikaan jos kerta jokainen sen pystyy juoksemaan.

    Ja kiitos kaikille tsempeistä! Olette ihania! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *