Luomuherkkuja

Luin eilen Sports Ladyn blogista ohjeen terveellisempään herkkuun, Lucuma toffeeseen. Innostuin ohjeen helppoudesta ja terveellisistä raaka- aineista sen verran, että googlettelin koko eilisen illan terveellisempien luomu herkkujen reseptejä. Pitänyt jo pidempään vierailla Ruohonjuuressa shoppailemassa kaikkea kivaa ja mm. raakasuklaatakin on kuulemma erittäin helppo tehdä itse. Mieluummin tekisi herkkupäivänä itse herkkuja, joiden raaka- aineet ovat puhtaita ja säilöntäaineettomia, kuin vierailee siellä Makuunin karkkilaarilla. 
Vai mitä tuumitte?

Hyvinvoinnin.fi- verkkokaupasta 
löytyy paljon raakakaakao tuotteita ja sivulta löytyy  myös resepti raakasuklaan tekoon. Itse aijon ainakin testata!


Jos teillä on joitain hyviä reseptejä, antakaahan tulla! :)

On my way

2 vastausta artikkeliin “Luomuherkkuja”

 1. Olen myös miettinyt tuota makuuninkarkkilaarin vaihtamista itsetehtyyn raakasuklaaseen..Tuloksenani kuitenkin makuuninlaari. Pyrin syömään hyvin proteiinipitoista ruokaa (ilmeisesti hyvin samantyyliesti kuin säkin) kasviksia, pehmeitä rasvoja, leivän olen minimoinut lähes kokonaan ja sokeri on ehdoton ei. Juuripa siksi sitten päädyin tähän yhteen makuuni -päivään viikossa, koska muuten hajoaa pää :) Jos tyydyn pelkkään raakasuklaaseen sun muihin ”terveyskarkkeihin” tapahtuu sitten jossain vaiheessa totally repsahdus. tai sitten sitä tapahtuu koko ajan. Kyllä täytyy sanoa, että on joskus todella hankalaa painia näiden syömisrajoitusten kanssa. Työpaikallani työnantajan tarjoamat välipalat ovat perus sokerijogurtteja, leipää, suklaapatukoita, banaania (joka muuten on hedelmistä juuri se joka saattaa aiheuttaa joillekin mahan turvotusta ja vatsavaivoja, mukaanlukien minä itse)..työni on fyysisesti raskasta joten välipalat ovat aika välttisjuttu..ollappa siinä sitten että mitä söisit, kun ei omia rahkojakaan viitsi pitää lämpöisessä pukukaapissa. Valitsen siis pitkinhampain sokerijogurtin tai tyydyn vain teekupposeen. Joskus tämä kaikki tuntuu turhan pinnalliselta, mä reenaan kuitenkin loppujenlopuksi vain siksi, että haluan näyttää hyvältä. Tsemppiä treeneihin :)

  • Olet oikeassa. Ajattelin lähinnä, että esimerkiksi joka toinen viikko voisi kokeilla jotain muuta kuin sitä makuunin laaria.
   Itse tarvitsen myös sen herkkupäivän kerran viikossa, tosin välillä pidän parikin viikossa ja välillä taas kahden viikon välein.
   Välillä nuo makeanhimot ovat suuremmat ja välillä taas eivät. Onhan se, jokaisella taitaa tulla lähes päivittäin eteen tilanteita, että joutuu valitsemaan keksin ja omenan väliltä, tai otatko sen munkin, kun pomo kerta tarjoaa… :) Eli lujaa tahtoa ja sitoutumista vaatii.
   Itse olen huomannut lankeavani helpommin jos herkkupäivä on ollut edellisenä päivänä. Jos olen ollut jo monta päivää normaalilla ruokavaliolla huomaan kynnyksen jättää tarjous väliin olevan suurempi.
   Sinullekin paljon tsemppiä! =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta