Aamupala bannaria

Eksyin muutama ilta sitten Anna Virmajoen blogiin ja sieltä bongasin kokeilemisen arvoisen aamupala reseptin, ”aamupala pannarin”. Muunsin reseptiä hieman sen mukaan, mitä omasta kaapista löytyi. Simppeli aamupala pannari meni meillä näin:


1 kananmunan valkuainen ja kaksi munaa keltuaisineen 
(Olisi kuulunut olla 4 valkuaista mutta olen niin surkea ottamaan munasta vaan valkuaiset. Aina se keltuainen lipsahtaa kuppiin ja siinä vaiheessa, kun alan onkimaan sitä keltuaista veks on se jo yhtä mössöä… äh, no anyways!)
1 dl kaurahiutaleita
Ripaus kanelia ja makeutusainetta
Paistoin oliiviöljyssä.

Ehkä hieman kuivakan näköinen mutta oli namia! Hyvä vaihtelu perinteiseen puuroon. Banaanithan voi jättää veks, ihan pelkkä makeutusaine/sokeri ripoteltuna päällekin riittää. Tai sitten mehukeittoa, marjoja tms. Itse pidän Xtran omenahillosta, koska siinä on omenaa jopa yli 90 %, eli lisättyä sokeria vähemmän ja täten myös hieman normi hilloja terveellisempää. 


Käyttääkö muuten moni teistä makeuttamiseen Steviaa? Sitä ei tarvitse laittaa kuulemma kuin pieni hyppysellinen niin makeus on taattu. Leivonnassa voisi olla kätevä tuote. Itselläni on hieman ristiriitainen suhde makeutusaineita kohtaan, olen kuullut niistä aika paljon huonoa mutta samahan pätee myös valkoiseen sokeriin. Lieneekö tumma sokeri sitäkään parempaa?! Ennen käytin aina maitorahkassa ja teessä hermesetasta mutta nykyään olen jo tottunut jättämään nuo pois. Leivonnassa on oikeastaan pakko valita sokerin ja makeutusaineiden väliltä, itse kallistun makeutusaineeseen. Ja älkää kysykö miksi. 🙂

Mitä te käytätte makeutusaineina?

Himotreenaaja?Palautusjuomat edullisesti ja kätevästi kotiin. Tilaa!
Kommentit (16)
  1. Voin suositella steviaa ihan täysillä! Nuo keinotekoiset makeutusaineet on myrkkyä ja sokeria en käytä VHH:n takia. Itselläni on tätä: https://www.hyvinvoinnin.fi/cocovi-stevia
    Mutta monet suosittelevat myös noita iHerbistä saatavia eri makuisia =)

    1. Okei, kiva kuulla! Noi eri maut kiinnostavat kyllä kovasti! =)

  2. Katri Viirret
    8.5.2012, 09:49

    Mäkin oon tilannut iHerbistä steviaa juuri niissä pipettipulloissa..Mulla on vanilla, chockolate ja english toffee. On varsinkin puurossa ja teessä tosi hyvää! Puuroon kun laittaa omenaa, kanelia ja sitä vaniljasteviaa niin maistuu ihan mahtavalta :).

    Kannattaa valita omega-munia.. Nykyään munia voi jo syödä aika huoletta! Itse söin vielä ennen dieettiä jopa 4 munaa päivässä ja elossa olen :D. Tässä hyvää juttua:
    http://www.laitilamuna.fi/omegainfo.htm

    1. Oooo noi maut kuulostaa hyville! 🙂 Tää on kyllä nyt must have tuote!!
      Joo, en usko että tuollaiset määrät vaikuttaa kovinkaan paljon kolesteroliin. Itselleni ei oikeastaan uppoakaan enempää kuin neljä per päivä, useimmiten menee se pari kappaletta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *