Aamupala tottumuksia

Olen erittäin suuri puurojen ystävä. Minulle aamuisin suuri nautinto on kaurapuuron syöminen kera maitokahvin (ainakin silloin, kun sen ehtii ajalla tekemään…). Aamupala on sellainen juttu, josta en luopuisi kirveelläkään. Hormonidieettiluennon jälkeen talvella päätin kokeilla puuron jättämistä iltapalaksi ja munakkaan syömistä aamupalaksi. En kuitenkaan jaksanut paistella munaa kuin muutamana aamuna ja ikävöin puuroa. Lisäksi munakkaasta tuli jotenkin todella täysi ja ruokaisa olo, ei sopinut minun aamuihini. Siispä palasin jälleen tuttuun ja turvalliseen puurorytmiin. Puuron päällä käytän yleensä mehukeittoja tai sitten Omenasosetta, jossa on omenaa 92 %. Mansikkahillo on kaurapuuron kanssa ihan liian herkkua, tosin välillä purkin sitäkin kotoani löydän. Maitorahkoja olen myös joskus kokeillut aamuisin mutta yöks, niistä vasta tykky olo tuleekin. Tyhjällä vatsalla en voi kuvitellakaan lähteväni liikkeelle. Ihmettelen miten jotkut ihmiset pystyvät porhaltamaan esimerkiksi lounaaseen saakka syömättä, kenties vain kahvin voimalla?!


Aamupala voi olla suuri nautinto. Etenkin viikonloppuisin, jos on aikaa brunsseilla kotosalla tai sitten vaikka ulkonakin. 
Kaikkea ihanan raikasta ja tuoretta pöytään ja hyvää seuraa. Panostakaamme aamiaiseen, vuorokauden tärkeimpään ateriaan!

( Kuvat weheartit.com)
Millaisia aamupalatottumuksia teillä on? 
Puuro vs. munakas? 🙂

Kommentit (23)
  1. Syönyt samaa aamupalaa nyt varmaan 5 vuotta: kaurapuuro+leseet, mustikoita 1dl, 1dl raejuustoa, & marjakeittoja. Plus kahvia ja banaani. IHan sama aamupala.. Lame. Jos joutuu poikkeamaan aamupalasta, tulee jotenkin niin outo olo&päivä ei käynnisty kunnolla, heh. Mutta oon ihan samaa mieltä, en ymmärrä niitä jotka vielä ylpeilevät sillä, että painavat ilman aamupalaa aina lounaaseen tai kauheimmassa tapauksessa: illalliseen, asti.. Huhhuh. Aamupala on nautintohetki.

    1. Noo, mutta mikäs tuossa. Jos tuo toimii sinulla ja jaksat sillä lounaaseen. 🙂
      Kaurapuuro on vaan ihan parasta!

  2. Mun herkkua on sellanen, että pistää illalla valmiiksi valio a + maustamatonta jogurttia kippoon ja sinne sekaan kaurahiutaleita ja rusinoita ja sit panee folion päälle ja iskee jääkaappiin. Sit aamulla kun otat sen niin se on ihanan paksua kun ne hiutaleet ja rusinat on turvonnu siellä jogurtissa ja päälle esim tuoreita marjoja kesäsin ! nami 🙂 kannattaa kokeilla ja tässä on sekin hyvä puoli että aamupala on heti valmiina, et tätä vois kutsua niiku jogurttipuuroks :)hups tulipa pitkä sepustus 😀

    1. Ooo, toihan kuulostaa ihan herkulta! 🙂 Pitääkin kokeilla. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *