Aamupala tottumuksia

Olen erittäin suuri puurojen ystävä. Minulle aamuisin suuri nautinto on kaurapuuron syöminen kera maitokahvin (ainakin silloin, kun sen ehtii ajalla tekemään…). Aamupala on sellainen juttu, josta en luopuisi kirveelläkään. Hormonidieettiluennon jälkeen talvella päätin kokeilla puuron jättämistä iltapalaksi ja munakkaan syömistä aamupalaksi. En kuitenkaan jaksanut paistella munaa kuin muutamana aamuna ja ikävöin puuroa. Lisäksi munakkaasta tuli jotenkin todella täysi ja ruokaisa olo, ei sopinut minun aamuihini. Siispä palasin jälleen tuttuun ja turvalliseen puurorytmiin. Puuron päällä käytän yleensä mehukeittoja tai sitten Omenasosetta, jossa on omenaa 92 %. Mansikkahillo on kaurapuuron kanssa ihan liian herkkua, tosin välillä purkin sitäkin kotoani löydän. Maitorahkoja olen myös joskus kokeillut aamuisin mutta yöks, niistä vasta tykky olo tuleekin. Tyhjällä vatsalla en voi kuvitellakaan lähteväni liikkeelle. Ihmettelen miten jotkut ihmiset pystyvät porhaltamaan esimerkiksi lounaaseen saakka syömättä, kenties vain kahvin voimalla?!


Aamupala voi olla suuri nautinto. Etenkin viikonloppuisin, jos on aikaa brunsseilla kotosalla tai sitten vaikka ulkonakin. 
Kaikkea ihanan raikasta ja tuoretta pöytään ja hyvää seuraa. Panostakaamme aamiaiseen, vuorokauden tärkeimpään ateriaan!

( Kuvat weheartit.com)
Millaisia aamupalatottumuksia teillä on? 
Puuro vs. munakas? :)

On my way

23 vastausta artikkeliin “Aamupala tottumuksia”

 1. Puuuro ja raejuusto<3 Tosin oon aika huono joka aamu syömään! :) Munakasta voisin myös syödä, mutta oon niin kiireinen arkiaamuisin, etten ikinä ehi :D

 2. Puuro+raejuusto+vadelmia/banaani! Ja joka aamu,muuten tulee syötyä lounaalla ihan ähkyyn :)

  • Namnamm! Joo aamiainen on tuonkin vuoksi hyvä, ettei lounaalla sitten syö liikaa. :)

 3. Arkena syön aamuisin puolikkaan maitorahkapaketin, johon sekoitan hedelmän/marjoja,siemeniä ja raejuustoa. Ja ilman sitä kahvia ei täälläkään lähdetä liikkeelle;) viikonloppuisin saatan tehdä tuon munakkaan ajan kanssa. Olen huomannut ettei pelkkä puuro pidä nälkää pitkään, joten proteiinipitoinen aamiainen on osoittautunut parhaaksi. Ja oikeassa olet, aamiainen on se tärkein ateria!

  • Niin, siksi lähinnä joskus mietinkin ja testasinkin tuota protskuvaihtoehtoa. Itselläni tosin en huomannut juurikaan eroa nälän pitämiseen, sama pari tuntia ja jo on taas nälkä!

 4. Tosi monelle tuntuu kyllä olevan hankalaa syödä ylipäätään mitään aamuisin. Mää en vaan voi ymmärtää sitä, kun mulla on aina nälkä heti aamusta. :D

  Nykyisin syön aamupalaksi maitorahkaa, marjoja ja mehukeittoa. Nam! :)

  • Joo, sama! :D Toi maitorahka olisi hyvä jos vain sen alas saisi. Itselläni se jää jotenkin kitalakeen…

 5. Aamukahvi on must! Teen yleensä aamulenkin kahvivatsalla, eli kuppi kahvia ennen lenkkiä. Suihkun jälkeen maustamatonta jugua + rahkaa + marjoja :) Itse tykkään sekoittaa tota maustamatonta jugua rahkaan niin ei oo niin kuivakkaa! Sama lopputuloshan tietysti tulee kaupan jugurttirahkalla jos on laiska. :)

  • No on! Hui, eikö tule huono olo? Sain joskus kauhun tuosta kahvin juonnista tyhjään vatsaan, kun tuttu sai vatsahaavan. Ja suuri syy oli kuulemma se, että oli aamuisin juuri kitannut kahvia tyhjään masuun.

 6. Puuro! ja sekaan heittää mehukeittoa ja raejuustoa niin voi nami<3 tai sitten rahka + hedelmiä/marjoja jne.. ei yleensä arkiaamuisin kerkeä väsäilemään munakasta mutta aamupala on kuitenkin ihan pakko keretä syömään, siitä saa niin paljon energiaa päivään! ;D

 7. itse olen jäänyt aivan koukkuun puuron ja raejuuston yhdistelmään – vielä kun lisää pari ruokalusikallista activia kevyt viljajogurttia. samettinen maku, ja vatsa kiittää. :)

  • Itsekin syön aina joskus jogurtin kanssa jos mehukeitot sun muut loppu. Yksi kiva kikka on heittää sekaan protskujauhetta. :)

 8. Mun aamupalat ei oo nitään esimerkkiä näyttäviä todellakaan.. Herään about kymmeneltä sit otan lähes aina heräys paukun jossa on leijjonaa ja sitruunamehua. Sit käyn lenkillä ja sen jälkeen syön jogurttia ja omenan. Kahvin sijasta saatan ottaa appelsiinimehu lasillisen. :) Toi paukku toimii ainakin darra-aamuina ;) Mut toi appelsiinimehu pitää pirteenä pitkään! Kannattaa kokeilla!!

  • Hyi, siis paukku aamulla?? Yöks. Sorry. :)
   Itse olen aina miettinyt miten jotkut ihmiset pystyvät darra- aamuna ottamaan jotain ”tasottavaa”. Itse tyyliin syljen lasiin seuraavan viikon.

  • Kaikilla on erilaiset tottumukset.. Mut mä pystyn ottaa paukun aamulla (: Välillä oon ottanu kolme paukkuu ja sitten tietysti ollut kotona kun on oksentanu jo pari kertaa!

 9. Mun herkkua on sellanen, että pistää illalla valmiiksi valio a + maustamatonta jogurttia kippoon ja sinne sekaan kaurahiutaleita ja rusinoita ja sit panee folion päälle ja iskee jääkaappiin. Sit aamulla kun otat sen niin se on ihanan paksua kun ne hiutaleet ja rusinat on turvonnu siellä jogurtissa ja päälle esim tuoreita marjoja kesäsin ! nami :) kannattaa kokeilla ja tässä on sekin hyvä puoli että aamupala on heti valmiina, et tätä vois kutsua niiku jogurttipuuroks :)hups tulipa pitkä sepustus :D

 10. Syönyt samaa aamupalaa nyt varmaan 5 vuotta: kaurapuuro+leseet, mustikoita 1dl, 1dl raejuustoa, & marjakeittoja. Plus kahvia ja banaani. IHan sama aamupala.. Lame. Jos joutuu poikkeamaan aamupalasta, tulee jotenkin niin outo olo&päivä ei käynnisty kunnolla, heh. Mutta oon ihan samaa mieltä, en ymmärrä niitä jotka vielä ylpeilevät sillä, että painavat ilman aamupalaa aina lounaaseen tai kauheimmassa tapauksessa: illalliseen, asti.. Huhhuh. Aamupala on nautintohetki.

  • Noo, mutta mikäs tuossa. Jos tuo toimii sinulla ja jaksat sillä lounaaseen. :)
   Kaurapuuro on vaan ihan parasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta