Pinnallisuus syyniin

Halusin tehdä postauksen pinnallisuudesta ja siitä mitä ajatuksia se meissä – tai minussa herättää. Olen saanut viime päivinä aika monenlaista palautetta ja niiden innoittamana tätä lähdinkin kirjoittamaan. Olen aina arvostanut ihmisissä syvällistä puolta ja haluankin aina uuden ihmisen kohdatessani uskoa siihen, että jokaisesta löytyy jotain enemmänkin sieltä pinnan alta. Toisista se tulee esille ensiraapaisulla, toisista hieman tunnusteltaessa ja ajan kuluessa, toisista taas ei kai koskaan. Vältän tuomitsemista, jos en tunne ihmistä. Se, käyttääkö nainen esimerkiksi tekoripsiä, kynsiä, hiustenpidennyksiä, meikkaako, omaako tatskoja, onko laitettu täytettä jonnekin jne. ei vaan oikeasti kerro ihmisestä kaikkea. Se on vain ulkoista ja sitä pintaa. Monelle ulkonäkö on osaltaan työkalu ja toiset vaan ns. korjaavat omia puutteitaan jollain tapaa, kenties omaksi- tai muiden iloksi. Monet ehkä siksi, että naisen vaan ”kuuluu” olla se kauniimpi osapuoli. Ja tässä taas päästään siihen, mikä on kaunista? Sama asia, kuin lempi väri tai ruoka, ei näistä seikoista vaan voida kiistellä. Tai mielestäni se on turhaa. Toinen ihailee luonnollisuutta, toinen taas vähemmän luonnollista olemusta.

Itsehän meikkaan hyvin hillitysti, käytän aamuisin siihen aikaa max. kymmenen minuuttia. Hiukseni ovat omat, samoin kynteni. Ripsiä huollan muutaman viikon välein ja olen itseasiassa koukuttunut niihin juurikin niiden helppouden vuoksi. On ihanaa, kun aamulla säästää aikaa sen vuoksi, ettei tarvitse alkaa pelaamaan ripsarin kanssa. Pukeudun tyylilleni ominaisesti, hyvin rennosti. Harvoin käytän korkkareita, pieniä kiilakorkoja lukuunottamatta. En tykkää merkkivaatteista, laukuista jne. Huulia olen täyttänyt muutaman kerran, koska sain kokeilla Hyalurinihappoa ilmaiseksi. Rinnat laitan yhteistyön merkeissä, ja tähän syyt löytyy aikaisemmasta postauksesta. Mielestäni jokaisen ulkoinen olemus, on se fiksattu tai ei, ei ole keneltäkään toiselta pois. 
Tai ei sen ainakaan pitäisi olla. 

(Kuvat wwheartit.com)

Kirjoitukseni pääpointti on se, että ulkoinen olemus (on se sitten millainen tahansa), ei missään nimessä poissulje sisäistä kauneutta. Vaikka ihminen olisi koristeltu kullalla ja mirhalla, ei hänen sydämensä automaattisesti ole tyhjä, pinnallinen, kylmä ja itsekeskeinen.  Mielestäni tämä seikka on tärkeä muistaa! :) Meissä jokaisessa on kuitenkin sitä pinnallisuutta, toisissa enemmän ja toisissa vähemmän. Ja pinnallisuus on meille jokaiselle aika erilainen käsite. Toiselle ovat pinnallisuutta juuri ne meikit, merkkivaatteet, tekokynnet ja toiselle taas vaikka se, että treenaa vartaloaan esimerkiksi fitneksessä. 
Ei siis tuomita toisiamme liian helposti, mielipiteitä on yhtä monta kuin meitä ihmisiäkin.

Olen puhunut, nyt takaisin kuvausten pariin! :)


On my way

15 vastausta artikkeliin “Pinnallisuus syyniin”

 1. Tosi kiva kirjoitus, ihanaa että joku puhuu myös tälläisistä asioista blogimaailmassa!
  Mua harmittaa nykyisin tosi paljon se, että naisille asetetaan hirveet ulkonäköpaineet ja sisäisen kauneuden arvostus jää josus aika unholaan. Ite tykkään pitää itestäni huolta eli meikata, pukeutua trendikkäästi yms., mutta opiskelijana mulla ei esimerkiksi ole ylimäärästä rahaa, jotta voisin ottaa ripsien- tai hiustenpidennykset, vaikka haluisin tosi paljon!! Sitten tuntuu tosi epäreilulta, että monet ”näyttävämmän” näköset naiset, joilla on varaa kaikenlaisiin ripsien ja hiusten pidennyksiin ja ostaa aina uusia vaatteita mielin määrin, saavat osakseen suurimman osan miesten (ja toisten naistenkin) huomiosta kaupungilla kävellessä, baareissa yms. Sitten tälläset ”taviksen” näköset jää aina taka-alalle. Pidän kyllä itteeni yhtä kauniina kuin monia kavereita, joilla on enemmän rahaa käyttää itseensä, mutta silti musta vaan tuntuu et monet miehet esim. baarissa antaa paljon enemmän huomiota näille mun ”näyttäville” kavereille… :(
  Musta sä oot myös sisäsesti tosi kaunis, joten sun ulkokuorikin on tosi kaunis, mutta jos sisäsesti on tyhjä, en pidä periaatteessa kaunista ihmistä enää ulkosestikaan kauniina. Oon yrittäny siis lohduttaa itteeni sillä ajatuksella, että luotan mun sisäiseen kauneuteen ja olemukseen, koska ne tekevät ihmisestä vasta todellisuudessa kauniin!:)

  • No kiva kuulla, kiitos!
   Niin, onhan tuo totta, että ulkonäköpaineita ja kilpailua naisten keskuudesta löytyy. Ja nämä seikat sitten muokkaavat päässämme sen mielikuvan miltä kaunis nainen näyttää, sekä miltä meidän ehkä pitäisi näyttää kokeaksemme täydellistä hyväksyntää.Sisäinen kauneus on ehdottomasti tärkeintä, tästä olen samaa mieltä kanssasi. Ulkonäköön saattaa ihastua mutta sisimpään rakastutaan.Vaikka olisi kuinka kaunis ulkoisesti mutta sisältä ontto ja tyhjä, ei myöskään ihminen ole silloin silmissäni enää laisinkaan kaunis.Sama pätee miehiin, vaikka olisi kuinka komea mies, mutta sisältä kylmä ja esimerkiksi kova pelimies, ei herätä ainakaan minussa minkäänlaista mielenkiintoa.
   Kaikkea ihanaa loppukesääsi! :)

 2. Olisi mustavalkoista ajatella, että ihmisen kuori kertoo senkin mitä sen alla on. Mutta pinnallisuus tarkoittaa kuitenkin sitä, että ihminen on pääasiassa kiinnostunut ulkonäöstään ja sen ehostamisesta. Nykyään ei olla tyytyväisiä mihinkään, täydellisyyttä tavoitellaan joka ulkonäön saralla ja joka tilanteessa pitäisi näyttää hyvältä. Pinnallisuuden ”asteen” vaan määrittää ihmisten ajattelutasolla se, kuinka paljon joku itseään ehostaa. Arvostan ihmisiä, jotka laittautuvat säilyttäen luonnollisuuden ja osaavat laittautua tarvittaessa enemmänkin. Itsensä ehostaminen on kuitenkin myös toisten arvostamista.

  Mutta nykyään tuntuu, ettei voida olla hetkeäkään ilman jotain tekokarvaa, maskia, botox-pistoksia jne.. Pitäisi vaan hyväksyä ettei voi olla täydellinen pakkaus. Ihminen on ehostanut itseään vuosisatoja. Meikkaaminen ei enää ole mitenkään ihmeellinen ehostamisen muoto. Samoin hiuslisäkkietä ja ripsipidennyksiä näkee myös nykyään joka toisella. Kauneuskirurgia on asia, joka nostattaa ihmisillä enemmän negatiivisia mielipiteitä, kuin muut em. pinnallisuudet. Ehkä juuri siksi, että ihminen vaarantaa terveytensä suuresti kauneuden eteen ja tekee jotain peruuttamatonta. Meikin voit pestä pois, lisäkarvat saat poistettu pienellä vaivalla mutta vierasesineet sisälläsi saattavat leikkauksen jälkeenkin vaarantaa terveyden ja vaikka ne poistatat niin otat taas riskin leikkauksessa ja muistona ovat ikuiset arvet. Sinussa Jutta, on paljon ulkoista kauneutta, mitä monet kadehtivat. Sinuna olisin todellakin tyytyväinen siihen, mitä jo on, koska täysin rinnaton et kuitenkaan ole.

  • Tekstissäsi on paljon asiaa kyllä. :) Arvostan myös luonnollista kauneutta, mutta minusta luonnollisuus voi olla myös hieman paranneltuakin, jos ne on laitettu luonnolisen näköisesti.Itselläni oli esimerkiksi aikanaan pidennykset ja ne olivat todella luonnolliset, harva huomasi minulla sellaisia päässä olevan. Eli kaiken voi tehdä luonnollisestikin, vaikka ne eivät olisikaan Luojan luomaa. :) Kaikki me ollaan puutteellisia ja ikävä kyllä usein halutaan niitä asioita, joita meissä itsessämme juuri ei ole.

 3. Musta jotenkin tuntuu, että joudut Jutta hirveästi kirjoittelemaan näistä ulkonäköasioista ja ”todistelemaan” täällä blogissa sitä millainen olet! siis se on musta harmillista sun kannalta!Ei sun tarvitse sen enempää avata syvimpiä fiiliksiäs ulkonäköjutuista kuin kenenkään muunkaan. Tai joutua julkisesti perustelemaan miksi otat silikonit tms, jos se ei jollekin ole ok niin se on sitten hänen ongelmansa.. Jokainen saa olla mitä on ja siten myös sinäkin, sanoivatpa muut IHAN MITÄ TAHANSA ripsistä, huulitäytteistä yms yms!!

  Hyvää loppukesää<3

  • Kyllä. Mutta haluan perustella asioita sen vuoksi, että tuon aika huomiota herättäviä juttuja esille ja saan palautetta niistä. Siksi haluan tuoda asioita uuteen valoon ja myös perustella omaa kantaani niihin. Vaikka eihän minun toki olisi pakko. :)

 4. Tämä sun blogisi on todella kiva, kiitokset siitä :)
  Itsekin olen täysin samaa mieltä siinä, että ulkoinen kauneus ja ehostaminen eivät sulje pois sisäistä kauneutta. Tuntuu, että itsekin on kokenut sekä nähnyt paljon sitä, että jos nainen laittaa itseään paljon niin hän ei voi olla fiksu tai syvällinen?? Mutta eihän se noin mene, paitsi joidenkin ahdasmielisissä ajatuksissa. Vaikka toki on niitäkin keitä kiinnostaa vain itsensä ehostaminen, mutta eivät läheskään kaikki kauneudesta pitävät sellaisia ole. Totta on myös tuo, että ihmisiä ei saisi tuomita helposti ja nopeasti, vaan pitäisi antaa aikaa toisen ymmärtämiselle :)

 5. Itselläni on luonnostaan älyttömän kokoiset tissit vartalooni nähden(65E..), ja olisin niin onnellinen, jos olisi mahdollisuus pienentää niitä! Olen kärsinyt näistä teini-iästä asti. Liikunta on usein ollut hankalaa ja joskus kivuliastakin (kahdet urheilurintsikat päällekäin on tuttu juttu). Hyvin istuvia vaatteita on lähes mahdoton löytää. Ehkä kaikista vittumaisinta on kuitenkin ollut se, että miesten mielestä tuntemattoman tytön isoja tissejä on ihan ok kommentoida kovaan ääneen, ja välillä lääppiäkkin. Ei myöskään ole aina mukavaa kuulla, että kivat tissit, vaan olisi ihanaa, jos edes joskus maailmassa joku kehuisi vaikkapa silmiäni. Minulle on myös sanottu, että ”oon kateellinen sun poikaytävälle, kun sulla on noin isot tissit”.. Oikeasti se tuntuu aika pahalta, ettei miehet näe mussa muuta kun ne tissit. Sen ymmärrän, että tissejä voi paremman muodon toivossa muokata, mutta itse pidän isoja enemmän kirouksena, kuin lahjana, ja aionkin mennä pienentämään heti, kun taloudellinen tilanne sallii. Eikä tässä todellakaan ole kyse pinnallisuudesta, vaan hyvästä olosta omassa vartalossa. Jokainen tehköön vartalolleen ja naamalleen mitä huvittaa, se ei todellakaan ole muilta pois :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta