Ihonhoidon ABC

Muahan on siunattu aika hyvällä iholla, juuri koskaan ei ole ollut ongelmia ei finnien, eikä kuivuuden kanssa. Kasvojeni iho on suhteellisen paksu, eikä se helposti reagoi esim. ilmastoon tai kosmetiikkaan. Kroppani iho on luonnostaan pehmeä, ettei mun oikeastaan tarvitse rasvailla sitä sen koommin. Sainkin joskus nimityksen ”silkkiuikku” juurikin ihoni pehmeyden vuoksi. :) No anyways, itseruskettavaa laitan suunnilleen kerran viikossa suihkun jälkeen ja that”s it. Toki mä välillä tykkään laittaa jotain tuoksuvia kosteusvoiteita ihan mielihyvän vuoksi mutta iho itsessään ei lisärasvausta kaipaa. Tämä saattoi kuulostaa hieman pröystäilevälle, mutta faktat on faktoja. :)

Kasvojen ihoa hoidan aika kevyellä kädellä. Aamuisin iho on monesti hieman rasvaisen tuntuinen, joten freesauksen vuoksi teen kasvovesipuhdistuksen, jonka jälkeen levitän kosteusvoiteen. Iltaisin puhdistan kasvot puhdistusemulsiolla ja kasvovedellä. Kerran tai kaksi viikossa teen suihkun yhteydessä kuorinnan kasvoille ja sen jälkeen laitan naamion vaikuttamaan muutamiksi minuuteiksi. Myös seerumia ja öljyä tulee käytettyä kasvoihin pari kertaa viikossa iltaisin. 

Mulla ei ole erikseen yövoidetta, vaan yksi putilo kasvovoidetta jota käytän aina, kun ihoa rasvaan. Käytän useamman kerran viikossa kasvojen iholle itseruskettavia, jotka sitten laitan vaikuttamaan yön ajaksi. Tämän homman terveellisyydestä en ole 100 % varma. Olen nimittäin joskus kuullut varoittavaa sanaa, että itseruskettavat ohentavat ihon valkuaiskerrosta… mmm, niin. En sitten tiedä. Silmänympäryksiin laitan aina yön ajaksi silmänympärysvoidetta, näin olen tehnyt jo kymmenen vuoden ajan. Mulla on se yksi ongelma, eli jos valvon saan aika helposti tummat silmänaluset. Tämän vuoksi tuo silmänympärysvoide on aika must juttu ainakin itselleni!

Aika simppelit ovat mun ihonhoitorutiinit kokonaisuudessaan. Mä olen enemmänkin niitä ihmisiä, jotka uskovat siihen, että mitä vähemmän ihoa ”hoitaa” sitä kauemmin se pysyy parempana. Liiallinen kaiken maailman rasvojen ja hoitojen ottaminen kasvojen ihoon saattaa oikeasti jopa pahentaa ihon kuntoa. Tosin, mähän en ole koskaan käynyt kasvohoidossa, eli en ole päässyt koukuttumaan niihin. :) Ja toki ymmärrän, että jos on ihon kanssa ongelmia on sitä kai vaan pakko hoitaa enemmän.

No mutta mites sitten ne rypyt, hui niitä mä pelkään!! Mulla tuli ensimmäinen ns. pieni juonne otsaan suunnilleen vuosi sitten. Se oli kova pala hyväksyä. Siinä se nyt sitten tönöttää ja eipä tässä odotella kuin pelolla seuraavia. :) Mä olen toisaalta sitä mieltä, että jos rypyt alkavat häiritsemään niihinkin voi tehdä jotain kosmeettisia toimenpiteitä. Loppupeleissä kaikki lähtee kuitenkin sisältä päin, joten terveellinen ruokavalio, liikunta, yö-unet ja veden juonti ovat mielestäni tärkeimpiä avainsanoja ihon kuntoon!

Alla on mun kasvojenhoito- arsenaali. 
Vaan puhdistusemulsio puuttuu, kun on päässyt loppumaan.
Vasemmalta oikealle:
– Herbinan kasvovesi
– Estelle & Thild kasvoöljy
– Estelle & Thild seerumi
– St. Tropez asteittain päivettävä voide kasvojen iholle
– KICK:sin lemppari itseruskettava
– Freemanin ihana suklaanaamio
– Herbinan kuorintavoide kasvoille
– Herbinan silmänympärysvoide
– Lumenen kasvovoide
Jos heräsi jotain kysymyksiä, saa kysellä! :)
Ja vinkkejä, sekä ohjeita otetaan myös vastaan.

PS. Cosmetiquen  ja Theboksen  verkkokaupoista saa aika edullisesti tilattua hyvää kosmetiikkaa. 
Theboksella on nyt myös alekoodi, joka kannattaa hyödyntää tilauksissa.
Se löytyy täältä.

On my way

11 vastausta artikkeliin “Ihonhoidon ABC”

  1. Hei voisitko antaa muutaman hyvän vinkin tohon itseruskettavan käyttöön/levitykseen? :) Itse käytän kanssa tota samaa itseruskettavaa, mut se vaan tahtoo tietyistä kohdista jäädä epätasaiseksi mulla. :/ mulla on ihan sama juttu ihon kanssa, ei paljoo rasvailuja tartte ja hyväsä kunnossa on siitä huolimatta, se on kyllä oikea ’siunaus’! ;)

    • Mulla jää todella harvoin laikuille tai epätasaiseksi, koska käyn aina ensin lämpimässä suihkussa. Suihkun jälkeen levitän ruskettavan aika nopeasti, kun iho on vielä lämmin, täten se levittyy todella hyvin! :)

  2. Ihanan värinen tukka! Sopii niin hyvin. Älä värjäile itse sitä tyveä vaan mene samalla tyypille että saat tuon ihanan värin ! Upea

    • Kiitos, joo tykkään ainakin toistaiseksi! :) Olet oikeassa mutta tätä nyt ei tarvitse edes kovin usein värjätä, kun aika oma väri.

  3. Heippa! Sellasta kyselisin tosta itseruskettavasta, kun eikö siinä ole öljyä ja ripsipidennyksen kanssa pitäis välttää sellaisia. Itse käytän juuri tuota samaa, koska se on tähän mennessä ainoa joka oikeasti toimii mulla. Ja nyt kun itsekin omistan pidennykset, niin uskaltaako sitä käyttää ihan samaan tapaan myös kasvoihin? :)

    • Tuotanoin. Mä levitän tuota ruskettavaa yleensäkin vaan vähän siihen kulmien alle, eli ei ole kyllä ollut omalla kohdallani ainakaan ongelmia. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta