Raikkautta salaateista

Salaatit <3. Nykyään jo kai jonkun sortin ”muotiruokaa” mutta ainakin yksi mun lemppari ruoista. Nyt varmaan joku siellä ruudun takana ajattelee, että syön niitä laihtuakseni luurangoksi tms. :) Mutta mä olen syönyt salaatteja jo pienestä pitäen, muistan, kun meillä oli kotona aina ruoan seuraksi raikas salaatti. Tämän takia ehkä oppinutkin pitämään niiden mausta ja oikeasti nauttimaan salaatin syömisestä. Ravintolassakin otan todella usein jonkun erikoisemman salaatin tai sitten ihan Caesarin. Nykyään nuo salaattibuffetit ovat aika jees ja tosi usein Helsingissä tulee suosittua mm. Teatteria, Factorya ja Cafe Esplanadia. Tykkään eniten makeasta, siksi en oikeastaan ole laisinkaan kulinaristi tai vaativat ”lämpimän” ruoan suhteen. En esimerkiksi himoitse pastoja, kiinalaista safkaa, kebabeja jne, joten mä voin hyvin syödä erilaisia salaatteja useinkin ilman, että ne ovat mulle jotain pakkopullaa. Tosin sitten makean suhteen olen persompi ja kaikenmaailman jäätelöannokset ja muut herkut kelpaavat mulle mennen tullen! Anyways, kuulisin mielelläni teidän suosituksia noista Buffet- paikoista Helsingissä?! :)

Salaatti kanalla, lohella, ananaksella, fetalla, mozzarellalla, keitetyillä porkkanasiivuilla, aurinkokuivatulla tomaatilla, avokadolla, artisokalla, oliiveilla… noista mä yleensä valkkaan pari täytettä ja kastikkeena tulee käytettyä oliviiöljyä tai pestoa, mikä on mun ihan lemppari. Tykkään myös, että päällä pitää olla pähkinöitä ja leipä kuuluu annoksen kaveriksi. Salaatissa yksi paras juttu on se kepeä olo mikä sen syötyä jää. Jos vetää annoksen pastaa, tuntuu kuin olisi kiviä mahassa loppupäivän. On kuitenkin tärkeää, että annoksessa on joku protskun lähde, eli se kana tai kala tms. muuten sillä ei kyllä jaksa pitkään. Nam, nam, nyt tuli nälkä! :)

(Osa kuvista www.weheartit.com)
Olisi kiva kuulla teidän mieltymyksiä salaattien suhteen! :)
Millaisista salaateista pidätte jne.?
On my way

12 vastausta artikkeliin “Raikkautta salaateista”

 1. Katkarapu/ kana caesarsalaatit on ihan parhaita! Myös vuohenjuustosalaatti on ihanaa :)
  Free-emmi.blogspot.fi

 2. ainakin tonys deli bulevardilla on tosi hyvä lounaspaikka:) laaja salaattibuffa, kolme lämmintäruokaa (kasvis, liha ja keitto) ja itsetehtyä leipää! maksaa jotain 9€ muistaakseni, ja sillä summalla saa ottaa kaikkea niin paljon kun haluaa! nams!

  • Ohhoh, en olekaan koskaan käynyt. Pitää laittaa korvan taa ja mennä testaamaan! =)

 3. Mun lempparisalaatti on ehdottomasti kana-vuohenjuustosalaatti! Toi teksti oli tosi kivasti kirjoitettu ja suoraan kuin mun suustani! Jotenkin tuntuu, että se mielletään aina joksikin ”laihdutusruuaksi”, kun taas itselleni se ei ole se syy. En tykkää mistään mättöruuista (kebab, pizza yms) ja rakastan erilaisia salaatteja, juurikin kanalla tai kalalla höystettynä! :)

  • Joo, vuohenjuusto on kyl namia mutta pidän itse siitä enemmän paistettuna.
   Ja ihan samoilla linjoilla siis ollaan, minkäs teet. :)

 4. Täällä kans toinen salaattihullu! Lapsesta asti olen myös ollut, perheen kanssa tehtiin aina viikonloppuruuaksi joku hyvä salaatti kun muut perheet tilasivat pizzaa tms :) :D
  Ateneumissa on myös hyvä salaattibuffet. Siellä ei oo mitenkään älyttömästi sortteja, mutta kaikki on tosi hyvää.
  Sit ihan älyttömän hyvä salaattipaikka on Myyrmannissa Kulmakonditoria. Seillä menee ihan sekaisin siitä salaattien määrästä mitä siellä on tarjolla! Itsekään en oo vähään aikaan käynyt kun on niin kaukana, mutta nyt kun muistin sen taas niin täytyy joku kerta tehdä vaikka retki sinne ;) Mutta jos liikut siellä päin niin suosittelen!

  • Ahaa, ei olekaan tullut koskaan ajatelleeksi mennä Ateneumiin salaatille. :)
   Kiitos paljon vinkistä!

 5. On kyllä kumallista miten mieltymykset ruokien ja herkkujen suhteen poikkeavat. Minä olen salaatin puputtaja ja himoitsen aina erilaisia salaatteja, mutta kukaan ei tätä tunnu ymmärtävän vaan joudun jotenkin puolustautumaan ja selittämään itseäni valitsiessani listalta salaatin! Syön päivittäin salaatteja ja lämmintä ruokaa aniharvoin, mutta silti tämä ei ole minulle pakollinen tai tylsä arkiruoka vaan himoitsen salaattia kuin suklaaholisti suklaata! :)

 6. Mä kanssa tykkään tosi paljon erilaisista salaateista, NAM!! Ja kyllähän se ihan fakta vaan on, et jos vaikka lounaalla kesken työpäivän vedät annoksen pastaa tms raskaammanpuoleista ja hyvin hiilaripitoista, ni hyvä jos silmät pysyy auki loppupäivän! Et väsynyt olo siitä seuraa, ainakin itselleni.

  • Joo, sepä. Siksi paras lounas on tosiaan kepeämpi viileä ruoka. Monesti syön kyllä esim. tomaattikeittoa
   ja sen jälkeen meinaan nukahtaa… :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta