Jouluostoille mars!

Jäi sitten todellakin aika viime tinkaan nämä jouluostostelut, juuri tehdään tässä lähtöä. Päätettiin suunnata Itikseen, ja ööö en todellakaan tiedä miksi. :) Auto käytössä, joten miksipä sitä ei suuntaisi sitten vaihtelun vuoksi jonnekin muualle kuin ruuhkaiseen keskustaan. Huomenna lähdetään aikasin Heinolaan viettämään aattoa, tullaan varmaan jo joulupäivänä takaisin Helsinkiin ja sittenhän jo melkein alkaakin työt. Saku lähtee torstaina duunireissulle ulkomaille ja mä jään pakertamaan tänne kylmyyteen. :( Epistä! Nyt on ensimmäinen joulu, kun en vietä sitä kotona perheen parissa. Tavallaan hieman outoa mutta olosuhteet ovat nyt hieman erilaiset, joten päädyin tähän päätökseen. Suuntaan kuitenkin Loppiaisen aikoihin Pohjanmaalle, joten silloinhan on kuitenkin vielä joulu. 

Väkersin tänään nopeat kauraleipäset, kun jääkaappi ammotti tyhjyyttään eikä jaksanut vaivautua kauppaan. 
Resepti on hyvin yksinkertainen ja todella nopea toteuttaa.

Kauraleipäset
2 dl vettä
2 dl maitoa
1/2 dl rypsiöljyä
4 dl kaurahiutaleita
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

Kaikki vaan sekaisin ja muotoillaan useammiksi pienemmiksi leipäsiksi.
Uunissa 225 asteessa 10-15 minuttiia.
Koitan palata vielä tänään myöhemmällä!
Ihanaa päivää! <3
On my way

12 vastausta artikkeliin “Jouluostoille mars!”

 1. Kylläpä sait näyttämään helpolta ton kauraleipästen teon. ”ei ollut mitään kaapissa ja tein sitten nopsaan tälläset..” :) Ihanaa että ihmiset vielä osaa tehdä itsekin jotain, eikä aina oo kauppa ainut vaihtoehto . Namnam. :)

  Ihanaa Joulua! :)

  • Hahah, niin. Onhan tommoset nopea väsätä ja välillä kiva tosiaan tehdä jotain itse kotitekoisesti. =)

 2. näät vissiin muutenkin vanhempiasi harvoin, mikset mennyt heidän luokseen?

  • Nään juu. Niinkuin kirjoitin, olosuhteet ovat hieman erilaiset nyt ja oikeastaanhan mahdolliset muut syyt tähän ovat ihan mun oma asia. =)

  • oukei, eli et oo vanhempies kanssa enää yhtä hyvissä väleissä silarien oton jälkeen..? oon ymmärtäny, että sulla on lämpimät välit perheeseesi, niin kumma kun et menny jouluksi kotiin..

  • pakko myös kommentoida, että erikoisen ratkaisun teit joulun suhteen. ja tiedän ei kuulu meille.

  • Hahah, kuulkaas mulla on ihan hyvät välit vanhempien kanssa. :D
   Oletteko koskaan kuullut sellaisesta, että jos seurustelee ehkä haluaa viettää sen toisen kanssa joulua?! Usein pariskunnat vuorottelee molempien vanhemmilla joulut.
   Että näin, sen suurempaa draamaa tähän ei nyt valitettavasti liity. :)

  • mua naurattaa nää teinit jotka luulee että omaan ulkonäköön liittyvät päätökset olis jotenkin liitoksissa vanhempiin?! jos jutan vanhemmat eivät olis olleet samaa mieltä silareista, niin ihan ku siitä nyt menis välit tai jutta jättäis ne silarit ottamatta?! aikuiset ihmiset tekee päätöksiä sen mukaan mitä ne itse tahtovat, ei sen perusteella mitä vanhemmat/poikaystävä toivoo.

  • aika yllättävän ratkaisun kyllä teit. sun vanhemmat olis varmasti ilahtunu, jos olis saanu sut jouluksi kotiin.. kun muutenkin näette harvoin. ehtiihän sen poikaystävän kanssa olemaan vaikka kaikki muut maailman päivät jos haluaa.

 3. Mistä päin pohjanmaata oot kotoisin? Täällä kirjottelee yksi oululainen :) ihanaa joulua sinne!!

  • Olen asunut sekä Etelä- Pohjanmaalla, että Keski- Pohjanmaalla.
   Ihanat joulut sinnekin! =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta