Ruokapohdintaa

Ajattelin pitkästä aikaa päivitellä hieman ruokajuttuja. Nyt, kun uusi vuosikin lähenee ja tässä on tankattu ihan mukavasti jouluruokia, on aika jälleen palata normaaliin keveämpään ruokailurytmiin. Mulla tosin ei mennyt joulu mitenkään ruokien suhteen ns. överiksi, eli ei tullut vedettyä itseään ähkyyn vaikken mitenkään syömisiä rajoitellutkaan. Toivottavasti ei teilläkään? 😉 Jouluruokia tuli syötyä vain aattona ja joulupäivänä ja makeaa meni suunnilleen suklaarasiallinen. Eli ei ole mitään kriisiä havaittavissa. 🙂 Tuon kahdenkin päivän jälkeen oli vaan todettava, että salaattia ja kevyttä ruokaa alkoi jo todella tekemään mieli!


Olen tehnyt päätöksen, että koitan petrata ruokailujen saralla jättäen valmisruoat pois (tai ainakin vähentäen niitä). Tuo on oikeastaan todella paha tapa mulla, koska töissä syön lähes poikkeuksetta kauppojen valmisjuttuja. Syön todella usein samaa (helppoa ja nopeaa), vuohenjuusto- tomaattikeittoa raejuustolla, tai vaihtoehtoisesti porkkanasosekeittoa, kanakeittoa, pinaattikeittoa tms. Keitot ovat siis ainoita valmisruokia kaalilaatikon lisäksi, joita suostun syömään. Kaikki valmis kana-riisiloodat sun muut ällöttävät. Nyt varmaan moni kauhistelee, että elänkö sitten vaan keitoilla ja tähän mun on todettava, että pääosin työpäivinä kyllä. Tai keiton lisäksi mulla on siinä yleensä raejuustoa, jotain kasviksia ja jälkkäriksi hedelmää tms. Tokihan viikossa on ne pari vapaapäivää, jolloin sitten en syö mitään valmisruokia ja välillä hemmottelen itseäni syömällä lounas- salaatin esim. Johdossa tai Picnikissä tms. Mutta silti niin väärin, tiedän!

Tähän on kuitenkin pakko heittää, että oletteko huviksenne katsoneet työpaikkanne muita ruokailijoita? Paljon on valmisruokia, ehkä parilla on omat eväät mukana… :/ 
Itselläni on ollut tämä tapa jo ihan liian pitkään ja nyt on aika lähteä tekemään muutoksia. 

Aloitin tämän prokkikseni jo tänään tekemällä evääksi ihan parhaita kanapihvejä. 
Nämä ovat mun ehdottomia lemppareita, sopivan ohuita ja nopeita valmistaa!
Ja maku on myös erinomainen, valkosipuli on niin voittamaton ruoissa.
Musta olisi todella kiva kuulla mitä te otatte duuniin evääksi? 
Teettekö jonkun safkan päivittäin vai kerran viikossa? 
Vinkkejä saa antaa! 🙂
Kommentit (22)
  1. Siis sun mielestä tuo marinadimössökana on valmiskeittoa parempi vaihtoehto ihan vain sen takia, että teet sen itse? Eli ruoan terveydellisyydellä tai lisäaineettomuudella ei ole mitään väliä, kunhan se pihvi on itse omassa keittiössä paistettu? Ja kun sun sulle sanotaan tuosta, että kannattaa ostaa maustamatonta kanaa niin vastaat jokaiselle, että et ole lähdössä äärilinjalle etkä LUOMUlinjalle, eikä sinulla ole aikaa hifistellä niin paljoa. Se mausteiden ripotteluhan vie tosiaan ihan älyttömästi aikaa, ja se, että kana on maustamatonta, tekee siitä automaattisesti LUOMUA.

    Olen pitänyt sua Jutta suht järkevänä nuorena naisena, mutta nyt en voi muuta kuin ihmetellä, että missä omassa kuplassasi oikein elät, jos käsityksesi ja tietosi (tietämättömyytesi) ovat tuota luokkaa. Noilla tiedoilla kehottaisin sua pysymään ihan niissä valmiskeitoissa.

  2. hyvän ja nopean aterian saa juurikin noista kanapihveistä ja keitetyistä kasviksista (kukkakaali, parsakaali, porkkana jne..) Kanat paistaa hetkessä ja kasvikset porisevat kattilassa nopeasti 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *