Ruokapohdintaa

Ajattelin pitkästä aikaa päivitellä hieman ruokajuttuja. Nyt, kun uusi vuosikin lähenee ja tässä on tankattu ihan mukavasti jouluruokia, on aika jälleen palata normaaliin keveämpään ruokailurytmiin. Mulla tosin ei mennyt joulu mitenkään ruokien suhteen ns. överiksi, eli ei tullut vedettyä itseään ähkyyn vaikken mitenkään syömisiä rajoitellutkaan. Toivottavasti ei teilläkään? ;) Jouluruokia tuli syötyä vain aattona ja joulupäivänä ja makeaa meni suunnilleen suklaarasiallinen. Eli ei ole mitään kriisiä havaittavissa. :) Tuon kahdenkin päivän jälkeen oli vaan todettava, että salaattia ja kevyttä ruokaa alkoi jo todella tekemään mieli!


Olen tehnyt päätöksen, että koitan petrata ruokailujen saralla jättäen valmisruoat pois (tai ainakin vähentäen niitä). Tuo on oikeastaan todella paha tapa mulla, koska töissä syön lähes poikkeuksetta kauppojen valmisjuttuja. Syön todella usein samaa (helppoa ja nopeaa), vuohenjuusto- tomaattikeittoa raejuustolla, tai vaihtoehtoisesti porkkanasosekeittoa, kanakeittoa, pinaattikeittoa tms. Keitot ovat siis ainoita valmisruokia kaalilaatikon lisäksi, joita suostun syömään. Kaikki valmis kana-riisiloodat sun muut ällöttävät. Nyt varmaan moni kauhistelee, että elänkö sitten vaan keitoilla ja tähän mun on todettava, että pääosin työpäivinä kyllä. Tai keiton lisäksi mulla on siinä yleensä raejuustoa, jotain kasviksia ja jälkkäriksi hedelmää tms. Tokihan viikossa on ne pari vapaapäivää, jolloin sitten en syö mitään valmisruokia ja välillä hemmottelen itseäni syömällä lounas- salaatin esim. Johdossa tai Picnikissä tms. Mutta silti niin väärin, tiedän!

Tähän on kuitenkin pakko heittää, että oletteko huviksenne katsoneet työpaikkanne muita ruokailijoita? Paljon on valmisruokia, ehkä parilla on omat eväät mukana… :/ 
Itselläni on ollut tämä tapa jo ihan liian pitkään ja nyt on aika lähteä tekemään muutoksia. 

Aloitin tämän prokkikseni jo tänään tekemällä evääksi ihan parhaita kanapihvejä. 
Nämä ovat mun ehdottomia lemppareita, sopivan ohuita ja nopeita valmistaa!
Ja maku on myös erinomainen, valkosipuli on niin voittamaton ruoissa.
Musta olisi todella kiva kuulla mitä te otatte duuniin evääksi? 
Teettekö jonkun safkan päivittäin vai kerran viikossa? 
Vinkkejä saa antaa! :)
On my way

22 vastausta artikkeliin “Ruokapohdintaa”

 1. Tee itse salaatti! Esim. Noista pihveistä saa tehtyä hyvän salaatin. Kanan kanssa sopii hyvin feta ja ananas. Itse teen myös usein saksanpähkinällä ja fetalla höystetyn salaatin, nam. Kun tekee itse salaatin evääksi, käy usein niin, että itse salaatti vetistyy. Senkin ongelman saa ratkaistua, kun ei pilkoa salaatin lehtiä yhtään ja kasaa ne salaatin päällimmäiseksi ja vasta kun aloittaa ruokailun, pienii niitä.

  • Juu, salaatit on hyvä lounas mutta niillä ei vaan jaksa kovin pitkään. :(
   Pitääkin kokeilla tuota, että ei pilko lehtiä!

 2. Heti syöt teollisesti tehtyä marinadimössöä?;) oma marinadi on helppo tehdä

  • Noh, en mä nyt ihan luomulinjalle varmaan ole lähdössä.
   Mulle noi pihvit sun muut fileet kelpaa ihan hyvin. :)

 3. Haha mäkin syön melkein joka pv töissä tomaattivuohenjuustokeittoa. Sitä kokkikartanon? ;) ja sinne itekin laitan raejuustoa:D maistapa joskus pakaste-kasvissosekeittoa keitetyllä kananmunalla! :)

  • Joo, se on ihan mielettömän hyvää! :)
   Siitä en kyllä pysty varmaan luopumaan mutta vähentäminen voisi olla paikallaan… ;)

 4. Mäki söin yhdessä vaiheessa töissä kokkikartanon tomaattivuohenjuustokeittoa raejuuston kanssa, mutta kun lopetin sen syömisen pitäksi aikaa, maistui se kauhealta pitkän tauon jälkeen! Mä teen nykyään itse salaatteja töihin, syön maitorahkaa ja mansikoita välipalana tai haen jonkun herkkusalaatin stockalta. :) En haluais puhua rumasti muiden syömisistä, mutta todella huonosti tuntuvat monet syövän töissä. Tosi epäterveellisiä välipaloja, esim. nuoremmat syö saarioisen pizzaa tms. Huomaa, että vanhemmilla työntekijöillä on fiksummat kotona tehdyt eväät mukana tai hakevat kunnon ruokaa stockan valmistiskiltä. Eli tosiaan nuoret tuppaavat syömään huonosti tai jättävät syömättä kokonaan, mikä tuntuu aivan järjettömältä!

  • Aijaa, jännä… Se on kyllä tavallaan aika makeaa, pitäisi varmaan kurkata se sokerimäärä mikä saattaisi olla aika suurikin. Mullakin välipalana toimii usein omeana ja Skyr- rahka tms. Ja juu, ihan samaa mieltä ja Saarioisen pizzat, en ymmärrä mäkään kyllä tuollaisia lounastapoja. :/

 5. Moi! Mä oon ite pohtinut myös paljon tuota työpaikkaruokailua. Töissä oon suunnilleen yks ainoita joka syö ”oikeeta ruokaa”. Oon ite tehnyt nyt n. vuoden ajan mulle ja poikakaverille eväät töihin. Joko edellisenä iltana tai aamulla n. klo 6 :D nyt siihen on jo tosi tottunu ja tulee aina hyvälle mielelle kun saa syödä kunnon koti ruokaa. Tottakai se vaatii aina vähän enemmän suunnittelua ym ja ite aina stressaan välillä kun pitää keksii huomisen safkat. Mutta ehdottomasti suosittelen, ite en enää koskaan vaihtais takas tohon eines-helvettiin! :)tsemppiä!

  • Hienoa, että jaksat väsätä eväät! Mä seilaan kahden kodin välillä niin siksi välillä se kokkailu jää vähemmälle…
   Tosin tuohan on vaan tekosyy. Nyt skarppaan kyllä!

 6. Naureskelin myöskin, että aikamoinen parannus on tuo eineskeiton vaihtaminen puolivalmiiseen kanapihviin, joka lilluu valmiissa marinadissaan typpiboxissa

  • Noh, mulle tuo on parannus. En kuitenkaan ole lähdössä mihinkään vaativampaan prosessiin, koska aika ei yksinkertaisesti riitä. Voisihan sitä valmistaa vaikka kaiken itse jos aika riittäisi. :) Jo se, että teen esim. valmiista kanasta tai jauhelihasta jotain on mulle parempi kuin valmiiksi kokattu ruoka kaupan hyllyltä. Täysin lisäaineeton elämä on mitä todennäköisemmin ihan mahdotonta nykyään ellei halua keskittää kaikkea energiaansa ruokailuihin ja siihen mitä ja millaista safkaa syö.

  • Pointti olikin se, että tuo puolivalmis marinadikana sisältää takuulla enemmän lisäaineita kuin se eines-pinaattikeitto. En oikein tiedä missä suhteessa sitten teit parannuksen. Lukaiseppa kanapihvisi tuoteseloste ensi kerralla.

 7. Kannattaa kokeilla maustamattomia kanafileitä ja tabasco chipottlea. Siitä tulee tosi hyvä maku muihinkin ruokiin!

 8. Repsahdin täysin tolle valmismarinadi”herkulle”….. haloo?!?! tee itse marinadi, paljon parempaa ja ennen kaikkea terveellisempää.

  Pipari: Anteeks mutta ”KUNNON RUOKAA Stokkan” valmistiskiltä..? Suurin osa niistä on valmisruokia, johan sen toi VALMIStiskikin sanoo. Tai sitten ne lilluu majossa tai muussa mömmössä.

  • Mulle se toimii. Niinkuin yllä mainitsinkin, en ole lähdössä mihinkään täysin luomumeininkiin vaan teen parannusta sen suhteen, että koitan valmistaa duuniin jotain edellisenä päivänä. Mulle kanapihvi tai jauheliha valmiissa paketissa kelpaa vallan hyvin. Toki tämänkin asian voi vetää taas äärilaitaan mutta mulla ei ole siihen mitään intressejä. Riittää, että saan tosiaan valmistettua jotain, enkä aina turvaudu valmiskeittoon.

 9. Musta ainakin hunajamarinadi on niin hyvänmakuista etten viitsi edes lähteä kikkaileen mitään omia ja hifisteleen liikaa.

  Liian usein täälläkin syödään töissä einestä. Ainakin kerran viikkoon yritän tehä ison satsin ruokaa. Ruokaisa salatti on kyllä ihan lempparieväs.

 10. Marinoimattomuus ei tee kanasta luomua (tai edes luomumeininkiä). Oletko tarkistanut kuinka paljon ”vähemmän” tuossa valitsemassasi kanassa on lisäaineita noihin keittoihin verrattuna? Mun intuitio ainakin sanoo, että keitot on ehdottomasti parempi vaihtoehto kuin tuo tehotuotettu tiskiainemarinadikana (tämä ei ole vitsi, noista marinadeissa käytetään samoja ainesosia kuin tiskiaineessa). Ripsauttamalla marinoimattoman kanan päälle pannulla suolaa, mustapippuria ja vaikka paahdettua paprikaa (purkista siis) saa törkeen hyvää. :)

 11. Itse syön aina työpaikan ruokalassa, hinta maksaa saman verran kuin se että ostaisi omat eväät :) Ja se ku jos söis oma tekemää ruokaa töissäkin, ni sit ei jaksas samaa ruokaa syödä kotona, eikä tehä moneen kertaa kotiin että töihin eri ruokaa.. Einesruokia en oo paljon enään ostellut, eikä kovin moni enää maistukaan mulle :/ kotona teen sit kotiruokaa. Tuosta marinadista, niin sehän on ihan makukysymys, itse en oo ostanu maailman aikoihin valmiiksi marinoituja lihoja, vaan ihan naturellia ja maustanut itse, en vain yksinkertaisesti tykkää valmiiksi marinoiduista :) Ja jos ny ihan tarkkoja ollaan ni marinadeissa on lisäaineita/se marinadi lisää itse sen lihapaketin hintaa, siinä vähemmän lihaa..

 12. hyvän ja nopean aterian saa juurikin noista kanapihveistä ja keitetyistä kasviksista (kukkakaali, parsakaali, porkkana jne..) Kanat paistaa hetkessä ja kasvikset porisevat kattilassa nopeasti ;)

 13. Siis sun mielestä tuo marinadimössökana on valmiskeittoa parempi vaihtoehto ihan vain sen takia, että teet sen itse? Eli ruoan terveydellisyydellä tai lisäaineettomuudella ei ole mitään väliä, kunhan se pihvi on itse omassa keittiössä paistettu? Ja kun sun sulle sanotaan tuosta, että kannattaa ostaa maustamatonta kanaa niin vastaat jokaiselle, että et ole lähdössä äärilinjalle etkä LUOMUlinjalle, eikä sinulla ole aikaa hifistellä niin paljoa. Se mausteiden ripotteluhan vie tosiaan ihan älyttömästi aikaa, ja se, että kana on maustamatonta, tekee siitä automaattisesti LUOMUA.

  Olen pitänyt sua Jutta suht järkevänä nuorena naisena, mutta nyt en voi muuta kuin ihmetellä, että missä omassa kuplassasi oikein elät, jos käsityksesi ja tietosi (tietämättömyytesi) ovat tuota luokkaa. Noilla tiedoilla kehottaisin sua pysymään ihan niissä valmiskeitoissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta