Puhdistautumista

Tammikuu ja tuntuu, että ympärillä ainakin puolella on jos jonkunlaista kuntokuuria, tipatonta tai detoxia meneillään. Itse pidän tipattoman, joka ei ole minulle mikään suuri juttu. Treenaan kuten muinakin vuodenaikoina ja pyrin syömään terveellisesti. Olen kuitenkin pohtinut noita detoxeja sun muita puhdistuskuureja. Olen kokeillut aikoinaan useampaakin kaupoissa myytävää puhdistuskuuria ja lopputulos ei ole ollut päätä huimaava. Mun on pakko sanoa, että mielestäni nuo saattavat olla ehkä hieman humpuukia…  Tosin, enhän voi varmaksi tietää puhdistavatko ne elimistöä jotenkin sisältä päin mutta mitään huomattavaa eroa en ole itse huomannut. Uskon enemmänkin ruokavalioon/mehuihin perustuviin puhdistautumisiin. 

Olenkin fundeerannut jotain kasvisruokaviikkoa ihan kokeilumielessä. Tuon viikon jälkeen voisin raportoida fiiliksiäni täällä blogin puolella. Lisäksi viikon aikana voisin kertoa ruokavaliostani ja vaikka kuvailla annoksia. Mua on pitkään jo kiinnostanut kasvisruokavalio mutta en oikeastaan sen tarkkuuden vuoksi ole siihen jaksanut ryhtyä. Lisäksi pelkään, etten saisikaan kaikkia tarvittavia ravinto- aineita. No sitten toisena mun mielessä ovat pyörineet mehupaastot ja vastaavat. Paasto pitäisi toteuttaa vapaa päivänä ja silloin pitäisi pitää välipäivä myös treenaamisesta. 
Riittäisiköhän yksi päivä? Onko moni kokeillut noita paastoja ja onko niillä ollut positiivisia vaikutuksia? 🙂

Ja kolmas, helpoin tapa keventää oloa on jättää hiilareita vähemmälle. Mulla ei oikeastaan ole ”ongelmaa” tämän suhteen, koska en pidä erityisemmin pastasta, riisistä ja perunasta, joten en syö näitä juuri koskaan. Mulla hiilarin lähteitä ovat lähinnä puuro, ruisleipä (välillä vähähiilarinen) ja hedelmät. Omenoita meneekin välillä lähes pussillinen päivässä. 😀 Ajattelin kuitenkin skarpata tässä asiassa sillä tavalla, että ruisleipää ei saa syödä kuin max kaksi palaa päivässä ja nekin mielellään aamulla tai sitten ennen treeniä. 

Tammikuun tavoitelistaan voisin lisätä myös vihreän teen juonnin. Saku on vähentänyt kahvin juontia rutkasti, joten olen itsekin alkanut pohtimaan asiaa. Ehkä voisin juodakin töissä tauoilla vihreää teetä kahvin sijaan? Kolme kuppia tuota ihmelitkua päivässä on mun tavoite! Kurkatkaahan nuo terveysvaikutukset, ei tarvitse enää miettiä miksi joisi tuota! 🙂

Itse lähden näitä juttuja kokeilemaan kevyemmän fiiliksen ja mielenkiinnon takia.

Kuulisin teiltä mielelläni kokemuksia etenkin paastosta tai kasvisruokavaliosta?
Millaisia paastoja olette toteuttaneet ja mitä vinkkejä antaisitte asiaan liittyen?! 🙂

Kommentit (11)
  1. http://parastapaivassani.blogspot.fi/2011/09/sitruunamehupaasto.html

    Moi! Tuossa linkki mun blogiin jossa juttua reilun vuoden takaisesta paastostani.. itsellä nyt päällä sama paastojakso, tosin tällä kertaa ajattelin kokeilla sitä vogelin mehupaastoa kun siinä on erimakuisia mehuja eri ”aterioille”. Mutta siis suosittelen kokeilemaan, kyllä se kehonpuhdistus silloin tällöin tekee vermasti hyvää kaikille vaikkei niin epäterveelliset elämäntavat olisikaan.. 🙂

    1. Moikka Ninnu! Luin mielenkiintoisen tekstisi läpi ja täytyy sanoa, että vau! Mä en varmaan pystyisi viikon paastoon vielä duunin ohessa. Mulla on tammikuun vika viikonloppu vapaa, joten mietin tuota paastoa sinne, esim. la ja su ajaksi. Jos olo on sitten hyvä, voisin jatkaa sitä vielä seuraavaan viikkoonkin. Toisaalta viiden kilon painon pudotus kuulostaa hurjalle, itse en toivoisi kyllä sellaista, joten muutama päivä voisi toimia puhdistus mielessä…?! 🙂
      Pitääkin googlettaa tuo vogelin mehupaastokin! Kiitos sulle kommentistasi. 🙂

    2. Juu, sulle se 5kg olis kyllä varmasti liikaa, vaikka kai sekin riippuu ihmisestä ja ns. lähtöpainostq että paljon tuollaisen paaston aikana kiloja lähtee.. mulle se oli just sopivasti :). Mutta tsemppiä kokeiluun, ilmottele sitten miten meni jos päätät johonkin paastoon ryhtyä 🙂 mäkin oli kyllä vähän yllättynyt ettei sennkummempia oloja ton paaston aikana ollut!

  2. Jutta! Kokeile mun ”detoxia” viikon ajan. Se kuulostaa hurjalta mutta on lyhkäisyydessään viikon mittainen todella puhtaaseen ruokaan keskittyvä ruokavalio. Moni on huomauttanut hoikistumista jouluherkuttelujen jälkeen :)! Toimii! Ja tämä on hyvä ja terveellinen tapa elää muutenkin :)!

    siitä enemmän tässä: http://www.steffit.com/2013/01/detox-viikko.html

    x Steffi

    1. Moikka! Kiitos, pitääkin heti kurkata se. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *