Puhdistautumista

Tammikuu ja tuntuu, että ympärillä ainakin puolella on jos jonkunlaista kuntokuuria, tipatonta tai detoxia meneillään. Itse pidän tipattoman, joka ei ole minulle mikään suuri juttu. Treenaan kuten muinakin vuodenaikoina ja pyrin syömään terveellisesti. Olen kuitenkin pohtinut noita detoxeja sun muita puhdistuskuureja. Olen kokeillut aikoinaan useampaakin kaupoissa myytävää puhdistuskuuria ja lopputulos ei ole ollut päätä huimaava. Mun on pakko sanoa, että mielestäni nuo saattavat olla ehkä hieman humpuukia…  Tosin, enhän voi varmaksi tietää puhdistavatko ne elimistöä jotenkin sisältä päin mutta mitään huomattavaa eroa en ole itse huomannut. Uskon enemmänkin ruokavalioon/mehuihin perustuviin puhdistautumisiin. 

Olenkin fundeerannut jotain kasvisruokaviikkoa ihan kokeilumielessä. Tuon viikon jälkeen voisin raportoida fiiliksiäni täällä blogin puolella. Lisäksi viikon aikana voisin kertoa ruokavaliostani ja vaikka kuvailla annoksia. Mua on pitkään jo kiinnostanut kasvisruokavalio mutta en oikeastaan sen tarkkuuden vuoksi ole siihen jaksanut ryhtyä. Lisäksi pelkään, etten saisikaan kaikkia tarvittavia ravinto- aineita. No sitten toisena mun mielessä ovat pyörineet mehupaastot ja vastaavat. Paasto pitäisi toteuttaa vapaa päivänä ja silloin pitäisi pitää välipäivä myös treenaamisesta. 
Riittäisiköhän yksi päivä? Onko moni kokeillut noita paastoja ja onko niillä ollut positiivisia vaikutuksia? :)

Ja kolmas, helpoin tapa keventää oloa on jättää hiilareita vähemmälle. Mulla ei oikeastaan ole ”ongelmaa” tämän suhteen, koska en pidä erityisemmin pastasta, riisistä ja perunasta, joten en syö näitä juuri koskaan. Mulla hiilarin lähteitä ovat lähinnä puuro, ruisleipä (välillä vähähiilarinen) ja hedelmät. Omenoita meneekin välillä lähes pussillinen päivässä. :D Ajattelin kuitenkin skarpata tässä asiassa sillä tavalla, että ruisleipää ei saa syödä kuin max kaksi palaa päivässä ja nekin mielellään aamulla tai sitten ennen treeniä. 

Tammikuun tavoitelistaan voisin lisätä myös vihreän teen juonnin. Saku on vähentänyt kahvin juontia rutkasti, joten olen itsekin alkanut pohtimaan asiaa. Ehkä voisin juodakin töissä tauoilla vihreää teetä kahvin sijaan? Kolme kuppia tuota ihmelitkua päivässä on mun tavoite! Kurkatkaahan nuo terveysvaikutukset, ei tarvitse enää miettiä miksi joisi tuota! :)

Itse lähden näitä juttuja kokeilemaan kevyemmän fiiliksen ja mielenkiinnon takia.

Kuulisin teiltä mielelläni kokemuksia etenkin paastosta tai kasvisruokavaliosta?
Millaisia paastoja olette toteuttaneet ja mitä vinkkejä antaisitte asiaan liittyen?! :)

On my way

11 vastausta artikkeliin “Puhdistautumista”

 1. Vihreä tee on ainakin mulla kiihdyttänyt huomattavasti aineenvaihduntaa ja rauhoittanut mun stressivatsaa. Itse juon vihreetä teetä 2-3 kuppia päivässä. Suosittelen!:)

  -Laura

  • Joo, näin se kuulemma tekee! :) Eli pakkohan tuon säännöllistä juomista on kokeilla..Ja varmaan paras juuri juoda useampi kuppi päivässä.

 2. Noissa puhdistuskuureissa ja paastoissa on se juttu, että yleensä ne soveltuu parhaiten silloin, jos siellä elimistössä on ylipäätään mitään puhdistettavaa. Sä tuskin rasitat sun kroppaa liialla kovalla rasvalla, lisäaineilla ja ympäristömyrkyillä, joten en usko niistä olevan sulle sen suurempaa hyötyä. jos vatsa toimii huonosti tai jostain syystä on tosi turvonnut olo, voi pienestä paastosta olla toki hyötyä, mutta netistä löytyy myös runsaasti tietoa niitä vastaan. Ei siis kannata väkisin korjata toimivaa. That’s my opinion!

  • Niin, toisaalta oon harrastanut aika paljon noita valmisruokia ja tuntuu, että kaikessa on nykyään rutkasti lisäaineita. Olisi kiva puhdistaa kroppa siitä kuonasta, jos niitä nyt on sieltä edes mahdollista omin konstein poistaa. Pitääkin tutustua aiheeseen tarkemmin netissä, kiitos Katri kommentistasi! :)

 3. Mä oon nyt ollut kasvisruokavaliolla 7 vuotta (apua, mihin tää kaikki aika on menny!) Aluks tietty pitää nähä vaivaa, että oppii syömään hyvin ja että saa sitä kaikkea ruuasta, mitä lihasta on saanut. Mutta nykyään en kyllä koe mitään hankalaa tässä. Mulla ruokaan on kuulunut aina maitotuotteet ja pienessä määrissä kala, lähinnä kylässä kun ihmiset kokee helpommaksi tehdä kalaruokaa kun kasvis? Suosittelen kyllä kokeilemaan, jos on kiinnostusta! :) Kasvisruuat on ihania ja monen lihatuotteen pystyy korvaamaan kasvistuotteilla esim. soijalla eri muodoissa!

  • Okei! Ei se varmaan niin hankalaa olekaan, kun siihen tottuu. En kuitenkaan syö juurikaan punaista lihaa, vaan kanaa ja kalaa enimmäkseen niin pudotus ei olisi kovin suuri kuitenkaan. Söin jossain vaiheessa paljon tofua mutta kyllästyin ja en ole sitä aikoihin sitten ostanutkaan… :/ Mutta kiitos sulle kommentistasi, laitetaan mietintään oikeasti tuo kasvisruokavalio. Tai ainakin tuo kokeiluviikko on helppo toteuttaa! =)

 4. Jutta! Kokeile mun ”detoxia” viikon ajan. Se kuulostaa hurjalta mutta on lyhkäisyydessään viikon mittainen todella puhtaaseen ruokaan keskittyvä ruokavalio. Moni on huomauttanut hoikistumista jouluherkuttelujen jälkeen :)! Toimii! Ja tämä on hyvä ja terveellinen tapa elää muutenkin :)!

  siitä enemmän tässä: http://www.steffit.com/2013/01/detox-viikko.html

  x Steffi

 5. http://parastapaivassani.blogspot.fi/2011/09/sitruunamehupaasto.html

  Moi! Tuossa linkki mun blogiin jossa juttua reilun vuoden takaisesta paastostani.. itsellä nyt päällä sama paastojakso, tosin tällä kertaa ajattelin kokeilla sitä vogelin mehupaastoa kun siinä on erimakuisia mehuja eri ”aterioille”. Mutta siis suosittelen kokeilemaan, kyllä se kehonpuhdistus silloin tällöin tekee vermasti hyvää kaikille vaikkei niin epäterveelliset elämäntavat olisikaan.. :)

  • Moikka Ninnu! Luin mielenkiintoisen tekstisi läpi ja täytyy sanoa, että vau! Mä en varmaan pystyisi viikon paastoon vielä duunin ohessa. Mulla on tammikuun vika viikonloppu vapaa, joten mietin tuota paastoa sinne, esim. la ja su ajaksi. Jos olo on sitten hyvä, voisin jatkaa sitä vielä seuraavaan viikkoonkin. Toisaalta viiden kilon painon pudotus kuulostaa hurjalle, itse en toivoisi kyllä sellaista, joten muutama päivä voisi toimia puhdistus mielessä…?! :)
   Pitääkin googlettaa tuo vogelin mehupaastokin! Kiitos sulle kommentistasi. :)

  • Juu, sulle se 5kg olis kyllä varmasti liikaa, vaikka kai sekin riippuu ihmisestä ja ns. lähtöpainostq että paljon tuollaisen paaston aikana kiloja lähtee.. mulle se oli just sopivasti :). Mutta tsemppiä kokeiluun, ilmottele sitten miten meni jos päätät johonkin paastoon ryhtyä :) mäkin oli kyllä vähän yllättynyt ettei sennkummempia oloja ton paaston aikana ollut!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta