Muutoksia kropassa

Selailin muutama päivä sitten mun blogimerkintöjä vuodelta 2010, jolloin teksti ja kaikki oli ”alkeellisempaa”, toisinsanoen aivan kamalia kuvia ja hirveää tekstiä. :). 
No se ei kuitenkaan ollut mun pointti, vaan pistin merkille kuinka onkaan tapahtunut pientä muutosta mun kropassa. Tuolloinhan en harrastanut ollenkaan salitreenausta, eli mun treenaaminen oli lähinnä intohimoista spinningin harrastamista tai muita aerobisia juttuja. Kai mulla oli silloin jonkun sortin ”lihaskammokin”. 

Otin sieltä tekstien seasta pari esimekkikuvaa, joissa näkyvät mun käsivarret & olkapäät ja kaksi alempaa kuvaa on napattu eilen. Mä itse ainakin huomaan selkeää muutosta tapahtuneen, vaikka enhän mä mikään lihaskimppu olekaan. :D Mutta huomattavasti paremman näköistä, kun kädet eivät ole ihan tuollaiset muodottomat taikinat. Eli rohkeasti kannattaa vaan käsiäkin treenata! Omat käteni ja olkapäät eivät tokikaan ole kahden vuoden treenien tulos vaan olen treenannut niitä nyt suunnilleen puoli vuotta tosi ahkeraan, parikin kertaa viikossa. Ja vasta Sakun kanssa seurustelemaan alettua opin muitakin käsitreeniliikkeitä kuin pelkät hauis ja ojentajakäännöt. Tämä lienee myös syy muutokseen. :) 

Muutenkin jos vertaan kroppaani tuohon aikaan, oli se paljon ”löllömpi” vaikka treenasinkin kovasti. Toki tuolloin käytin enemmän alkoholiakin mutta treenaaminen oli mulla ihan vääränlaista. Aerobista pitää olla mutta se ei saa poissulkea lihaskunto- treeniä, salitreeni on se jolla saadaan aikaan muutoksia.
Haluan kuitenkin vielä tähän loppuun tähdentää, että mun tavoitteena ei ole kasvattaa kropasta lihaskimppua vaan tuollainen pieni kiinteys ja muoto vartalossa ovat ne joita havittelen. Tykkään kuitenkin siroudesta mutta samalla sporttisuudesta. 

Oletteko te huomanneet salin muokkaamaa muutosta kropassanne?
Monesti nämä muutokset tulevat ikäänkuin huomaamatta ja kuvat vasta paljastavat. :)
On my way

25 vastausta artikkeliin “Muutoksia kropassa”

 1. Itsellänikin oli aikaisemmin perus ohuet naisten kädet, joissa ei juuri lihakset erotu, niinkuin nuissa sinun vanhoissakin kuvissa. Nykyään huomaan että olkapäihin on tullut muotoa ja muun muassa hauikset ja ojentajat erottuvat ihan mukavasti :) Myös jalkoihin on tullut muutosta, näkyvimmät mainitakseni niin takareidet ja pohkeet ovat saaneet lihasta. Keskivartaloni on aina ollut hyvässä kunnossa, mutta siihenkin on uutta lihasta tullut tehokkaampien salitreenien myötä. Ja niinkuin jo totesitkin niin naisten ei salitreenaamista kyllä kannata pelätä yhtään. Niitä lihaksia ei ihan yhtäkkiä tai vahingossa ilmesty vaikka kuinka kovaa treenaisikin :P

  • Juu, mulla niissä oli vielä semmoista pullamössöä, tai varmaankin nestettä se oli. :/ Olkapäitä saa kyllä muokattua aika helposti ja näemmä käsiinkin muoto tarttuu. Mulla jalat taas ovat hankalin alue ja tuntuu että muutos sinne suuntaan on tosi pannassa! Mutta hienoa, että säkin olet saanut tuloksia, tsemppaa jatkamaan! :)
   Hyviä treenejä sinne. :)

 2. Saisko vinkkejä treeniin millä sais samanlaiset jalat kuin sulla? oot kaunis :)

  • Mun hankalin alue on jalat… eli en ole paras jakelemaan vinkkejä. :) Toki riippuu mitä tavoitteita jalkojen suhteen on. Hyvä yleispätevä neuvo on aerobista, jotta rasva ja neste lähtee liikkeelle ja sitten vielä kyykkää, kyykkää ja kyykkää. Noita mä koitan noudattaa. :)

 3. Vau! Olisi mahtavaa jos voisit kirjoittaa tänne käsitreenistäsi /-treeniohjelmastasi ja samaten keskivartalovinkit kiinnostais. :)

 4. upee kroppa sulla!

  voisitko antaa vinkkiä alottelevalle salilla käyjälle joka haluais kiinteyttää ja hieman lihastakin? kuinka paljo sarjoja ja kuinka painavilla painoilla? ois tosi paljo apua:)

  millaista aerobista liikuntaa harrastat lisäksi? ja montako kertaa viikossa reenaat salia yms?

  • Itse käyn salilla 4-6 kertaa viikossa, yleisesti 5. Aerobista teen treenin alkuun 20-30 min useimmiten. Alkuun kannattaa lähteä liikkeelle vaikka 3×10 sarjoin ja painoina sellaiset, että ne tuntuvat. PT on hyvä neuvomaan tarkemmin jos sulla esim mahdollisuus? Oppii laitteet ja liikkeet. :) tsemppiä! Niin ja kiitos. :)

 5. No ei huomaamuuten, mutta tossa nykysessä on niin pimeetä ja valoo tulee eri suunnasta,niin tottakai siinä näyttää et on enemmän muotoja..

  • No kuules, olen kuullut asiasta kommenttia myös muiltakin ja huomaan muutoksen itsekin. Mutta ole sinä tuota mieltä jos haluat. :)

 6. Vau! Hienoa :) Onko sinulla hieman parempaa ”ennen” kuvaa? Jossa olisi myös tiukka toppi päällä? Näkisi vielä selvemmin eron :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta