Tiistain treenit ja safkat

Tulin juuri Fressistä treenailemasta. Tänään kyytiä saivat pakarat ja peppu, mun kriittisimmät alueet. :) 
Jo kotiintulomatkalla tuli todettua treenien teho, en nimittäin meinannut pystyä hädin tuskin kävelemään. Tuo kahvakuulakävely on kyllä ehkä paras keksintö saada jalat ihan piippuun! Ovatko muut kokeilleet kyseistä treenimuotoa? :)

Treeni oli käytännössä seuraavanlainen:
Alkulämpö crossarilla 30 min
1. Jalkaprässi 3×10-15 toistoa (painoa 30 kg)
2. Yhden jalan kyykkyjä tanko olalla (painoa 10 kg) 3×10 toistoa. 
3. Maastavetoja (painoa 20 kg) 3×10 toistoa
 4. Jalan taakse työntö laitteessa (painoa 9 kg) 3×10 molemmilla jaloilla
5. Kahvakuulakävelyä (kuula vain 8 kg, kun 10 ja 12 oli jossain hukassa) 
niin kauan kunnes jalat alkoivat hapottamaan ja tuntui ettei enää jaksa askeltakaan. 
(Eli muutama suora, joiden välillä noin 20 sekuntin lepo.) 
Tein viime viikolla toiveidenne vuoksi ruokapäiväkirjaa muutaman päivän ajan.
En kuitenkaan koe sitä kovin mielekkääksi kytätä ruokailuja ja vielä kuvata niitä jatkuvasti, valitettavasti. :/
Jos täällä ei niille hirveää hinkua ole, jätän suosilla ne muiden bloggareiden hommaksi? :)

Tässä kuitenkin vielä tämän päivän safkat…
Aamupala 10.00: 
Kaksi ruisleipää juustolla ja kurkulla plus maitokahvia pari kupillista.
Lounas 15.00:
Vuohenjuusto- tomaattikeitto ja purkki Keso- raejuustoa. 
Välipala 18.00:
Banaani
Välipala ennen treenejä 19.00:
Pro- Feel Proteiinirahkarae (makuna kolme marjaa) ja omppu
Välipala heti treenien jälkeen 20.30:
Easy Bodyn suklaan makuinen ”proteiini shake” 250 ml (?!)
Välipala kotona 21.15:
Kahden munan munakas ja yksi protskuleipä juustolla, omena.
(Kuvat eivät ole tämän päivän ruoista.)
Oon ihan poikki, nyt vaan teekuppi käteen ja sohvalle.
Huomiseen! <3
On my way

21 vastausta artikkeliin “Tiistain treenit ja safkat”

  • Eli kuula toiseen käteen ja otetaan harppauksia eteenpäin, samalla viedään kuula reiden ali toiseen käteen ja taas harppaus ja kuula toiseen käteen. Ymmärsitköhän? :)

 1. Oho teetpä pienillä painoilla :o Tai siis luulin että sulla ois enemmänki voimaa!

  • parempihan se on tehdä pienillä painoilla kunhan tekee oikein, eikä isoilla ja väärin :)

  • No nämä painot tuntuvat kyllä mulla. Tänään peppu ja pakarat olleet kipeät.

 2. Jos haluat jaloissasi&pepussasi tapahtuvan jotain niin härre gud nosta painoja :D noihan on aivan naurettavan pienet! Varmasti jaksaisit enemmän..

 3. ^^ eikös treenaamisessa ole just se idea että tehdään niin kuin itsestä hyvältä tuntuu !
  En itsekkään tykkää vetää itseäni NIIN piippuun treenin kanssa, ettei jalat mee niin jumiin ettei pääse seutaavaan viikkoon tekemään mitään :D
  Sanoithan että jalat ihan puhki…. Niin mietin vaan että miksi painoja pitäisi lisää nostaa!
  Hyvältä vaikuttaa ja varmasti saat tuloksia!
  Mulla on personal trainerin tekemä ohjelma tällä hetkellä ja näyttää jalka/peppu treeni osuus aika samalta! Mulla on se ero että toistot on 4×15 esim prässi :)

  Ei ano 8.00 varmaan pahalla sanonut mut … Koen että kritiikkiä voi sanoo kauniimminkin eikä noin naureskellen..

  • Jutta kuitenkin usein kertoo että haluaa jalkoihin enemmän muutosta ja silloin noita painoja kannattaa ehdottomasti nostaa, sillä hän aivan varmasti jaksaisi enemmänkin

 4. Jutta ei jaksa tehdä isommilla painoilla, koska syö noin hemmetin vähän! Jos tulosta haluat ala syödä paaaljon enemmän ja sitten lisää painoja.

 5. joo, samaa mieltä kuin muutkin täällä. painoja vaan enemmän jos tahtoo JOTAIN voimaa/lihasta. Tietenkin tekniikka kuntoon ensin. Tietty jos tahdon pelkästään lihaskestävyyttä niin painot ehkä ihan tyydyttävät, mutta toistoja silloin kyllä enemmän.

 6. ethän sä saa tolla mitään tulosta aikaan kun syöt noin hemmetin vähän ja salilla teet vain pienillä painoilla?

 7. Lisää ruokaa ja lisää painoja, näin on. Jos ei kumpaakin muutosta ole valmis tekemään, niin tuloksia on ihan turha odotella. Karua, mutta totta. Toivottavasti tajuat ruokavalion merkityksen! :)

 8. Eikös Jutta kirjoittanut, että painavempia painoja ei ollut, joten siksi teki 8 kilon painoilla. Ja jos jalat ovat ihan puhki, niin eikös sekin kerro jo että ne kahdeksankin kilon painoit riittivät?

 9. Noniin, haloo käynnissä. :) Jos painot olivat tyhjän kanssa niin miksiköhän eilen ja tänään peppu ja pakarat ovat olleet kipeät? :) Taisi siis mennä treeni hukkaan… Pikkuhiljaa lisään painoja, kun voimaa tulee lisää ja vanhat alkavat tuntua liian kevyiltä. Kahvakuula on normisti 10-12 kg mutta tällä kertaa niitä ei näkynyt missään ja halusin kuitenkin tuon treenin tehdä niin otin siksi käsin. Tein kävelyä niin pitkään, että en vaan enää jaksanut tai pystynyt. Eli koin tuon ihan tehonneen. :)

  • Mistä painoista sä oot aloittanut jos oot noihin jo pikkuhiljaa lisäillyt ja ymmärtääkseni aika paljon jo salilla käynyt? On se kumma joo ettei sille pyllylle tapahdu mitään.. Jos saat lihaksesi noilla painoilla kipeäksi niin todennäköisesti liikeradoissa menee jotain pahasti pieleen. Fressilläkin lienee kuntosaliohjaajia, kannattaa ehkä kysyä olisiko ohjelmassa jotain korjattavaa.

  • Hahah, mistäs sä mun pepun tilanteen tiedät? :D Mä en ole aikaisemmin treenannut kunnolla lihaksia, niinkuin olen täällä monesti sanonut. Prässiäkin käytän ehkä kymmenettä kertaa, eli treenaamisessa on ollut paljon puutteita. =) Eli tässä lienee syy sulle. Mun ei ole tarkoitus kasvattaa lihasta huimasti vaan pieni kiinteytys on suotavaa mutta en ota treenaamisesta sen suurempia paineita, sun sietäis vähän ottaa rennommin. Tää on kuitenkin mun kroppa. :)

   Viime aikoina olen postannut enemmän treenaamisesta mutta se ei tarkoita, että mä treenaisin johonkin fitness- kuosiin tms. Suurinosa naisista treenaa salilla lähinnä pitääkseen itsensä kiinteänä ja voidakseen hyvin, kaikilla ei ole tavoitteena mega ass. Eli älä tulkitse mun tekstejä väärin. :)

  • Kuten tuossa ylempänä joku muukin, minäkin muistelin, että johonkin aikaisempaan postaukseen kirjoitit, että käsiin on tullut muotoa, mutta pepussa tai jaloissa muutosta ei näy. Noissa pienissä painoissa lienee syy. Ei niitä lihaksia tarvitse pelätä, ei susta huomaamatta mitään fitness-mallia tule :D

   Suurin osa naisista treenaa myös liian pienillä painoilla, jolloin lihaksessa ei tapahdu minkäänlaista muutosta. Mitä on kiinteytys? Varmaan vähemmän läskiä, enemmän lihasta? Ei paljon kasva lihas kun junnaat noilla painoilla. Mutta todellakin, sun kroppa ja teet sille mitä haluat. Tuskin ketään lukijaa ihan hirveästi liikuttaa jos hinkkaat kyykkyjä 10 kilolla päivästä toiseen, mutta kun sulla on tämä kommentointi-mahdollisuus niin välillä on kiva tulla pätemään:)

  • Kyllä joku voi olla kiinnostunu toisen ihmisen kropasta .. Ensin pitkä romaani ja sitten ’joo tosiaa sun kroppa, tee mitä haluut’…. Ristiriitasta?

 10. Kiitos Jutta tuosta kahvakuulakävely vinkistä! Täytyypä kokeilla! Treenaamisesta oma käsitykseni on, että pienillä painoilla ja pitkillä sarjoilla poltetaan rasvaa, isommilla painoilla&lyhyemmmillä sarjoilla kiinteydytään ja saadaan lihasta. Jutalla ei todellakaan ole tarve rasvanpoltolle, enemmänkin kroppa mielestäni kaipaisi pyöreitä muotoja juuri lihasten muodossa. Tämä mun mielipide, mutta tottakai jokainen itse tietää mitä haluaa ja tärkeintä on että on itse tyytyväinen, ja tekee niinkuin itsestä hyvältä tuntuu välittämättä muiden mielipiteistä. Koska mielipiteitä tässä maailmassa on niin monta kuin on ihmisiäkin, niistä ei pidä itseensä kenenkään ottaa. Seuraan blogiasi Jutta, mutta tää tais olla eka kerta kun kommentoin :) Postauksiasi odotan aina innolla, ja tykkään tyylistäsi. Jatka samaan malliin <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta