Aamiainen

Tänään oli kaurapuurohiutaleet loppu, joten aamulla mentiin sillä mitä kaapista löytyi. Väsäsin paistetun kananmunan ja sinne väliin kivasti terveellisiä täytteitä. 
Ihan mielettömän hyvä vaihtoehto jos haluaa vaihtelua aamiaiseen! Vie toki hieman enemmän aikaa mutta varsinkin vapaapäivinä toimii. :)

1 kananmuna keltuaisineen ja 2 valkuaista
loraus maitoa
mausteiksi suolaa ja pizzamaustetta
Väliin kasviksia oman maun mukaan

Energistä tiistaita! :)
On my way

12 vastausta artikkeliin “Aamiainen”

 1. Pakko kysyä kun mua mietityttää toi että tehään munakasta useammalla valkuaisella.. itelläki tekis mieli tehä noin ..mut meneekö keltuaiset sitte aina vaan roskiin vai onko joku keksiny niille parempaa tekemistä? :)

  • Mä en viitsi heittää keltuaisia kuin max kaksi kappaletta, koska ne nostavat kolesterolia. Myös nuorilla ihmisillä. Siksi yleensä teen noin, että yksi koko muna ja pari valkuaista. Keltuaiset menee vaan roskiin…

  • Keltuaiset voi pakastaa myöhempää käyttöä varten :) ”Tuore rikottu kananmuna säilyy jääkaapissa pari päivää. Eroteltu valkuainen säilyy tiiviissä rasiassa noin viikon. Rasvapitoinen keltuainen säilyy vähän huonommin, parin päivän ajan veteen upotettuna. Erotellut keltuaiset ja valkuaiset voi pakastaa. Ne säilyvät käyttökelpoisina noin 4 kuukautta. Pieni suola- tai sokerilisäys parantaa säilyvyyttä pakastuksen aikana.”

 2. Löysin sun blogin vasta ihan hetki sitten, mutta jään kyllä ehdottomasti seuraamaan :) Tykkään tästä tositosi paljon!

 3. Höh, mä paistan JOKA aamu itselleni JA poikaystävälle kaksi kananmunaa! :) Ei siinä nyt kovin paljon aikaa mee, sillä aikaa laitan lisäksi jugurttia + marjoja ja tuoremehut + kahvia :) Käytän kyllä kaikki keltuaiset!

  • Niin, mulla on vaan useimmiten niin kiire aikataulu aamuisin etten vaan ehdi. :/
   Viikonloppuisin on sitten eri juttu tai jos menen myöhempään. Sun poikaystävällä on kyllä upea nainen, kun jaksaa joka aamu tehdä hänellekin munat, arvostan! :)

  • Kyl sekin onneks arvostaa! :D Mut samallahan se menee, kun itelle kuitenkin väsään. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta