Iltapalaa

Mun on tullut kokattua viimeisen viikon aikana useampaankin otteeseen protskulettuja. Helppo, nopea ja herkullinen väli/iltapala. Olen alkanut tekemään niitä omilla variaatioilla ja todella vähäisellä jauhomäärällä. Aika hyviä tulee esimerkiksi seuraavalla reseptillä…

(2-3 lettua)
Kaksi kananmunaa
0,5-1 dl vehnäjauhoja
1/3 maitorahkaa (250 g purkista)
Loraus maitoa ja vettä
ripaus suolaa/sokeria
Välillä lorautan myös vähän oliiviöljyä

On jännä miten vähäisellä jauhomäärällä letuista tulee ihan hyviä. 
Vaikka itse taikina ei maistuisi yhtä hyvälle kuin aidot letut niin päällisillä 
pystyy paljon vaikuttamaan asiaan. 
Mä tykkään erityisesti mansikkahillosta tai marjoista ja tuon niillä sitten sitä makua lettuihin. 
Ostin kokeille tuollaista Lidlin light mansikkahilloa, ei hassumpaa.
Tuleeko muiden tehtyä noita lettuja yhtä usein? :)
On my way

19 vastausta artikkeliin “Iltapalaa”

  1. Nämä tämmöset vinkit on kyllä parhaita, kiitos! :) ja oonkin ettinyt jotakin kevyempää versiota perushillolle, sattuipa sopivasti! täytyykin varmaan poiketa lidlissä :D

    • Juu, paras on varmaan kuitenkin ihan marjat. :) Mutta itse rakastan mansikkahilloa niin tuo on edes hitusen terveellisempi vaihtis!

  2. Kiitti reseptistä! Näyttää ihan oikeilta letulta :) Tein joskus proteiini/rahkapannaria, mut sen maku oli kaukana oikeasta pannarista. Huulipuna on herkku, mikä merkki ja sävy?

    • Olloshyvä! Joo, kokeiles tuota siis. :) Huulipuna on Isadoran semmonen babypinkki, mutta itse en ole nähnyt sitä enää missään. :/ Kyseessä siis vanhempi huulipuna.

  3. Oli pakko kokeilla! mutta miksihän en saanut letuista letun näköisiä,vaan tuli ihan kokkelia. maku oli kyllä hyvä ja laitoin lorauksen myös kaloritonta makeutusainetta. Munista jätin keltuaisen pois..mahtaakohan rakenne johtua tästä?

    • Hmm. Luulen sen johtuvan tuosta, ettet laittanut sinne yhtään keltuaista. Keltuainen kuitenkin tekee siihen rakennetta.
      Joskus tuo maitorahkakin liikaa laitettuna saattaa tehdä sen efektin, mullekin meinaan joskus kävi niin mutta ei kyllä tällä reseptillä. Kokeiles uudelleen! :)

  4. Pärjää kokonaankin ilman jauhoja seuraavalla ohjeella:

    -2 kananmunaa/yksi kananmuna keltuaisineen + 2 valkuaista
    – noin 1 dl raejuustoa
    – loraus maitoa
    – suolaa
    – öljyä paistamiseen

    Blenderissä sekaisin ja pannulla! Mielettömän hyvää :) Maistuu etenkin kun ”voitelee” letun jollain kevyt valkosipulituorejuustolla tai vastaavalla. Namnam!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta