Ruokaa ruokaa

Eih!!! Nukuin äsken useamman tunnin ”päiväunet” ihan vaan vahingossa, kun ajattelin torkahtaa about kymmeneksi minuutiksi. Hienosti, juuri näin! Ensi yönä varmaan tuleekin uni silmään… No onneksi mulla ei ole aikainen aamuvuoro, tämä pelastaa tilanteen. Mä ajattelin höpistä muutaman sanan ruokavaliosta, jälleen kerran. Omien eväiden kuljetus töihin on alkanut hieman lipsumaan ja olen sortunut niihin valmiskeittoihin, taas. Maistelin eilen tuota usein syömääni Tomaatti- vuohenjuusto keittoa ja aloin miettimään sitä piilosokerin/suolan ja ties minkä muiden öklöaineiden määrää keitossa ja tämän seurauksena soppa alkoikin maistumaankin ihan esanssille, toisinsanoen pahalle. Nyt mä taas skarppaan! 

Tänään paistoin valmiiksi huomista varten broilerin fileesuikaleet (naturel) ja ostin pussin parsakaali- herne- kukkakaali- sekoitusta, jonka keitin. Tuosta kasaan sitten huomenna eväät ja ostan vielä raejuustoa, sekä ehkä ananasta. Myös filepihvejä tarttui kaupasta mukaan, ne ovat mielestäni ehdottomasti parempia kuin suikaloitu broileri. Ja molemmat tosiaan naturelina, koska olen huomannut, että itse maistettuna saa niin paljlon parempaa aikaiseksi! 

Ajattelin kokkailla myös vähärasvaisesta jauhelihasta sekoituksia joillekin päiville. Esim. jauhelihaa ja pakastevihanneksia, herne- maissi- paprikaa tms. Tuovat kivasti vaihtelua perinteiselle salaatille. Alla näkyy tämän päivän lounassalaatti, jossa oli Cosmopolitan salaattia petinä, tomaattia, ananasta, fileesuikaleita ja raejuustoa. Oli erinomaista!

Myös välipalojen suhteen skarppaan! Vain puhdasta maitorahkaa/rahkajogurttia, hedelmiä, itse väsättyjä smoothieita, marjoja ja muuta ns. luonnollista. Koitan vähentää myös noita valmiiksi maustettuja rahkoja, kuten Skyriä jne. Niissä on aina kuitenkin jotain ylimääräistä. Välillä protskupatukka voi toimia hyvin välipalana mutta ei kuitenkaan joka päivä. Ja jos vaan saisinkin toteutettua sen lounas- sekä päivällinen rytmin, olisi mahtavaa. 

En ole useampaan vuoteen syönyt lounasta ja päivällistä, vaan yhden ns. ruokaisamman annoksen per päivä. Tämä vaan oikeastaan siksi, että se on hankalaa. Kuljen kahden kodin väliä, kannan yleensä isoa salikassia tavaraa ja useinkaan ei ole aikaa tehdä seuraavan päivän ruokia edellisenä iltana. Treenataan aika usein vasta illalla myöhään tai sitten olen muuten menossa, joten harvemmin on sellaista aikaa, että ehtisin makaamaan sohvalla ja samalla kokkailemaan. Mulla nämä syyt ovat ajaneet oikeastaan siihen valmisruokameininkiin. Mutta jos tosiaan edes sen yhden lämpöisen safkan saisi väsättyä olisin super tyytyväinen, koska tiedän, että ruokavaliolla on niin suuri merkitys kropankin kehittymiselle ja tietysti yleiselle jaksamiselle. Kokkaileeko teistä moni seuraavan päivän kaikki safkat mukaan? Ja miten tärkeänä pidätte sekä lounaan, että päivällisen syömistä? 

Loppuun vähän treenimotivaatiota! 😉
(www.weheartit.com)
Siispä energistä tulevaa viikkoa meille jokaiselle!!
Kommentit (25)
  1. hhaa.. viimeksihän sä vannoit marinaadimömmökanojen nimeen ja dumasit, kun monet ehdotti maustamatonta parempana vaihtoehtona.. puhuit ettet halua pelkkää luomua tai jotain muuta älytöntä. mut hienoa, et keksit ITSE että itsemaustettu on parempaa 😉

    1. No hohhoijjaa. Luuletko etten ole koskaan aikaisemmin naturelia syönyt. 🙂 Ja edelleenkin syön marinoituja, esim. Valkosipulileikkeet on ihan mainioita. Molempi parempi, eli turhaan näsäilet. 🙂

  2. Kiva kun kirjoitat näitä ruokapostauksia 🙂

    Ja älä välitä kaikista turhista kommenteista 😉

    1. Kiva jos pidät. 🙂

      Juu, kai mä leikin tulella, kun kirjoittelen ruokajutuista. Näistä on niin paljon mielipiteitä kuin meitäkin, joten siksi on ihan ennalta arvattavaakin, että osa hiiltyy. Mutta kiva jos osa tykkää niin se on mulle tärkeämpää. =)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *