Ajatuksia treeneistä

Luin muuutama päivä sitten Facebookissakin kiertäneen erään blogikirjoituksen naisten fitness- treenaamisesta. Aika rajua tekstiä mutta varmasti täyttä faktaa ja samalla karu totuus lajin vaarallisuudesta etenkin naisten terveydelle. Jos kiinnostaa lukea tuo teksti, on tässä linkki tuonne blogiin. 

Itsehän en siis ole ”alalla” vaan ihan tavallinen salitreenaaja mutta paljon treenaavaa ihmistä tuollaiset jutut kiinnostavat ja sain ainakin 100 % varmuuden sille, etten koskaan fitness- maailmaan lähde. Olen itseasiassa muutenkin viimeisen puolen vuoden aikana punninnut treenaamistani uudelleen ja miettinyt treenaanko oikeasti kroppaani kuunnellen ja terveellisellä tavalla. Tulin tulokseen, että lepään liian vähän. Liikuntapäiväkirjani olivat pitkään treeniä 6 kertaa viikossa, (tosin sali oli tuolloin todella pienessä osassa) mielestäni tuo on aivan liikaa! Kun aloin panostamaan lihastreeniin, olen antanut itselleni luvan ”lepsua” ja oikeasti ottaa rennommin, kun siltä tuntuu ja palautua. Voin kymmenen kertaa paremmin ja olen kymmenen kertaa tyytyväisempi kroppaani, jaksan paremmin ja voimia riittää muuhunkin! Nykyään käyn salilla 3-5 kertaa, mikä tämäkin aika aktiivista mutta mulla on ihan erilainen moodi. Jos väsyttää, en treenaa ja kuuntelen kroppaani. Toki tavoitteita saa olla mutta treenaamisen ei pidä olla pelkkää suorittamista, se pitäisi muistaa! 

Itse en ole koskaan punninnut ruokaa ja pussittanut tietyn kokoisia annoksia evääksi jne., välillä olen hieman kauhulla lukenut kuinka monet treenaavat ihmiset kertovat syömänsä ruoan hiilarit, protskut sun muut ravinto- arvot pilkun tarkkaan. Onko tämä tervettä? En nyt halua arvostella ketään, jokainen tavallaan mutta toivon mukaan terveellisesti. Itse en ole kovinkaan tarkka, syön terveellisesti mutta heitän puuroon kookoshiutaleita ja hunajaa oli niissä sitten paljon rasvaa, kaloreita tms. Mua ei oikeasti kiinnosta. 🙂 Syön viikottain karkkeja ja muita juttuja mitä tekee mieli, herkkupäivä on jokaiselle hyväksi. Toki viikolla pyrin terveelliseen ruokavalioon mutta maailma ei kaadu pieniin lipsumisiin. Tärkeintä on henkinen ja fyysinen balanssi, tällöin elämä hymyilee!

(Kuvat lainattu www.weheartit.com)
Heräsikö ajatuksia? 🙂
Kommentit (24)
  1. Hyvä teksti perjaatteessa paitsi että tuohan on nimenomaan vaan sun mielipide. Kyllä mä ainakin henkilökohtaisesti arvostan todella paljon fitnesskisaajien motivaatiota ja treeniä, siihen ei kaikki todellakaan pysty! Se että naisella erottuu lihakset ja on todella kiinteä kroppa muutenkin on musta tosi upean näköistä! Ja musta se että vähän väsyttää ei ole syy jäädä kotiin, ainakan usein, sillä vaan oikeesti säännöllinen ja tavoitteellinen ja tarpeeks kova treeni tehooa! Ei oo upeempaa ku kroppa jonka eteen on oikeesti nähty tosi paljon töitä, eikä käyty salilla sillon ku huvittaa ja jaksaa ja kyykätty jollai minipainoilla nii ettei tuu edes hiki. Musta on ihan väärin että sä vähättelet sitä että joku ihminen treenaa tosi päättäväisesti ja syö tosi terveellisesti saavuttaakseen sen mitä haluaa!! Mä ainakin olen semmonen ihminen ja voin tosi hyvin. jos rupeen lepsuilemaan niin voin heti paljo huonommin. ku mä nautin rääkistä! HJokainen tekee miten parhaaks näät mut musta sun pitäs kyllä antaa enemmän arvoa esim fitnnesskisaajille!! 🙂

    1. Ymmärsit mun pontin ehkä vähän väärin. Mä kyseenalaistin alan terveellisyyttä, sitä kisaamista jossa kroppa viedään äärimmäisyyksiin dieetillä ja sitten taas kasvatetaan massaa. Miten ihmisen aineenvaihdunta kestää tuollaista? Eikä tuon blogikirjoituksen mukaan taida kestääkään. Tuo kirjoitus muutti oikeasti todella paljon fiilistä alaa kohtaan, en ollut miettinyt kuinka rajua se tosissaan on.

      Mä en erityisemmin anna arvoa fitness- kisaajille, eikä mun tarvikaan. Musta mahtavinta ovat ihmiset jotka pitävät kropastaan huolta, se on kiinteä ja terveellinen ruokavalio on suuressa osassa elämää. Mutta en mä taas aliarvioikaan, en vaan pidä sitä erityisen ihailtavana, että ihminen kieltää nautinnot täysin ja rääkkää kirjaimellisesti elimistöään. Ja nyt ei ollut taas kyse, että arvostaisin laiskuutta ja ihmisiä jotka treenaavat kuin huvittaa, tuonkin ymmärsit väärin. Meinasin sillä sitä, että kropalle pitää antaa välillä lepoa. Ei ole normaalia treenata kuusi kertaa viikossa, ei se voi olla tervettä. Ja tämä juttu jakaa varmasti mielipiteitä, eikä niistä pidä ottaa itseensä. 🙂

  2. Fiksu teksti, fiksua ajattelua 🙂 Sain vähän eri kuvan sun treenaamisesta nyt, tai siis aiemmin olin käsittänyt että olisit juurikin hyvin hyvin tarkka ruuistasi ja treenaisit hullunlailla. Mutta siis tosi hienoa, jos tiedostaa milloin on väsynyt ja milloin salille oikeesti järkeä ja hyödyllistä lähteä 🙂

    Itse pyrin tähän samaan, tosin tällä hetkellä on niin kova liikuntabuumi (tulee mulle aina kun stressi iskee) että treenailen nyt vähän enemmän pitääkseni psyyken kuosissa 😀 Pitää tehdä niinkuin keho ja mieli sanoo. Toisinaan taas tälläinen liikkumismäärä on liikaa ja silloin lepään paljon enemmän.

    1. Joo, jossain vaiheessa olen kyllä ollut erittäin tarkka ja treenannutkin ihan liikaa, niinkuin täällä kirjoitinkin.
      Tuo treenailutahti meneekin aika paljon oman fiiliksen mukaan, välillä on tuollaisia moodeja, että treenit kulkee ja voi käydä useampanakin päivänä peräkkäin salilla tuntematta suurta väsymystä. Tsemppiä treeneihisi! =)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *