Maitotuotteista…

Olen nyt jo jonkun aikaa miettinyt maitotuotteiden terveellisyyttä ja oikeastaan niiden sopivuutta itselleni. Mulla on jo pidempään ollut maitorahkan tai muun ”suuremman” maitotuote- annoksen jälkeen tukkoinen, tunkkainen ja raskas olo. Sellainen olo mikä monella tulee hiilariövereistä, pastasta tms. Kuitenkaan raejuusto, juusto, maito kahvissa tai jokin pieni määrä ei saa aikaan tuota fiilistä vaan lähinnä maitorahkat tai maustamattomat jogurtit jne. Olen jostain lukenut mm. maitotuotteiden keräävän suolistolimaa ja täten tukaloittavan oloa, omalla kohdallani tuo kuulostaisi hyvinkin osuvalle.

Päätin ottaa härkää sarvista ja lähteä selvittämään johtuuko tuo oloni varmasti juurikin maitotuotteista (vaikka en siihen kyllä oikein muuta syytä keksi). Olin koko eilisen päivän ilman rahkoja sun muita maitotuotteita (kahvimaitoa lukuunottamatta) ja olo oli ihan erilainen, turvotus oli poissa ja olo tuntui keveälle. Toki yksi päivä ei vielä mitään kerro mutta jatketaan samoilla linjoilla vielä päivä tai pari niin nähdään mitä kroppa kertoo. Moni saattaa ehkä ehdottaa tähän keliakiaa tai viljatuotteiden sopimattomuutta mutta syön todella, todella harvoin pastaa ja riisiä, sekä leipää useimmiten vain n. kaksi palaa päivässä. Eli en usko olon johtuvan noista. 

Maitorahkat ovat erinomainen välipala, joten nyt pitäisi keksiä niiden tilalle jotain helppoa, nopeaa ja kätevää. Rakastan myös smoothieita, joten tämä tilanne harmittaa kyllä tosissaan. 🙁 Toki soijatuotteet ovat hyviä korvaavia tuotteita mutta olisiko teilä muita ideoita? Miltähän maistuu soijasmoothie? Olisi mielenkiintoista kuulla myös jos täällä on henkilöitä joilla on ollut samankaltaisia ”oireita” maitotuotteista?

Kuvat lainattu weheartit.com
Kommentit (26)
  1. Oletko harkinnut paleo-ruokavaliota? Tässä hyvää tietoa siitä: http://www.helsinkipaleo.com/2011/06/mika-ihmeen-paleo/

    Itselle ei muuten maitorahka/raejuusto sovi ollenkaan ja olen miettinyt myös muista maitotuotteista luopumista. Ongelma on se, että esimerkiksi maustamaton jugurtti tai viili marjojen kanssa on parasta mahdollista herkkua! Viljojen pois jättämistä kannattaa kokeilla, vaikutukset ovat monilla todella positiiviset.

  2. Mulla tulee sama olo kananmunista ja tonnikalasta myös! mikä meitä vaivaa 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *