Tavoitteita!

Mulla on nyt jo jonkun aikaa ollut mielessä jonkin sortin ”tehotreenikuu”, ”kiristelykuu” tai miksikä ikinä sitä halutaankaan nimittää. Tässä vaiheessa on ihan hyvä startata, kun kesään on vielä kaksi kuukautta aikaa. Syy tälle prokkikselle on oikeastaan seuraavanlainen… 
Mulla on viime aikoina treenit ja ruokailut olleet vähän sitä sun tätä, järjestelmällisyys on unohtunut ihan täysin ja mielikin on ollut vähemmän keskittynyt kropan hyvinvointiin. Huomaan syöväni töissä päivän aikana en kovin suunnitelmallisesti, vaikka terveellisesti mutta silti ihan liian epätasaisesti. Töistä päästessäni mulla on yleensä ihan karsea nälkä ja hermot super kireällä, sitten tuleekin popsittua ihan liian suuri annos ja jo on taas huono ja raskas olo. Lisäksi herkkupäivissä on tullut lipsuttua aikalailla ja karkkeja on uponnut useammin kuin kerran viikkoon. Nyt on aika skarpata, mulla ei toimi tällainen. Mistään dieetistä ei kuitenkaan ole kyse, olen ihan tyytyväinen kroppaani ja pidän itseäni ihan hyväkuntoisena tapauksena. :) Joskus kuitenkin ote lähtee lipsumaan ja on aika korjata tilannetta ihan oman hyvinvoinninkin kannalta.  

Ajattelin ensinnäkin panostaa ruokailuihin, koska niistä se kaikki energia ja jaksaminen salillakin lähtee. Eli lähden liikkeelle ”Jutan ruokavaliolla”, joka on varmaan monellekin tuttu.  En lähde noudattamaan ihan kirjaimellisesti mutta haen siitä hieman pohjaa ja järjestelmällisyyttä. Mulle fiksattuna se näyttäisi kutakuinkin tältä…

Aamiainen: 
– Runsaasti vettä ja vitamiinit
– Puuro (1,5 dl kaurahiutaleita ja 3 dl vettä, ripaus suolaa).
Päälle sokeritonta mehukeittoa, marjoja tai hunajaa. 
Vaihtoehtoisesti kaksi palaa ruisleipää (päälle juustoa ja kasviksia)
-Kahvia maidolla

Lounas:
– 100 g kanaa, kalaa tai vähärasvaista jauhelihaa.
– Raejuustoa tai kananmunan valkuaista, 200 g vihanneksia tai sitten salaatti. 
– Oliiviöljyä 

Välipala:
– 250 g rahkaa tai soijajogurttia + 100 g pakastemarjoja tai ananasta tai muita hedelmiä. 
Vaihtoehtona valmis smoothie (tehty kotona mukaan), protskupatukka, hedelmä ja raejuustoa, pähkinöitä. 

Päivällinen/ välipala 2:
Työvuorojen mukaan…
– 100 g kanaa, kalaa tai vähärasvaista jauhelihaa
– Seuraksi raejuustoa, kasviksia, salaattia, vähän tummaa riisiä tms. 
– Välipalana smoothie, hedelmiä, raejuustoa tms. ”puhdasta”.

Iltapala:
– Smoothie, munakasta, soijajogurttia hedelmillä, kasviksia, salaattia, 
protskupannaria tms. mitä mieli tekee (terveellisyyden rajoissa;)) 

Treenien jälkeen:
– Palautusjuoma, banaani tai muu hedelmä riippuen kuinka nopeasti mahdollisuus saada kunnon safkaa.

Vuorotyö muokkaa tuota litaniaa aika paljon mutta jos perusrunko on kunnossa niin sillä pääsee jo hyvin pitkälle. 
Kaikki valmisruoat pidettävä edelleen pannassa ja koitan syödä mahdollisimman yksinkertaista safkaa. Treenejä 4-5 kertaa viikkoon, alkulämpät 15-20 min ja treenit jaettuna eri päiville.  Painoja kunnolla, niinkuin mulla on pitkään jo ollut ja niitä pitääkin sitten lisäillä jatkuvasti, kun alkaa tuntumaan liian keveälle. 
Toivon nyt saavani motivaatiot kuntoon ja koko paketin kasaan. 
Ja tästä motivaatiota!!
(Kuvat lainattu weheartit.com)

Onko teillä mitään vastaavia prokkiksia meneillään? :)
Tipsejä saa antaa!
On my way

6 vastausta artikkeliin “Tavoitteita!”

  1. On joo! Vähän samaa edessä kuin sulla, mutta lähinnä suurin muutos omassa ruokavaliossa on se turha/liika herkuttelu pois. Vähän voi edelleenkin, mutta vähemmän kun viime aikoina.

    …tosin viikon päästä aion vetästä Fasun brunssin, mutta ens viikko onkin sitten terveellistä sapuskaa ja helvetisti treeniä! :D

    • Joo, sitä jää kyllä helposti sellainen pieni putki päälle, tässä pääsiäisen aikaan itse ainakin huomannut. Ja monasti toki muulloinkin. Mutta hyvä jos motivaatio on sielläkin kohdillaan, välillä on vaan kuitenkin lupa ottaa rennommin ja herkutella. :)

  2. Täällä on käynnissä projekti, jossa mun tulee 8-10 kiloa hoikempi kesään mennessä. Ei ole homma eikä mikäään, kunhan jätän herkuttelen vähemmälle. Sitten oon aika tyytyväinen olotilaani. Mahtavia tsemppiäkuvia :)

    • Ohhoh, mahtava tavoite ja todella paljon tsemppiä! Aika paljon saa tosiaan jo aikaan ruokavaliolla ja sillä turhan makean popsimisen jättämisellä. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta