Täyteläistä ja pehmeää

Varmaan aika moni terveellistä ruokavaliota ja maitorahkoja suosiva on kerennyt jo kokeilemaan tätä Valion uutta pehmeää ja täyteläistä rahkaa. Itse olen kyllä lukenut tuotteesta paljon, etenkin blogeista mutta vasta eilen sain aikaiseksi ostaa sitä testaukseen. Kaksinkertainen hintahan tuolla on normaaliin maitorahkaan nähden, mutta maistamisen jälkeen ymmärrän asian. Ihan mielettömän hyvää!! Olin fiilareissa miten aina niin puisevalta maistuva rahka voikin maistua noin täyteläiselle ja noh, kermahan sieltä puski läpi. :) 

Olen muuten vähentänyt nyt huomattavasti maitorahkojen syöntiä raskaan olon jne. vuoksi (kirjoitin näistä aikaisemmin) ja huomannutkin muutosta olossa. Yksi maitorahka kuitenkin päivässä, mahdollisesti useimmiten smoothien muodossa tai sitten tämä täyteläinen hedelmien/marjojen kera on ok. Ja on itseasiassa pitänyt tässä useampana päivänä ostaa ihan laktoositonta maitorahkaa testiin, näkee miten siihen kroppa reagoi. Sekin vaan on kaksi kertaa kalliimpaa ja jos oikein miettii, samalla hinnalla saa jo melkein litran jogurttia… Noh, tämä täyteläinen on ainakin aivan mahtava ja hintansa väärti, tulen varmasti jatkossakin suosimaan, etenkin jos syön sen sellaisenaan jonkun lisukkeen kera. Smoothiessa ei ole niin väliä mitä rahkaa siellä seassa on. :)

Mitäs te pidätte tästä uutuudesta? :)
On my way

12 vastausta artikkeliin “Täyteläistä ja pehmeää”

 1. Tuo rahka on todella hyvää, itse tykkään sekoittaa marjoja tai vaihtoestoisesti lasten sosepilttejä. :)

 2. Maistuu täälläkin! Ja kyllähän tuosta rahkasta tosiaan huomaa, että rasvaa on enemmän. Olen kuitenkin pitänyt tuota enemmän semmoisena herkkurahkana (ihan jo hinnankin takia), perusarkena puputan edelleenkin Ehrmannia tai sitten rasvatonta Valion pehmeää. :)

  • Joo, sepä! Mielestäni kerma maistuu läpi. :) Joo, en mäkään malttaisi ihan joka päivä ostaa, vaikka toisaalta kaikki ravinto- arvothan tuossa ovat ihan kohdillaan, eikä mielestäni tuo pieni kerman määräkään pahaa tee. Katsotaan jatkossa kuinka usein malttaa hankkia. :)

 3. Olen kans testannut tätä täyteläistä rahkaa tällä viikolla. Töissä syön piltin kanssa kuten yleensäkin. Kotona kokeilin laittaa sekaan banaania ja kanelia :) Hyvää oli ja ihanan pehmeän makuista.

 4. Itse ostan aina Rainbow’n vähälaktoosista maitorahkaa lievän laktoosi-intoleranssin vuoksi. Mun mielestä se hakkaa esim. Ehrmannin mennen tullen, ja mikä parasta – purkki maksaa vain n. 0,79 €! Suosittelen kokeilemaan :-)

  • Mulla on jotenkin onnistunut menemään tuo ihan täysi ohi. Siis oon vaan katsonut ettei halvemmilla merkeillä oo vk tai hylaa. Kiitos siis vinkistä! :)

 5. Laktoosittomia tuotteita ei kannata alkaa käyttää, jos ei oikeasti ole laktoosi-intoleranssia. Ihmisen keho on ikään kuin siedättynyt kestämään laktoosia satojen vuosien aikana, ja jos laktoosin poistaa ruokavaliostaan, niin keho myös tottuu siihen laktoosittomaan. Se taas tarkoittaa, että käytännössä itselleen hankkii laktoosi-intoleranssin, sillä jos pitkään laktoositonta ruokavaliota noudattanut henkilö, jolla ei laktoosi-intoleranssia ole aiemmin ollut, alkaakin syödä normaaleja maitotuotteita, ovat oireet samat kuin oikeasti laktoosi-intoleranssissa, koska keho ei enää osaa käsitellä laktoosia. On tietty ihan eri asia, jos on tutkittu ja todettu laktoosi-intoleranssi. Ja jos epäilet, että sulla ois laktoosi-intoleranssi, niin pirautus saman tien lääkärille ja tutkittavaksi! Ei niitä laktoosittomia kannata turhaan siis vetää. Eikä syynä oo vain se, että ne on kalliimpia. True story, ravitsemustieteen maisterilta kuultu! :)

  Anyhow, maitorahkoista toi ihana pinkki on kyllä oma lemppari! Muut tökkii aivan todella pahasti, mutta toi menee alas helposti, jee!

  • Joo, taidat olla oikeassa. En itseasiassa olekaan laktoosittomalla mutta koetan vähän testailla vl tuotteita, kun välillä on ollut vähän intoleranssiin viittaavia oireita. Ja juu, rahka on hyvää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta