Positiivisuutta kehiin!

Huomenta! Tämän aamun aiheita ovat negatiivisuus ja positiivisuus, sekä elämään suhtautuminen. Ah, kuinka syvällistä, heh! :) Anyways, Kummanlainen ihmistyyppi sinä tunnustaudut olevasi? Itse sanoisin olevani enemmän positiivinen, kuin negatiivinen mutta kuitenkin tarvittavissa määrin realisti. Olen jokatapauksessa ihan kiitettävästi tunteiden heiteltävissä, joten saatan muuttua hetkessä positiivisesta negatiiviseksi tai toisinpäin. Mutta jos yleisestä ”tilasta” puhutaan niin positiivisuus on mielestäni sellainen erittäin tavoiteltava juttu meille jokaiselle!  Ja itse ainakin tuohon pyrin.

Se miksi mua alkoi tämä asia mietityttämään johtui siitä, että poikaystävä tokaisi mulle eilen illalla asenteeni olleen jo pari päivää aika negatiivinen. Olen kuulemma suhtautunut lähes kaikkeen negatiivisesti ja itseasiassa siinä juuri katsottiin Viidakon Tähtösiä ja noh, kommentoin jatkuvasti jotain ehkä jopa hieman negatiivista tuosta sarjasta. Toki elämässä on viime aikoina ollut muutama aika ikäväkin asia, joka sitten on saanut mieltä hieman alaspäin mutta kuitenkin. Havahduin tosissani tuohon kommenttin ja arvostan sitä suunnattomasti. Pelottavinta on, että itse en kiinnittänyt siihen huomiota, siis ennen kuin mulle siitä mainittiin. Onneksi ympärillä on niin läheisiä ihmisiä, jotka voivat tuosta asenteesta mainita jos se välillä alkaa heittämään väärään suuntaan!

Mielestäni negatiivisuus on yksi pahimmista synneistä. Se oikeasti tuhoaa ympäriltä ja tarttuu kuin kulovalkea ja pahinta on, että monesti ihminen ei tosiaan itse sitä huomaa. Välillä on siis ihan hyvä miettiä omaa asennetta elämään ja millaisella fiiliksellä täällä eteenpäin painelee. Vastoinkäymisiä tulee, joillekin kohtuuttoman paljon, toisille vähemmän mutta jokatapauksessa niitä tulee jokaiselle. Itse aijon ainakin tänään skarpata ja hymyillä, sekä keskittää energiaani niihin elämän positiivisiin seikkoihin! :) Positiivisella asenteella saa kuitenkin hyvin paljon enemmän elämästä irti ja pääsee varmasti eteenpäin. Lisäksi, kuka jaksaa katsella negatiivisuuden viljelijöitä? – Ei kukaan.

Postiivista päivää jokaiselle! :)
On my way

12 vastausta artikkeliin “Positiivisuutta kehiin!”

 1. Hyvä postaus ja pohdintaa!
  Itse olen tietoisesti lopettanut ihmisten (myös julkkisten) negatiivisen kommentoinnin, sen jälkeen kun huomasin miten kaverini katselivat ja naureskelivat (omaa egoaan pönkittäen) juuri Viidakon tähtösiä viime vuonna. En tosin ole pitäny kyseisiin kavereihin enää niin paljon yhteyttä, tuntuu että olen kavanut yli tuollaisesta. Sillä vaikka ajoittainen negatiivisuus ja naureskelu on usein viatonta, se pidemmällä tähtäimellä muokkaa meitä ja asenteitamme. Nykyään pyrin löytämään vain hyviä asioita jopa Viidakon tähtösistä ;)

  • Näinpä! Ja reality on aina realityä, tuokin kuitenkin käsikirjoitettu ja sitä draamaa oikein hakemalla haetaan. :) Eli aika moni on erilainen tosi elämässä kuin kameran takana. Kai tähän voi sanoa, että onneksi. ;)

 2. No ei siitä sarjasta välttämättä hirveesti mitään positiivista kommentoitavaa löydykkään:D anteeksi..

  • Miksi sitten itse olet ollut mukana tositvssä? Ja millä perusteella kukaan on arvostelemaan yhtään ketään.

  • Typeryyttäni. :) Ja sain kyllä kokea sen raadollisuuden. Eli laitan nuoruuden typeryyksien piikkiin. Niin no ei olekaan. Siksihän kirjoitin tekstin, koska säikähdin itsekin sitä, että arvostelin hommaa niin kovin. Turhaahan se oli ja onneksi mulle huomautettiin asiasta. :)

 3. Entä missä menee kriittisyyden ja negatiivisuuden raja? Vai onko sitä edes (aina)? Kuitenkin kriittisyyttä tarvitaan, että asiat kehittyvät parempaan.

 4. Olen sitä mieltä, että ihminen toisinaan tarvitsee negatiivisia tunteita ja saa myös niitä näyttää. Eri asia toki on, jos kylpee jatkuvasti negatiivisissa tunteissa ja ajatuksissa, se voi käydä läheisillekin todella raskaaksi. Mutta vaalikaamme positiivisuutta :)

 5. Olet oikeassa Jutta. Negatiivisuus vie helposti mennessään eikä sitä itse tosiaan edes tajua ellei huomaa nähdä itseään hetken jonkun toisen silmin. Omaa pahaa mieltä ja oloa purkaa aina niihin lähimpiin ihmisiin, jotka yleensä sitä kaikkein vähiten ansaitsevat. Mielestäni jokaisen pitäisi välillä pysähtyä ja miettiä näitä asioita omalla kohdallaan. Arvostan rehellisiä ja aitoja kirjoituksiasi ja on myös hienoa että jaat välillä syvällisempiäkin fiiliksiäsi pukeutumisvinkkien ja meikkiohjeiden lomassa. Mun ehdoton lemppariblogi!

  Ihanaa sunnuntaita!

  Good things happen to good people.

 6. Samanlaisen kommentin sain itsekkin juuri mieheltäni ja täytyy sanoa, että kesti hieman suhtautua kommenttiin. Mielestäni ajattelen usein positiivisesti ja koitan löytää iloa risukasastakin, joten satutti ja loukkasi huomata ettei positiivisuuteni välity muille vaan päinvastoin! :( Rupesin kiinnittämään myös asiaan huomoita ja kyllähän minä inisen milloin mistäkin vaikka itse koenkin sen harmittomaksi koska olen kuitenkin perus tyytyväinen. Nyt olen koittanut pitää turhat mölyt mahassani vaikka välillä sammakoita lipsahtaakin varsinkin tuollaisia ohjelmia katsoessa esimerkiksi! :D Positiivista ja iloista huomenna alkavaa viikkoa sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta