Pastellisia Consseja

Oon nyt tässä useamman tunnin koittanut alkaa kirjoittamaan postausta mutta sitten kuitenkin vaan sammahtanut tähän koneen äärelle. Uusi yritys lähtee nyt. Selvisi muuten syykin tähän oksenteluun ja kuumeeseen, joka nousi iltapäivästä. Nimittäin ulkomaalaiset pakastemansikat. Eilen luonani kylässä ollut ystäväni soitti minulle ja kyseli millainen olo mulla on, hän oli meinaan jo luotani lähdettyä alkanut oksentamaan. Ja kuulemma oksentanut ihan reilusti ja kuumettakin oli tullut. Ei keksitty mitään muuta syytä kuin tekemäni pannarit tai mansikat ja päädyttiin niihin mansikoihin. Yleensä sulatan ne mikrossa mutta tällä kertaa pidin niitä mikrossa about minuutin ja lopun aikaa annoin sulaa itsekseen. Pieni virhe oli. En tiedä osteleeko moni ulkomaisia marjoja mutta tässä on nyt hyvä esimerkki siitä, että kannattaa tosiaankin keittää ne tai suosia suomalaista. Itse en osta enää koskaan mitään ulkolaista pakastettua, en varmasti. Ehkä moni ei halua kuulla enää tästä mun olosta mutta halusin nyt kertoa tuon varoittavana esimerkkinä. Toivotaan, että tämä menee ohitse eikä ole mitään pidempiaikaista A- hepatiittia, olisi aika ikävää. 

Anyways, vierailin äsken Nellyssä ja selailin tuota heidän Converse- valikoimaansa. Löysin sieltä aivan ihanat vaaleanpunaiset plattopohjaiset Conssit *click, niin ihanat! 
Nämä olisivat kyllä todella södet kesäkengät, hmm.
Silmääni miellytti myös nuo matalanpi pohjaiset värilliset Converset, 
todella söpöjä pastellisävyjä!
Vihreät *click / vaaleanpunaiset *click / lilat *click
Mikäs on teidän lemppari herkkusävy? Ja paksulla pohjalla vai ilman? :)
On my way

11 vastausta artikkeliin “Pastellisia Consseja”

 1. Ihanan värisiä consseja!

  Ja siitähän on nyt just ollut paljon juttua, että ulkomaalaiset pakastemarjat kannattaa aina keittää, koska kaikenlaista tautia niistä on monikin saanut :( harmillinen juttu!

  • Eikö! :) Joo, olenhan mäkin siis kuullut mutta aina lämmittänyt mikrossa. Ja mitään ei ole tullut mutta sitten kerran kun erehtyy toimimaan noin niin… noh, eihän voi muita syyttää kuin itseään. Onneksi tämä on jo hieman parempi ja nyt jo söin jotain.

 2. Voi hitsit, toivottavasti menee ohi eikä tosiaan ole mitään vakavampaa! :( Mä jotenkin aina aattelen, että tuoreet mansikat on hirmuisen kalliita ostaa ja pakastaa, mutta oon laskenut että se tulee halvemmaksi kuin noiden valmiiden pakasteiden ostaminen (tietysti jos nyt ei osta silloin niitä mansikoita, kun hinnat on korkeimmillaan). Nyt täytyy tänä kesänä ryhdistäytyä ja ostaa pakkanen täyteen, ne on paljon parempiakin kuin valmiit pakasteet :P

  • Joo, no nyt on ainakin toistaseksi jo parempi mutta väsyttää ihan vietävästi vieläkin. Kuume nousi meinaan vielä eilen sinne 38 asteeseen. Niin, mulla ei siis ole isoa pakastinta johon voisin kerätä mansikoita vaan niitä voi ostaa vaan kaupan pakkas- altaasta ja ne pitääkin sitten syödä lähes samantein. Tosi harmillista kyllä. :/

 3. Mä en uskalla ostaa mitään ulkolaisia marjoja enää :/
  Noi plattopohjaiset Conssit olis kyllä aikas söpöt! :)

 4. Mä ostan kanssa vain suomalaisia marjoja sitten, kun omat loppuu pakkasesta. En oikeen muutenkaan luota ulkomaiseen marjalaatuun. :/

  • Juu, mulla ei vaan harmikseen oo isoa pakastinta niin pakko aina ostaa kaupasta ja suomalainenhan on paljon kalliimpaa. Tosin enää hinnalla ei ole väliä, en halua kyllä uusiksi tätä kokea. :/

 5. Jep, ei siitä turhaan vaahdota, että ulkomaiset pakastemarjat pitää käsitellä asianmukaisesti. Helposti ajattelee, ettei se ikävä juttu omalle kohdalle satu, mutta niin vaan se voi silti käydä. Noro-virushan tossa on varmaan kyseessä, ja mikä vielä ällöttävämpää sehän se leviää siis niihin ulkomaisiin marjoihin usein siksi, että marjapeltoja/-puskia kastellaan ihmisen ulosteella saastuneella vedellä tai marjoja poimivan tyypin kädet ovat likaiset.

  Pelkkä mikrotus ei välttämättä riitä, vaan Eviran sivuilla sanotaan näin: ”Ulkomaista alkuperää olevat pakastemarjat tulee kuumentaa kauttaaltaan vähintään 5 minuutin ajan 90 asteessa tai keittää 2 minuutin ajan.”

  Kotomaiset marjat ovat ikävän kalliita, mutta ehkä niihin kannattaa kuitenkin satsata. Kokeilepa joskus muuten heittää rahkan sekaan kotimaisia pakastemustaherukoita. Niitä saa kaupasta 200 gramman, sellaisessa violetissa pussissa. Tulee ihan taivaallista. :)

 6. Itse sain luultavasti ulkomaisesta parsakaalista (en keittänyt vaan söin sellaisenaan) noroviruksen. Aloin yöllä oksentamaan ja kuume nous. Kesti sen vuorokauden ja empä aio enää syödä keittämättä. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta