Vehnättömät sämpylät

Löysin viime viikolla Jennin blogista mielenkiintoisen reseptin, nimittäin reseptin vehnättömiin sämpylöihin. Eri blogeissa on ollut ehkä hieman erilaisia reseptejä kyseisistä sämpylöistä, mutta mielestäni tämä oli kaikista simppelein ja sai laiskankin innostumaan. Täällä keittiössä kokkausinto, kun meinaa aina tyssätä siihen raaka- aineiden ostovaiheeseen. Tiistai- iltana innostuin tosiaan kokeilemaan ja kyllä kannatti! Näistä tuli uusi suosikkini ja ps. poikaystäväkin piti vaikka alkuun suhtautui aika kriittisesti tähän vehnättömään reseptiin. :) 


Resepti menee seuraavasti:

* 2 kananmunaa
* 2 rkl maitorahkaa
* n. 1 dl mantelijauhetta
* n. 0,5 dl pellavansiemenrouhetta
* pari porkkanaa raastettuna
* kourallinen kurpitsansiemeniä
(Jos haluaa suuremman satsin, suosittelen tekemään reseptin kaksinkertaisena.)

Kananmunat ja maitorahka sekoitetaan kulhossa. Sekaan lisätään kuivat aineet, porkkanat raastettuna, sekä siemenet.
Sekoitetaan ja laitetaan leivinpaperille pieniksi leipäsiksi/sämpylöiksi. 
Itse tein aika ohuita leipäsiä mutta nuohan voi toki muotoilla oman mielen mukaan. :)
Ripottelin päälle vielä kurpitsansiemeniä. Uunissa noin. 10 min ja nami, valmiita ovat!
Tätähän reseptiä voi hyvin muokkailla ja kokeilla vaikka erilaisten siementen kanssa, kenties pähkinätkin voisivat toimia…?

Onko moni jo kokeillut kyseistä reseptiä??
Suosittelen kokeilemaan, itse koukutuin! :)
On my way

21 vastausta artikkeliin “Vehnättömät sämpylät”

    • Viisi, mutta toki hieman riippuu. Ensi kerralla teen kaksinkertaisen satsin. :)

  1. Minkä ihmeen takia täytyy syödä vehnättömiä ”sämpylöitä”? Jos tekee mieli sämpylöitä, niin joskus ihan oman mielenterveyden ja sitä kautta terveydenkin kannalta kannattaisi vaikka syödä ihan oikeaa leipää.

    Luepa joskus tämä teksti:

    http://kukkalaakso.com/2013/05/27/my-little-body/

    Nim. Kukka Laakson ohjeita noudattanut ja tätä nykyä paremmassa fyysisessä ja henkisessä kunnossa kuin koskaan.

    • Jos vaikka kuule sen takia, että vatsa ei meinaa vehnää sietää…? :)
      Aika hyvä syy vältellä…

  2. tein näitä yksipäivä myöskin jennin innoituksesta, en pitänyt :/ Outo makuvivahde ja ei ollenkaan mukavan pehmeä rakenne, en tiedä teinkö sitten jotain väärin.. Jatkossa leivon sämpyläni kaura- ja grahamjauhoilla :P

    • Hmm. Makunsa tietysti kullakin. Mä olen niin jotenkin tottunut kaikkeen mauttomampaankin, maitorahkoihin sun muuhun et en vaadi ruoalta aina hirveää makuelämystä. :)Tosin, näistä mä kyllä pidin!

  3. Gluteenitonta ruokavaliota noudattava äitini kiittää, kerrankin jotain erilaista hänelle kaupan kivikovien sämpylöiden sijaan :) -Marjo

  4. Oli vehnäallergikkona pakko testata tätä reseptiä. Todella hyvää ja vielä helppoa tehdä:) myös parempi puolisko söi hyvällä halulla;) kiitos vinkistä! PS. Sun blogi on ihana<3

    • Noita voi kutsua kyllä leipäsiksi, mutta ei sämpylöiksi. Ei sämpylöihin tule koskaan kananmunaa!

  5. Noita voi kutsua kyllä leipäsiksi, mutta ei sämpylöiksi. Ei sämpylöihin tule koskaan kananmunaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta