Vehnättömät sämpylät

Löysin viime viikolla Jennin blogista mielenkiintoisen reseptin, nimittäin reseptin vehnättömiin sämpylöihin. Eri blogeissa on ollut ehkä hieman erilaisia reseptejä kyseisistä sämpylöistä, mutta mielestäni tämä oli kaikista simppelein ja sai laiskankin innostumaan. Täällä keittiössä kokkausinto, kun meinaa aina tyssätä siihen raaka- aineiden ostovaiheeseen. Tiistai- iltana innostuin tosiaan kokeilemaan ja kyllä kannatti! Näistä tuli uusi suosikkini ja ps. poikaystäväkin piti vaikka alkuun suhtautui aika kriittisesti tähän vehnättömään reseptiin. 🙂 


Resepti menee seuraavasti:

* 2 kananmunaa
* 2 rkl maitorahkaa
* n. 1 dl mantelijauhetta
* n. 0,5 dl pellavansiemenrouhetta
* pari porkkanaa raastettuna
* kourallinen kurpitsansiemeniä
(Jos haluaa suuremman satsin, suosittelen tekemään reseptin kaksinkertaisena.)

Kananmunat ja maitorahka sekoitetaan kulhossa. Sekaan lisätään kuivat aineet, porkkanat raastettuna, sekä siemenet.
Sekoitetaan ja laitetaan leivinpaperille pieniksi leipäsiksi/sämpylöiksi. 
Itse tein aika ohuita leipäsiä mutta nuohan voi toki muotoilla oman mielen mukaan. 🙂
Ripottelin päälle vielä kurpitsansiemeniä. Uunissa noin. 10 min ja nami, valmiita ovat!
Tätähän reseptiä voi hyvin muokkailla ja kokeilla vaikka erilaisten siementen kanssa, kenties pähkinätkin voisivat toimia…?

Onko moni jo kokeillut kyseistä reseptiä??
Suosittelen kokeilemaan, itse koukutuin! 🙂
Kommentit (21)
  1. Noita voi kutsua kyllä leipäsiksi, mutta ei sämpylöiksi. Ei sämpylöihin tule koskaan kananmunaa!

  2. Näitä täytyy testata tänään brunssilla 😉

    1. Noita voi kutsua kyllä leipäsiksi, mutta ei sämpylöiksi. Ei sämpylöihin tule koskaan kananmunaa!

      1. Okei, no jokatapauksessa hyviä olivat. 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *