Super avokado

Avokadoista on tullut viime aikoina mun suuria suosikkeja. Etenkin leivän päällisenä, salaattiin heitettynä tai sitten vaikka ihan sellaisenaan lusikoiden. Avokadothan sisältävät tunnetusti hyviä rasvoja, joita itse olen ainakin pyrkinyt lisäämään ruokavaliooni. Lisäksi näissä terveyspommeissa on vitamiineja ja hivenaineita ihan mukavat määrät. Oikeaa superruokaa! Olen lukenut näiden käytöstä myös smoothieissa, kuulemma toimii? Pitäisikin testailla. Onko teillä vinkkejä avokadon käyttöön? Jotain kivoja reseptejä tai muuta? :)

Herkullista!
On my way

27 vastausta artikkeliin “Super avokado”

  • Juu, jakaa varmasti mielipiteitä. :) Niinhän se on, mutta kohtuudella syötynä tätäkin voi hyvällä omalla tunnolla nauttia. :)

  • Avokadossa on erittäin terveellistä rasvaa. Hyvällä omallatunnolla voi näitä syödä.

 1. Avokado on mun suosikki! Syön melkeen joka aamu yhden avokadon, puolet ruisleivän päälle mustapippurin ja sitruunamehun kanssa ja toinen puoli sellaisenaan :) Myös avokado+raejuusto+mustapippuri mössö on hyvää, kun laittaa vaikka leivän päälle..

 2. Ootko kokeillut sitä vähän aikaa sitten pinnalla ollutta avokadopastaa? Itseäni kiinnostais tosi paljon kokeilla, mut en oo vielä ainakaan saanut aikaiseksi. :D Olis kiva kuulla mielipiteitä.

  -Martta

 3. Kiitos tiheästä postausvälistä! Ihanaa lukea blogia aamusta ja kurkata taas illalla uutta postausta! Avokadot on mullakin tämän hetkisenä himona. Syön enimmäkseen sellaisenaan, salaatin kera tai olen tehnyt lisukkeeksi oman version guacamolesta :)

 4. Ite lisäilen avokadoa jopa paikkaan tai sitten syön ihan sellaisenaan. Lämpimiin ruokiin sekoitettuna tuo mukavaa ”kermaisuutta/kastikemaisuutta” ruokaan, myös salaateissa, leivällä tai ihan noin vaan, IHAN PARASTA! Yleensä kun kotoa ei muuta ruokaa löydy niin isken raejuustoa, avokadoa ja mitä sillä hetkellä kaapista löytyy (siemenet, pähkinät, vihannekset, kasvikset) sekaisin lautaselle, mukaan vähän suolaa ja pippuria ja avot! <3

 5. Avokado toimii paremmin kuin hyvin smoothieissa! Tuo kivaa kermaisuutta :)

 6. Itsetehty Guacamole on parasta! Yksinkertaisimmillaan näin:

  2 avokadoa
  1 suippopaprika
  1 lime (puristettuna)

  Joskus laitan mukaan kevätsipulia! Kaikki ainekset sekaisin ja tahnaa sittem vaikka leivän päälle :)

 7. Mä tykkään avocadoa lisätä nimenomaan smoothieen, tuo samanlaista ”rakennetta” kuin banaani. Todella hyvä banaanin korvaaja smoothieen!

  Mun herkkusmoothie resepti:

  -puolikas tai kokonainen avocado
  -pakastemansikoita/pakastevadelmia (kunhan ovat jäisiä, tuo ihanaa huurteutta smoothieen)
  -alpro soya -soijamaitoa (light fresh-versiota) oman maun mukaan lisäten kuinka paksua/ohutta koostumusta haluaa

  Tämä smoothie on todella kevyt ja ihanan raikas koska ei sisällä maitorahkaa, soijamaito sisältää kuitenkin jossain määrin proteiinia. Jos pitää protskupitoisemmasta aamiaisesta, voisi tämän nauttia esim munakkaan rinnalla, itse yleensä syön tämän kanssa esim. ruisleivän siivun, jonka päälle muussattuna avocadon toinen puolikas, näin saa hieman täyttävämmän aamiaisen :)

 8. Täällä nautitaan joka aamu seuraavanlainen smoothie:
  – 1 avokado
  – 1/2 pussia pakaste pinaattia (75g)
  – marjoja 1 dl
  – prostkujauhetta 2 dl
  – vettä 3-4 dl

  Superterveellistä ja täyttävää!

 9. Paahtoleivän päällä avokadoa ja vihreää turun sinappia levitettynä. Nam.

 10. mun lemppari just tollee ruisleivän päällä paahdettuna + yrttisuolaa! En oo ollu ollu koskaan niin suolasen ystävä kuin makean, mut toi yhdistelmä korvaa kyllä pari kertaa vuodessa ilmestyvän sipsihimon, nams! Toinen nami mixi on tomaattii, avokadoa ja mozzarellaa. Ja raejuuston kaa menee myös :)

 11. join jossain kahvilassa avocado-banaani smoothieta ja tykästyin yhdistelmään kovasti! oon kotona laittanut tehosekottimeen 1-2 avocadoa, 2 banaania, 1 purkki jugurttirahkaa (lidl) ja loraus maitoa :) tästä tulee 2 hlölle normikokonen smoothie!

 12. Mieheni kotimaassa syödään paljon avocadoja ja ihan mahtavaa on kun laitat tehosekoittimeen avocadoa ja appelsiinimehua ja ripaus sokeria jos haluaa,tosi hyvää=)

 13. Avocado puoliksi ja puolikkaiden päälle katkarapuja,sitruunapippuria ja sitruunamehua nammmm:)

 14. voit tehdä tosi helppoa salaatinkastiketta avokadoista! Laitat blenderiin avocadoja,suolaa ripaus ja se on valmis! Halutes lisää auringonkukan siemeniä,ni tuo kivaa lisää. Kantsii testaa. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta