Say cheese

Täältä tulisi jälleen terveys/ruoka aiheista vinkkausta! :) Itselläni menee aikalailla kausittain miten paljon ruisleipää käytän. Välillä saatan ostaa ihan normaaleja ruispaloja ja syödä niitä silloin tällöin, toisinaan ostan karppaajan ruisleipää ja syön niitä muutaman palan päivässä. Välillä taas on kausia, ettei mun tee edes mieli leipää. Itse olen sitä mieltä, että leipä ei ole välttämätöntä ruokavaliossa, kuitua voi saada paljon muualtakin. Lisäksi useimmat meistä saavat juuri vatsanväänteitä leivästä tai maha saattaa kasvaa yhtäkkiä ilmapalloksi syönnin jälkeen. Itse lukeudun nähin henkilöihin, jotka eivät voi sitä mutustella montaa palaa päivässä. Toki kaikki on yksilöllistä, joten kannattaa tässäkin jutussa vaan kuulostella itseään, kuten moni varmasti tekeekin. Toiset pärjäävät täysin ilman leipää, toiset eivät voi elää päivääkään ilman kunnon ruispalaa. 

No mitä sitten sille leivälle treenaileva, terveellisesti syövä ihminen voi laittaa? Toki nyt on taas asia erikseen ne herkkupäivät, jolloin voi herkutella vähän rasvaisemmilla seteillä. :) Mutta jos puhutaan ihan arkijuustoista, niin sieltä sen parhaan valkkaaminen ei ole ollut niin helppoa, ainakaan itselleni. Juustoja on kaupan hyllyillä iso liuta ja niissähän on useimmissa tunnetusti aika paljon rasvaa. Moni varmaan käyttääkin kasviksia ja leikkeleitä. Itse en pidä leikkeleistä, koska en ole lihan ystävä, saatika sitten sellaisen lihan ystävä jossa on puolet jotain ihan muuta kuin lihaa… Kalkkunaleikkeleitä olen aina välillä ostanut mutta niiden syöminen ei tunnu oikealle. Rakastan juustoja ja mielestäni leipä ei ole mitään ilman paria juustosiivua. Olen kokeillut aika monen sorttisia kevytjuustoja ja useimmat näistä ovat hieman kumisen ja mauttoman makuisia. 

Ostin joku aika sitten testaukseen alennuksessa ollutta Juustomestarin voimakkaampaa Julia- juustoa, joka on kasvirasvavalmisteinen juusto, eli sen valmistukseen on käytetty rypsiöljyä. Tuote ei sisällä ollenkaan maitorasvaa ja se rasvaprosentti  jää 10 %:iin. Jostain syystä en ole koskaan aikaisemmin kiinnittänyt tähän purnukkaan huomiota vaan aina hapuillut niitä Edameja ja Polareja. Tällä kertaa ostin kuitenkin juuston testaukseen ja oikeasti tykästyin! Mielettömän hyvä ja suhteellisen kevyt juusto, mikä on vielä laktoositon ja kolesterolitonkin. No mitä siihen makuun tulee, niin mä ainakin tykkäsin! Mulla tuli maun puolesta paljon mieleen parmesan, uskomatonta mutta totta. :D Siinä on meinaan sen verran voimakas aromi, että ei ole todellakaan mitään mautonta settiä. Tästä tulikin kertaheitolla oma juustosuosikkini! :) 
Onko kyseinen tuote tuttu monelle? Vai mitä juustoa te suositte? :)

Nyt me suunnataan iltalenkille, palaamisiin! :)
On my way

10 vastausta artikkeliin “Say cheese”

 1. Kiitti vinkistä, mullakin on ongelma toi juuston rakastaminen ja harmittaa aina jos joutuu sen jättämään osittain kokonaan pois :) Mistä kaupasta ostit?

  • Ostin ihana Siwasta, normihinta joku kuus euroa. Ei siis mitään halpaa mutta kandee kyllä kokeilla!

 2. Tuttu tuote, tykkään kyllä! :) ainoa miinus, että on aikas kallista…

  • Juu, onhan tuo mutta toisaalta kaikki terveellisempihän maksaa. Välillä laskeskelen kuinka halvalla pääsisikään jos söisi pelkkää shaissea. :)

 3. Mullekaan ruisleipä ei sovi, vaan vatsa turpoaa siitä helposti :/ Silti syön ruisleipää joka päivä, enkä ikinä voisi olla luopumatta siitä kokonaan. Mielummin syön sitä kohtuudella ja valitsen sellaisen merkin mikä minulle sopii parhaiten. Mä rakastan varsinkin Realia, koska siinä on seassa jyviä ja siemeniä. Ruisleivässä pitää olla sellaista suutuntumaa, ei mitään höttöä! :))

  • Joo, sepä. No itse syön juuri sen pari palaa, enempään en myöskään oikein kykene. Mun ihan lemppari on se jälkiuunileipä juustolla, niin parasta! Karppileivät tulee kyllä hyvinä kakkosina. :)

 4. Itse käytän kyllä ihan täysirasvaisia juustoja ja joka päivä. Hyötyliikuntaa ja kävelemistä tulee aika paljon päivittäin, mutta en varsinaisesti ”urheile”. Oivariiniakin on juuston alla. Silti koen, että ”voin laittaa” leivälleni ihan mitä haluan.

  Itse en voi sietää kevytjuustoja ja jos tarjolla on vain kevytjuustoa niin syön leipäni mieluummin ilman mitään päällyksiä :)
  Nää on tietty makuasioita eli ei näissä ole oikeeta ja väärää. Toisille kevytjuusto maistuu, minulle ei :D

  Siitä olen vain eri mieltä, että arkituotteiden pitäisi olla kevytversioita ja täysrasvaiset ovat herkkuhetkiä varten. Mulla on kaikki tuotteet ns. normaaliversioina: luonnonjogurtti, juusto, raejuusto, levite ja soijamaito. Silti olen hyvin hoikka – harmikseni jopa alipainon puolella. Normaaliversiot tuotteista ovat minulla päivittäisessä käytössä ja tietysti muun kunnon ruoan lisänä. Kolesterolini on alhainen ja olen kaikin puolin terve.

  Eli itse olen sitä mieltä, että ”herkkutuotteita” voi käyttää vaikka joka päivä, kunhan muu ruokavalion runko on kunnossa. Ja kun pysytään kohtuudessa.

  Tämä siis vain tuodakseni toisen näkökulman asiaan. Mutta tehdään kaikki sillä lailla kun itsestä tuntuu parhaalta. Sehän on tärkeintä :)

 5. Kevyttuotteissa on yleensä jotain muuta paskaa korvaamassa sitä pois otettua sun mielestä paskaa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta