Herkkuhaaste

Oikein ihanaa sunnuntaita jokaiselle! :) Minusta on aina välillä mukava haastaa itseäni erilaisilla tavoitteilla tai jutuilla ja päätinkin nyt pitkästä aikaa haastaa itseni karkittomaan lokakuuhun! Olen perso makealle ja siksi tämä pieni haaste laitetaankin kehiin. Toki kaikkea makeaa ei kielletä mutta koitan kuitenkin turruttaa viikottaisen karkkipäiväni lokakuun ajan jollain muulla, vaikka vähän terveellisemmillä kuivahedelmillä, myös jäätelö, sorbetti tms. saa toimia. Olen joskus nuorempana ollut jopa lähemmäs vuoden karkkilakossa. Itseasiassa pienenä minua palkittiin pienehköillä rahasummilla näistä lakoista ja palkintojen innoittamana olin aika usein kuukausia ilman karkkia. Mielestäni ihan hyvä kikka vanhemmilta pitää lasta erossa makeasta. ;)

(Cloetta toi Hopeatoffeet takaisin kauppojen hyllyille)


Olen monesti miettinyt ihmisten mieltymystä tiettyihin asioihin ja makuihin. Miksi minä olen perso makealle mutta suolaiset sipsit sun muut eivät väräytä viisaria millään tapaa? Lieneekö tähän syynä äidin ruokailutottumukset raskausaikana, vai mitkä? Onko persous makeaan tai suolaiseen vaan opittua? Itse ainakin olen luvannut pitää lapseni (jos sellaisia joskus siunaantuu), kaukana kaikesta makeasta ainakin niin pitkälle, kuin vaan mahdollista. 

(Cloettan uutuus: Tv- Mix Fantacy)

Palataas vielä aiheeseen, eli tähän alkavaan lakkoon. Yksin on ihan tylsää lakkoilla, joten haastan teitä lukijoitani lähtemään kanssani karkittomaan lokakuuhun. Toki jos suolaiset sipsit ja popparit ovat paheesi, pidä kuukausi taukoa niistä! Järjestän yhteistyökumppaneideni kautta jonkun kiva arvottavan setin osallistujille. Mahdollisesti jotain makeaan liittyvää, mikä sitten palkitsee kuukauden päästä ja voi herkutella oikein olan takaa! ;) Myös joku muu kiva lahjasetti on mahdollinen. Osallistu kirjoittamalla kommenttiboxiin sähköposti- osoitteesi ja minkä lakon aloitat. Toki tämä voi liittyä vaikka ns. aikuistenkin paheisiin jos joku haluaa pitää taukoa niistä. ;) 

Moniko on messissä?! :)

* Karkit saatu blogin kautta 
On my way

30 vastausta artikkeliin “Herkkuhaaste”

 1. Itse olen kiva karkkihiiri, mutta viimeaikoina olen koittanut panostaa siihen, että arkiviikolla tulee syötyä riittävästi terveellistä ja ravitsevaa ”oikeaa” ruokaa. Jos kiireisenä ei ehdi viikolla syömään tarpeeksi, niin johan alkaa perjantaina se karkkipussi houkuttaa! Nyt mulla on jopa ollut kotona karkkeja säilössä enkä ole niitä syönyt. Juurikin noita hopeatoffeita tuli äskettäin hankittua ja vaikka ne tosi herkullisia ovatkin, niin se pussi taisi kestää ennätyksellisen viikon verran! Aiemmin olisi mennyt koko pussi kerralla.. ;) en nyt taida kuitenkaan lähteä totaalilakkoon, koska kaikki kielletty toki houkuttaa paljon enemmän, mutta jos saa osallistua tällaisella vähentämismentaliteetilla, niin s-posti on attitudehappinessATgmail.com

  • Vähentämismentaliteettikin hyväksyttäköön! ;) Totaalilakko ei sovi kaikille, eikä kovin hyvin itsellenikään. Siksi jätinkin muut herkut sallituksi kerran viikossa jos nyt sitten mieli edes tekee. Itselleni kun ne irttarit ovat eniten se juttu. :)

 2. Hei mä lähden mukaan! Vähän kylläkin kevennetyllä versiolla eli ihan karkitkarkit sallittuja 1krt/2viikkoon :) Ite meinaan syön niitä aivan liian usein vaikka ruokavalio on muuten super terveellinen, se on vain paha tapa ja nyt saa loppua! Niin se vissiin on, että mitä vähemmän niitä syö, sitä harvemmin karkkeja/makeaa tekee edes mieli:) jäde sallittu pahaan makeanhimoon;)

  • Mahtavaa! Kukin lakkoaa tavallaan, tärkein on tuo ajatus herkkujen vähentämisestä. Maistuvat sitten taas paremmalle pienen breikin jälkeen. :)

 3. Mulla on karkkilakko menossa parhaillaan, blogissa sai kommenteilla pidentää mun lakkoa, ja loppusummaksi tuli 24 päivää :) Nyt takana pari viikkoa ja vielä aika paljon edessä. Jospa sitä jatkossa sais rajattua namut vain viikonloppuihin… Tsemppiä lakkoon!

 4. Mukana minäkin. Tosin olen ottanut hieman varaslähtöä, nimittäin kaksi kuukautta ilman karkkia on jo mennyt. Tosin voisin nyt lokakuuksi laajentaa karkkilakon herkkulakoksi. kiltsi @ hotmail.com

 5. mukana ollaan! aion olla limpparilakossa lokakuun! cocista tulee juotua iha liikaa vaikken päivittäin sitä nautikkaan, mut nyt en aio koskea limppariin ja korvaan sen vaikka vesilasillisella ! :>

  [email protected]

 6. Herkkulakossa ollaan! :) Olisi kiva jos palkintona olisi jotain muuta kuin herkkuja, ettei koko idea kärsi kun lopuksi mättää taas olan takaa :D Heh! Kiva idea tämä yhteinen herkuton kuukausi.

  [email protected]

 7. Mukana ollaan. :) aion jättää kaikki makeat herkut eli karkit, jäätelö, pullat ja keksit ym. Mulla sama juttu, että suolasia herkkuja ei niinkään tee mieli, mutta makea onkin sitten eri juttu :D

  [email protected]

 8. Mukana todellakin :) Mulla sama juttu kuin sinulla, eli olen perso makealle! Napostelen irtokarkkeja useamman kerran viikossa (Makuunin nimenomaan ja parhaimmat saa tietysti Tennispalatasin vieressä olevasta heh!) ja siitä on ikäänkuin tullut vain tapa. Kiitos geenejeni tämä ei kehoani ole ainakaan ulkoisesti mitenkään muokannut, mutta hampaille tämmöiset sokerihyökkäykset eivät varmastikkaan ole kiva juttu, ainakaan pitkällä aika välillä! Uskon, että lokakuusta tulee siis hieman haastava, mutta pääasia on, että haluan päästä tästä turhasta tavasta eroon ja käydä herkkuhimo- tilanteissa esimerkiksi nappaamassa pussin erilaisia pähkinöitä ja kuivahedelmiä.

  Kaiken kaikkiaan tosi kiva haaste ja itselle juuri sopiva! Muutenkin hyvä olla vähän herkuttomalla näin vääjäämättä lähestyvän joulusesongin alla! :)

  [email protected]

 9. Mietin usein, mikäköhän niissä irtokarkeissa oikein on. Olen onnistunut karsimaan kaiken muun, siis että mikään pulla tms. ei oikeen enää himota kuten ennen, mutta irtokarkit…niistä en vaan voi luopua. Karkkipäivä kerran viikossa tai muuten pää sekoaa. Olen havainnut kyllä, että monilla muilla ”viikolla terveellisesti syövillä” on sama homma, just irtokarkit on se, mistä ei vaan pääse eroon! Itsekään en oikeastaan koskaan syö sipsejä, popcorneja tms. suolaista.

  En kyllä lupaudu lähtemään mukaan. :D Vaikka harkitsin kyllä aloittavani karkkilakon…

 10. Täällä ilmoittautuu yksi pahimman luokan sokerihiiri mukaan yritykseen! Irtokarkit ovat ne mun heikkous ja olisi meikäläiselle aikamoinen saavutus pitäytyä niistä erossa seuraava kuukausi!

  [email protected]

 11. No nyt on helppo ilmoittautua mukaan, kun olin muutenkin tätä harkinnut! Jes, itsensä haastaminen tekee hyvää, viime aikoina karkkipäivä on ollut entistä useammin… t: [email protected]

 12. Mahtavaa, että olette kaikki messissä! Palkinnon kuvaankin sitten myöhemmin vielä tänne blogiin. :)
  Itselläni lähtenyt kivasti lakko liikkeelle, eikä ole edes tehnyt herkkuja mieli. Tsemppiä muillekin! :)

 13. Jes! Tämä oli mielessäni muutenkin jo pitkään, joten nytpä vihdoin lähtee mullakin käyntiin karkkilakko. Jospa noi päänsärytkin sais siitä vähän aisoihin – mulla ihan selvä yhteys karkin syöntiin. Toinen päivä menossa, tänään mulle tarjottiin jälkkäriks suklaapatukkaa, mut mäpä valitsinkin sellasen proteiinijuoman!!!
  [email protected]

 14. Itsekin aloitin kokonaan herkuttoman lokakuun kaverini kanssa ja hienosti on mennyt molemmilla! :) Itseasiassa niin hienosti, että ajattelin jatkaa omaa herkuttomuutta jouluun saakka, eiköhän silloin sitten joulusuklaat maistu! :) Joten jos voi vielä ilmoittautua mukaan, niin täällä ollaan! [email protected]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta