Treenimeininkiä

Olen tainnut muutamaankin otteeseen blogissani valitella viime aikaista treenimotivaation puutetta. Tai noh, itseasiassa tämä tilanne on jatkunut jo aika pitkään, oikeastaan koko syksyn. ”Oireena” on siis ollut innottomuus salitreeniin. Viime keväänä aloitin juoksuharrastukseni uudelleen ja olenkin oikeastaan koko kesän ja nyt syksynkin skipannut salia enemmän tai vähemmän ja korvannut sitä juoksulla. Salille raahautuminen tuntuu vaan todella vastenmieliselle, ähh. Pyrin käymään nykyään keskimäärin kolme kertaa viikossa tekemässä salitreenit ja pari kertaa sitten juoksemassa. Välillä toki on poikkeuksia, kuten viime viikko jolloin treenasin salilla surkeat kaksi kertaa ja kävin kerran juoksemassa. 

Tiedän säännöllisyyden olevan todella tärkeää lihaskuntotreenissä, joten nyt on pakko hieman skarpata. Kolme kertaa viikossa jos käy, ehtii hyvin treenata koko kropan kerran läpi. Se on oikeastaan ihan hyvä tahti jos ei ole tähtäämässä mihinkään suurempaan vaan haluaa pysyä kiinteänä ja pitää kropan kuosissa. Siihen sitten nuo pari aerobista kylkeen. Itse en vaan enää pärjää pelkällä lihastreenillä, ei ei. Kaipaan sitä erilaista hikoilua, jonka saa aikaan vaan kunnon hikilenkillä. Olen unohtanut ihan tyystin esimerkiksi crossarillakin veivaamisen, kyllä juoksusta saa vaan niin paljon enemmän irti! Jokaiselle varmasti löytyy kyllä se oma lemppari aerobinen mutta en voi olla suosittelematta juoksemista. 😉 Miten te olette jakaneet salin ja aerobiset viikossa?

Olen kuitenkin sallinut itselleni tämän kevyemmän kauden ja oikeasti jäänyt vaan kotiin jos sille on tuntunut. Välillä on ollut niin kiireitä viikkoja, että olen ollut iltaisin ihan loppu. Noina päivinä voi mielestäni hyvällä omalla tunnolla antaa kropan ottaa lepoa ilman, että tarvitsee potea huonoa omaa tuntoa. Voi olla, että moni katsoo tällaista lepsuilua pahalla mutta so what. Niin moni treenaa aivan liian orjallisesti kuuntelematta kropan fiiliksiä, itsekin olen joskus tehnyt niin ja siitä ei kyllä pitkällä aikavälillä hyvä seuraa. Ennen olin paljon useammin esimerkiksi sairaana, nykyään todella harvoin. Uskon tämän juontavan juurensa juurikin siitä, että nykyään annan kropalleni huomattavasti enemmän lepoa ja en laita sitä niin koville. Toisaalta kyllä uskon siihenkin, että urheileva ihminen omaa paremman vastustuskyvyn, kuin ei urheileva. Eli kaikessa pitää löytää se sopiva balanssitila, itselläkin se on välillä hieman hakusessa mutta oikeilla jäljillä ollaan. 🙂
Mitä nyt sitten noihin salitreenin tuloksiin tulee… Itse ainakin olen saanut hyvin muotoa käsivarsiin ja olkapäihin. Tuo on sellainen juttu mihin olen todella tyytyväinen! Eikä ne tulokset ole mihinkään huvenneet, vaikka vähän lepsumpaa treenailua onkin ollut. Onneksi. 🙂 Eli kyllä sillä salilla sitten taas saa kroppaansa haluamansa muotoiseksi, aerobinen tekee pelkän löysiksen. Molempia siis sopivassa suhteessa niin avot, tasapaino on löytynyt!
Millaisilla treenifiiliksillä te menette kohti talvea? 


Kommentit (18)
  1. sul on tosi hyvä toi rytmi ettet käytä kaikkee sun aikaas reenaamisee et kumminki et pysyt kunnossa ja terveenä! ja sillee oman kunnon mukaan.

    1. Joo, iän myötä tuokin alkanut tasoittumaan. Niin tärkeää, että keho voi hyvin eikä myöskään ylirasitu.

  2. Jutta voittaa Sofian kauneudessa aivan 6-0! Jutta on sellanen päivänpiriste, positiivinen eikä puhu muista pahaa täällä blogissa! Tosi kiva blogi seurata!
    Itse koitan korvata salireenit kotikonstein, onneksi itsellä painonnostopenkit, leuvanvetotangot, crossarit, ym. Täältä maalta vaan vaikea päästä pienten lasten äitinä saleille. Aerobista puolta tulee kerran viikossa huollettua tanssitunnilla ja nopeatempoisessa jumpassa. Lasten perässä juokseminen käy myös loistavasti aerobisesta!:P Oikein ihanaa talvea sinulle Jutta!:)

    1. Kiitos paljon näteistä sanoistasi! Juu, kotitreeni voi olla kyllä ihan yhtä tehokas, ehdottomasti! Tsemppiä ja ihanaa joulun alusaikaa sinulle! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *