Skoda Fabianilla matkustaen

Mua pyydettiin jokunen viikko sitten mukaan todella mielenkiintoiseen yhteistyö- kampanjaan blogini tiimoilta. Kyseessä on siis Budget Autovuokraamon kanssa toteutettava yhteistyö, jonka ansiosta saamme nautiskella autosta muutaman viikonlopun ajan tässä ennen joulua. Meidän perheessä kumpikaan ei omista autoa ja täten monesti ollaankin ns. ongelman äärellä. Helsingissähän pärjää perus arjessa ilman omaa autoakin, kun julkiset kulkevat mutta usein tulee tilanteita, että autolle olisi todellakin käyttöä. Näitä ovat esimerkiksi suuremmat shoppailu reissut, huonekalu ostokset, Ikea keikat, vanhemmilla käynti (molemmilla aika kaukana), suuremmat ruokaostos- reissut jne. Kyllä niitä vaan on. Budget Autovuokraamo mahdollistaa auton vuokraamisen edulliseen hintaan vaikka yhden päivänkin ajaksi. Mielestäni tuo on aivan loistava systeemi jos vaikka suunnitteilla on ollut joku reissu hieman kauemmaksi tai ihan joku simppeli Ikean keikka jota varten auto on ehdoton.

Meillä on ollut pidempään haaveissa viettää pieni ”parisuhdeloma/viikonloppu” rentoutuen ja päätimmekin toteuttaa sen kuluneena viikonloppuna. Saimme tuoksi viikonlopuksi käyttöömme Skoda Fabianin neliovisen menopelin, jolla pääsimmekin sitten toteuttamaan viikonlopun suunnitelmia. Se antaa kyllä ihan hurjasti vapautta, kun on auto alla ja mahdollisuus tosiaan mennä mihin lystää muutaman päivän ajan. :)

Liikkeelle lähdimme Helsingistä, kotikulmiltamme Alppilasta. Auto oli malliltaan siis Skoda Fabia HB 1,2 12v, varusteltuna Swing- audiojärjestelmällä ja väri oli pirtsakka Raelly Green. Itse pidän eniten tällaisista kompaktin kokoisista autoista ja itseasiassa tämä Skoda olisi hyvin voinut olla ihan mun omakin menopeli. :) Yksi suuri plussa minkä pistin merkille oli auton pieni kulutus, tankillinen bensaa riitti hyvin molempiin reissuihin. Lisäksi molemmat pidimme kyseisellä autolla ajamisesta, ajonautinto oli hyvinkin sulavaa ja miellyttävää.

Meidän määränpää oli siis aluksi lauantaina Turku ja Kylpylä Sokos Hotelli Caribia. 
Turussa ei tule käytyä liian usein vaikka todella miellyttävä kuva ainakin itselläni kyseisestä kaupungista on. Olikin mukavaa vierailla ja nautiskella viikonlopusta hieman eri maisemissa. Turkuun vievä motari saa kyllä pientä miinusta, aivan törkeän tylsä ja pitkä tie!
Takaisin Helsingin suuntaan palasimme sunnuntai- aamuna suhteellisen ajoissa ja iltapäivästä olimmekin jo jälleen tien päällä. Tällä kertaa määränpäänä oli Heinola ja poikaystävän vanhemmat. Heinolaan on alle 150 km:n matka, joten jo ihan mukavasti lyhyempi reissu, kuin tuo Turkuun ajaminen. Tehtiin siellä ihan muutaman tunnin vierailu, kunnes lähdettiin takaisin kotia kohden. 
Erityis plussaa täytyy sanoa Fabianin popitusvehkeistä, todella hyvät soundit irtosi! ;)
Kokonaisuudessaan viikonloppu oli todella onnistunut ja osasyyllisille kiitokset, eli Skodallemme ja Budget Autovuokraamolle
Tällaiset viikonloput piristävät kyllä kummasti ja antavat lisää poweria taas arkeen ja jaksamiseen. :)
Lisätietoja Budget Vuokraamosta löydät heidän Facebook- sivujensa kautta täältä.

* Postaus on totetettu blogi- yhteistyönä
On my way

16 vastausta artikkeliin “Skoda Fabianilla matkustaen”

 1. Mielenkiintosta, toi vois toimia meidän tulevaan joulun reissuun vanhemmille. Asuvat meinaan Lapissa ja junalla menokaan ei aina nappaa. Kiitos postauksesta! :)

  • Joo, erinomainen vaihtoehto jos haluaa matkustaa itse rauhassa eikä julkisissa kulkuneuvoissa. Suosittelen. :)

 2. Ai samperi! onkohan toi autovuokraus kallista? Mulla olisi tarve autolle kanssa viikonlopuksi. Pitäisi lähteä ystävien kanssa katsomaan maakuntaan jääkiekkoa, eikä junamatkat ole kaikista mukavin tapa matkustaa. Pitääpä tutustua tähän. Hiano kirjotus! :)

  • Hintoja on useampia riippuen autosta ja ajankohdasta, kurkkaas lisää täältä: http://www.budget.fi/
   Auton saa bensatankki täytenä mutta se pitää myös palauttaa täytenä. Eli toisinsanoen bensat pitää kyllä kustantaa itse. :)

 3. Yleensä en kommentoi, mutta nyt täytyi… En ole koskaan siis nauranut vedet silmissä kun olen postauksiasi lukenut, mutta nyt repesin.. :-D Siis tää niin hauska.. Toi auto aivan järkyttävä! pussipäähän ja menoks. Ymmärrän kuitenkin että menopeli mikä menopeli ja kiva että pääsitte autoilemaan:’D

  • No mielipiteensä kullakin. :) Mä taas tykkäsin tästä, sopivan kokoinen ja kivan värinen. Kaikenlisäksi hyvä ajaa. :)

 4. mietin ihan samaa, et mieluummin olisin ilman autoa ku ajaisin tolla. :D luojalle kiitos omasta normaalin näköisestä autosta..:))

  • En oikein ymmärrä tätä… :D No ehkä olen sitten jollain tapaa outo, kun oikeasti pidin tuosta autosta ja nimenomaan jos auton hankkisin todennäköisesti se olisi joku värikäs kiitäjä. ;)

 5. Mulla on tuo auto mustana, ihan sairaan tyytyväinen olen ollut. Ehkä tuo väri ei oo kaikkien mieleen, mutta ei tota missään nimessä rumaksi voi kutsua. Hieno ja todella laadukas auto!

  • Joo, no siis turhahan värimieltymyksistä on kiistellä. :) Itsekin sian hyvän ensituntuman kyllä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta