Juoksusta elämäntapa

Syksyn ja talven tulo tuo jonkun verran haastetta kuntoiluun. Itse olen jo puolen vuoden ajan tehnyt säännöllisesti juoksulenkkejä, viikossa vähintään kaksi kappaletta. Tähän mennessä lenkit ovat sujuneet vielä suhteellisen lepposasti mutta eilinen iltalenkki… Hurr, oli kyllä niin kylmä! Omalla kohdallani tuo kylmä ilma ja viima ottaa etenkin hengityselimistöön hurjan paljon. Loppuvaiheessa lenkkiä huomasin, kuinka hengittäminen alkoi olemaan hankalampaa ja kankeaa. Kroppa olisi jaksanut vielä toisen vitosen mutta kurkussa tuntui. Todella harmillista, ehkä joku korkea kauluri voisi toimia suun edessä? Vai miten te talvijuoksijat juoksette läpi talven? Mun ei vaan tekisi millään mieli siirtyä tuonne salin juoksumatolle.

Muistan, kun jossain vaiheessa lähestulkoon inhosin ulkoliikuntaa. Mua ei saanut ulos juoksemaan, ei sitten millään. Puolikkaallekin treenasin pääosin salin juoksumatolla. En vaan ollut selkeästi löytänyt sitä ulkona juoksemisen ”touchia”. Nyt puoli vuotta säännöllisesti ulkoilmassa juosseena voin sanoa olevani koukussa. Se raikas ilma saa ihan uskomattomia aikaan. Pää ja ajatukset selkenevät, huolet häviää, rentoutuu ja tulee muuten vaan ihan mahtava fiilis! Oletteko samaa mieltä? Mielestäni tuota fiilistä ei saa siinä salin juoksumatolla vääntäessä, vaan ihan ulkona painellessa. 

Pientä helpotusta tarkenemiseen on tuonut H&M:stä ostettu juoksupaita. Ihan mielettömän hyvä hinta- laatusuhteeltaan! Paidan sisäosa on pehmeää ja miellyttävää materiaalia, pieni kaulus auttaa suojaamaan arkaa kaulan seutua. Tässä vaiheessa vuotta olen käyttänyt tämän alla vielä toppia ja päällä juoksutakkia. Pessytkin olen todella monta kertaa ja ei ole mennyt miksikään. Olen kyllä aikaisemminkin suosinut Hennesin urheiluvaatteita ja ne ovat oikeasti olleet aika kestäviä vaikka voisi luulla ihan muuta.

Onko muita juoksemiseen hurahtaneita? 
Ja antakaahan niitä vinkkejä nyt talvijuoksemisen mahdollistamiseen?! :)

On my way

17 vastausta artikkeliin “Juoksusta elämäntapa”

 1. Mulla on ihan sama homma enkä tiedä pitääkö juoksu vaan jättää tauolle talven ajaksi. Keväällä olisi sitten taas kehitystä havaittavissa :D

 2. Ihan sama juttu täälläkin, juoksu on ihan parasta mutta mulla tuntuu pakkasella juoksu myös niin pahalta. Oon yrittäny tota että laittaisin kauluksen suun eteen, mutta pakko mun kuitenkin nenän kautta hengittää et saaan kunnolla happea. Mä oon siis valitettavasti joutunu siirtyy kuntosalin juoksumatolle, vaikka se onki paljo tylsempää :(

  • Joo, no sepä. Tuota itsekin mietin mutta ei varmaan toimi kovin pitkälle. :( Ehkä se salin matto alkaa houkuttamaan meikäläistäkin.

 3. Täällä juostaan vuoden ympäri kelissä kuin kelissä :D Pukeutuminen ja harjoitustehot ovat avainsanojani omiin onnistuneisiin juoksulenkkeihin. Laadukas kerropukeutuminen takaa, että kroppa pysyy lämpimänä hikoilusta huolimatta. Kaulan ja pään suojaan myös huolella alkysyksystä lähtien. Pukeutumisen lisäksi suosittelen kiinnittämään huomiota juoksuvauhtiin. Jos vauhti on kylmillä keleillä liian kova, itsellä ainakin hengityselimistö rasittuu paljon enemmän. Kevyet ja matalatehoiset lenkit menevät kovillakin pakkasilla. Juokseminen on ihanaa talvellakin, joten jatka ihmeessä hyvin alkanutta ulkojuoksua! Kroppasi tottuu varmasti myös viileneviin keleihin :) Ihanan monipuolinen blogi sinulla Jutta :P

  • Kiitos paljon näistä vinkeistä, oli apua. :) Ja kiitos, kuinka ihana kuulla! :)

 4. Mistä löydät hyviä liivejä juoksuun/salille? En tunnu löytävän isoja kokoja liiveistä/topeista ellei ne ole kamalan näköisiä ja värisiä :) Varsinkin kevyeen liikuntaan(salille) on hirmu vaikeaa löytää kivoja värikkäitä toppeja!

  • Liivit ovat Absorberin tukevat urheiluliivit, ihan parhaat. Omani ostin Stadiumista, hieman kalliimmat mutta todella tukevat. Toppeja olen ostannut ihan Onlystä ja Vero Modasta siellä työskennellessäni. Todella hyviä laadultaan, koska treenaan niissä edelleen ja pestykin on useita kertoja. Topeissa on myös painijaselkä mikä on mukavampi mielestäni. :)

 5. Täällä yksi joka lenkkeilee ympäri vuoden, kauluri tai suurempi/paksumpi huivi toimii hyvin kylmällä, itse hengittelen siihen kun olen kietonut korkealle leukaanasti huivin. Kuulostipa hölmöltä, mutta ehkä ymmärsit mitä tarkoitan :) -Sofie

  • Okei! No siis tuo lienee ainoa keino. Mielestäni se on vaan hieman epämukavaa. :/

 6. Mukava lukea urheilupostauksia pitkästä aikaa! :) täällä yksi juoksuhullu myös…aina välillä unohdan ulkona juoksemisen ihanuuden ja juoksen sisällä ja sitten taas siirryn ulos. Vaihtelee paljon, juurikin sään mukaan. Sade ja kylmyys yhdistettynä on pahin, jompi kumpi vielä menee jotenkin :P

  • Mukava kuulla! :) Niin, vesisadekin on todella nihkeää kyllä. Katsotaan kuinka tässä nyt käy. :D

 7. Millon oot juossu puolimaratonin? :) Harjoittelitko paljon? Mikä oli loppuaika?

  • Juoksin sen odotas, 2012 keväällä. Aika oli muistaakseni joku 2,04, eli aika perus. Harjoittelin suhteellisen vähän, ihan perus lenkkiä tein mutta en kummempaa.

 8. Täytyypä itsekin hankkia tollanen! Juoksemisesta on tullu itelle ihan kauhee pakkopulla, mutta toivon mukaan mäkin saan siihen vielä joskus vähän intoa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta