Avainsanana vesi

Törmäsin taannoin erääseen mielenkiintoiseen uutiseen Iltalehden sivuilla. Uutisessa kerrottiin naisesta, jonka ihossa tapahtui huomattavavia muutoksia hänen lisättyään vedenjuontia. Ennen kyseinen nainen joi noin litran vettä päivässä. Asiantuntijat ehdottivat hänelle määrän nostamista kolmeen litraan/vrk ja kokeilevan tuota neljän viikon kuurina, sekä samalla tekevän muistiinpanoja mahdollisista vaikutuksista. Nainen kuvasi kasvonsa joka viikko ja nämä kuvat aloituksen ja lopetuksen yhteydessä ovat aika huikeat! Tuon ”pienen” ulkoisen kasvoissa tapahtuneen muutoksen lisäksi nainen laihtui lähes kilon ja hänen vyötärönsä kapeni 2,5 cm verran. Myös päänsärky- ja ruoansulatusvaivat helpottivat, sekä reisissä ja takamuksessa ollut selluliitti oli avioimiehen mukaan poissa. Muitakin hyötyjä havaittiin, koko jutun voit kurkata täältä

Toki meistä useimmat varmasti tietävät veden positiiviset vaikutukset mutta moniko juo sitä kuitenkaan tarpeeksi? Hauskaa nähdä nuo tulokset vielä näin konkreettisesti kuvasta, ihan uskomaton ero ennen- ja jälkeen kuvissa. Itselleni ainakin tuli olo, että pakko alkaa juomaan enemmän. Tällähetkellä on mennyt noin 1,5-2 litraa päivässä mikä lienee ihan suhteellisen hyvä määrä mutta enemmänkin voisi tosiaan juoda. Vesi vaikuttaa niin kokonaisvaltaisesti kehomme hyvinvointiin, että sen juomisen laiminlyöminen on jo suorastaan typerää.

(Kuva lainattu Daily Mail)

Muutama arvokas fakta veden juomisen hyödyistä:

– Auttaa ehkäisemään flunssaa
– Pitää näläntunnetta loitolla
– Vatsa toimii ja pysyy kunnossa
– Hehkuva iho ja kauniit hiukset
– Pitää virkeänä niin mielen, kuin kropankin
– Päänsärky pysyy loitolla
– Vesi auttaa munuaisia
– Vedestä saa virtaa lihaksiin
– Poistaa nesteitä kehosta ja täten vähentää turvotusta

Kuinka paljon teidän tulee juotua vettä päivässä? 
Tai oletteko huomanneet merkittäviä muutoksia lisätessänne veden juontia?

On my way

22 vastausta artikkeliin “Avainsanana vesi”

 1. kiitos.tajusin nyt (no aikaisemminkin) kuvistasi, että olisit kyllä tosi ruma ilman a) huulihappojas b) ripsienpidennyksiäs c) itseruskettavaa/solariumia d) silikonitissejä

  ”natural beautyt” kaukana :D

  • Mikä saa ihmisen kirjoittamaan tällaisia kommentteja toiselle? Ikävä kyllä et onnistu saamaan oloani huonoksi vaikka sitä tällä yrititkin. :)

  • mä oikeesti nauroin tälle kommentille! mikähä sotanorsu se siellä kirjottelee. Jutta oot kaunis!

 2. Tulee kyllä juotua aivan liian vähän vettä.. Joskus en ees huomaa janoa.
  Välillä on kyllä sellainen päänsärky, jonka tunnistaa johtuvan veden puutteesta.
  Toi eka kommentti ei mitenkään pidä paikkaansa, raikkaita kuvia oli:)

  • Joo, no sanos muuta! Usein luulee jopa sen olevan nälkää vaikka todellisuudessa on kyse janosta. Kiitos, kiva kuulla! :) Ikävää, että osalla tosiaan on tarvetta ”oksennella” toisten blogeihin.

 3. Ite pyrin juomaa mahd paljon vettä pitkin päivää, huono puoli on se että vessassa tulee hypättyä kyllä aivan jatkuvasti :D

  • Joo, no parempi päivällä, kuin illalla. Yötä vasten se on aikamoinen virhe. :)

  • No varmasti kuules ihan paikkaansa pitävää tekstiä. :) Sanoohan sen maalaisjärkikin, että vedellä on suuri merkitys.

 4. Komppaan kyllä ihan täysin tätä! Itse ainakin olen huomannut veden juonnin hyödyt. Kun aloin vuosi sitten laihduttamaan, tuli vesi myös kuvioihin. Juon joka päivä n. 3 lirtaa vettä päivässä enkä voisi kuvitella enää juovani vähemmän! Päänsäryt ovat poissa ja turvotukset :) Sekä tosiaan auttanut painon pudotuksessa :) Ps. Mielestäni näytät kuvissa hyvältä.. Toisilla on vaan tarve tulla purkamaan omaa pahaa oloa muihin.

  • Joo, no sanoppas muuta! Laihdutuksessa vesi toimii varmasti todella tärkeässä roolissa. Pitää tsempata nyt itsekin ja tosissaan päästä tuohon kolmeen litraan päivittäin. :) Kiitos paljon kivoista sanoistasi. :)

 5. Tämä on kyllä niin totta! Just puhuin siskon ja kaverin kans tosta kyseisestä asiasta. Veden litkimisen tärkeyttä ei voi kyllä aliarvioida :)

 6. hyvä kun postasit aiheesta! sulla on kiva blogi muutenkin, oon jo pitkään seuraillut ja kommentoin vasta ensimmäistä kertaa :)

  ekalle kommentoijalle, hyvähän se on sieltä anona huudella tuommoisia :P

 7. Itse olen ottanut aamurutiiniksi juoda ainakin kaksi lasia vettä, sillä vesi kyllä herättää! Huomaankin usein väsymyksen johtuvan juuri siitä, ettei ole muistanut juoda päivän aikana tarpeeksi vettä.

  • Joo, hyvä rutiini! :) No sepä, vettä pitäisi juoda tasaisesti pitkin päivää jotta voisi välttää ns. vieroitusoireet joista väsymys on yksi. Itse juon paljon kahviakin, joka vastaavasti kuivattaa niin veden merkitys kyllä korostuu.

 8. Liika vedenjuonti toisaalta ei myöskään ole terveellistä, vaikuttaa kehon suolatasapainoon ja pahimmallaan aivot turpoavat. Kivennäisvesi saattaisi olla parempi kuin puhdas?

  • Joo, ei toki liikaakaan. :) Niin ja tuohan se vaihteluakin. Normaalin veden maku saattaa alkaa tympimään jossain kohtaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta