Uusi objektiivi

Olen jo pidempään ollut todella kiinnostunut valokuvauksesta ja alkanut halajamaan tietenkin kokoajan parempia vehkeitä tähän puuhaan. Seuraan nykyään blogejakin ihan eri silmällä kuin ennen ja katson tarkkaan kuvien laatua ja kokonaisuutta. Tottakai sitä on sitten oman bloginsakin suhteen nykyään huomattavasti kriittisempi, vaikka paljon tulee sellaistakin matskua johon ei ole todellakaan täysin tyytyväinen. Tämä pimeä aika on erityisen haastellinen ja on saanut ainakin minut kiroamaan monta kertaa, kuinka kuvat ovat epäonnistuneet. Onneksi nykyään omistan lisäsalaman, joka pelastaa hyvin monistakin tilanteista. 

Tällä hetkellä minulla on parikin kameraa, eli ”vanha” Canon EOS 1100D tämä ihka ensimmäinen järkkärini. Kamera on palvellut minua mukavasti jo useamman vuoden ajan ja siinä on muuten ihan ultimate kestävä akku! Lisäksi tuo kameran mukana tuleva vakio objektiivi on aika hyvä jos pitää kuvata tarkkaan jotain asusteita, esineitä tms. Suhteellisen valovoimainen objektiivi siis kyseessä. Iso miinus aivan kamalalle sisäänrakennetulle salamalle, se on vaan täys kuvatuho jos sen päälle nappaa. Muuten kamera on aika kevyt ja muovinen, eli kätevä kamera mukanakin kannettavaksi. Laatu nyt ei ole mitään priimaa tietenkään mutta ihan perushyvä kamera.

Toinen kamerani on miehen valokuvaaja ajoilta peräisin oleva Canonin EOS 5D pronssireunaisella 28-135 mm objektiivilla. Tämä on erinomainen combo muoto- ja asukuvaukseen mutta valitettavasti ei kovinkaan valovoimainen. Lisäsalama on ihan ehdoton tähän aikaan vuodesta jos ei halua automaatilla kuvailla. Tällä mieheni on muutama vuosi sitten vielä kuvannut kaikki mallikuvat sun muut tapahtumakuvat objektiivia vaihdellen. Kyseessä on siis hyvä ammattilaiskamera ja jälki on mukavan näköistä. Tokikin tämän jälkeen on tullut jo niin monta uudempaa mallia, että mistään markkinoiden ykkösestä ei ole kuitenkaan kyse. :)

No mitä sitten objektiiveihin tulee, niin olen jo pidempään haaveillut Canonin 50 mm valovoimaisesta linssistä. Enemmän se 1.4 on ollut haaveissa mutta korkean hintansa vuoksi päätin ostaa näin alkuun tuon 1.8 testaukseen. Hintakaan ei ole paha, eli se vähän reilu 100 € riippuen mistä ostaa. Ajattelin katsella tällä nyt jonkun aikaa ja mahdollsiesti alkaa säästämään sitten parempiin vehkeisiin. Mielestäni blogeissa kuvat ovat todella suuressa roolissa ja koska omaani haluan panostaa, olen valmis satsaamaan vaikka hieman enemmänkin rahaa parempien kameroiden ja objektiivien hankintaan. 

Olisi mukava kuulla muiden kameraihmisten mielipiteitä tästä 50 mm 1.8 objektiivista ja muutenkin jos joku omistaa vaikka sen 1.4:sen? Kertokaahan omia ajatuksia, mikä kamera teiltä löytyy ja millä objektiivilla kuvaatte? Onko teillä jokin mielitietty kamerakaupassa odottamassa? :)

Oikein ihanaa viikonlopun alkua! 


On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta