Ihka eka vihersmoothie

Mun on jo todella, todella pitkään pitänyt kokeilla omatekoista vihersmoothieta. Olen lukenut viheriäisistä tehojuomista niin paljon hyvää, että ihmettelen miten myöhään olen liikkeellä. Sain joku aika sitten *Suomen Voimaruoalta kotiin testaukseen Spirulina- jauhetta, josta sainkin vihdoin kimmokkeen tämän smoothien kokeiluun. Jauhemainen spirulinahan on erinomainen juuri vihersmoothieisiin sekoitettuna, maku uppoaa sinne juoman sekaan mukavasti. Itselleni tämä Spirulina on täysin uusi tuttavuus. En ole koskaan aikaisemmin ainakaan tietoisesti sitä maistanut, saatika tutkinut sen ravintotietoja. Nyt olenkin mielenkiinnolla lukenut keskustelupalstoja ja Googletellut. Voimaruoan sivuilla on muutama kultainen fakta Spirusta:

– Spirulina kuuluu sinivihreisiin leviin ja kasvaa makeassa vedessä.
– Erinomainen proteiinin lähde.
– Sisältää runsaasti mineraaleja; mm. sinkkiä, rautaa ja kalsiumia.
– Yksi ruokalusikallinen spirua sisältää jopa 177 % päivittäisestä A- vitamiinintarpeesta- ja 171 % raudantarpeesta/vrk.
– Spiruliinan on sanottu olevan paras gammalinoleenihapon lähde äidin maidon jälkeen.
– Tuote sopii hyvin smoothieihin, keittoihin, suklaan joukkoon.
– Voidaan sekoittaa myös mehuun tai veteen.
– Suositus annos aikuiselle on 1 tl – 2 rlk/vrk.
– Suositellaan aloittamaan pienellä määrällä, jotta vältytään puhdistusreaktiosta aiheutuvasta pahoinvoinnista.


Tuosta viimeisestä faktasta luinkin aika paljon netistä ja päätin aloittaa hyvin pienellä annoksella. Aika moni oli juttujen mukaan saanut outoja fiiliksiä ilmeisesti liian suuresta kerta- annoksesta Spirulinaa. Parempi pelata varman päälle ja totuttaa keho kyseiseen tuotteeseen. Laitoinkin sitä vaan vähän vajaa teelusikan smoothieen ja ainakaan vielä en ole havainnut mitään epätavallista. :)

Ohjeen kokosin netistä lukemieni reseptien perusteella, eli sellainen oma variaatio.
– Salaattia n. 1/2 salaatin lehdistä
– 1 banaani
– 1/2 avokadoa
– Marjoja n. 150 g
– Spirulinajauhetta hieman vajaa 1/2 tl.
– Pieni loraus kylmää vettä

Lopputulos oli erittäin onnistunut ja pidin smoothien mausta. Pelkäsin, että se olisi jotenkin liian karvasta mutta marjat ja banaanihan toivat siihen hieman makeutta. Spirulinaa en maistanut mitenkään (kai) mutta salaatit maistuivat kyllä jonkun verran. Ei kuitenkaan mikään herkkusmoothie mutta sellainen ihan jees. :) Hyvä aamiasvaihtoehto etenkin meille, jotka eivät tee smoothieita rahkoihin, terveyspommi heti aamuun! Olen aloittamassa tammikuussa muutenkin detoxia, joten kaikki muu terveysboosti sopii hyvin siihen rinnalle. :) Minua kiinnostaa etenkin Spirulinan kehoa puhdistavat ominaisuudet ja miten sen jatkuva käyttö vaikuttaa esimerkiksi yleiseen olotilaan ja vireyteen, sekä hyvinvointiin. Onko teillä kokemuksia Spirulinasta? Positiivisia tai negatiivisia? Myös omia smootie- reseptejä saa kertoa! :)
Nautinnollista sunnuntaita! 

* Saatu blogin kautta testaukseen

On my way

4 vastausta artikkeliin “Ihka eka vihersmoothie”

  1. Kannattaa tavallisen salaatin sijaan laittaa esim. pinaattia, on paljon ravinnerikkaampaa. Muista nyrkkisääntö: mitä vihreämpi, sitä parempi. :)

    • Joo näin olin lueskelevani netistä. Siwassa vaan oli huonot valikoimat, eli vihreydellä ei päästy pröystäilemään. :)

  2. Mun aamuun kuuluu smoothie. . Marjakiisseliä, maitorahkaa, marjoja, vehnäohras jauhe, maca sun muut superit :) Tällä menty jo pitkän aikaa eikä kyllästymisiä vielä havaittavissa. Sen vaa blenderis sekasin ja shakeriin ja messii koulu matkalle.. easyy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta