Hyvä paha palaute

Säännöllisen epäsäännöllisesti kommenttiboxiini kolahtaa joku ilkeä tai ainakin ilkeyteen pyrkivä kommentti. Aina välillä on kausia jolloin näitä tulee useita päivässä ja ikäänkuin viestien kirjoittaja olisi sama henkilö (tämä tosin omaa arvailua). Itse en ole vielä koskaan lähtenyt selvittelemään mitään kommenttien alkuperää vaikka välillä olisi ehkä ollut syytäkin… Blogin alkuaikoina nuo ilkeydet tuntuivat todella kurjalle mutta tässä ajan kanssa olen kai kasvattanut jonkin sortin suojakilpeä joka suodattaa nuo kommentit johonkin bittiavaruuteen sen jälkeen, kun ne kerran on lukenut. Mietiskelen aina välillä mikä saa ihmiset kommentoimaan niin hurjan rumasti? On asia erikseen antaa rakentavaa kritiikkiä kuitenkin ystävälliseen sävyyn tai jos haluaa haukkua ulkonäköä niin miksi sitä ei voi tehdä hienovaraisemmin, kuin läimäyttämällä pöytää suoraan sen ”ruma”- kortin? Minusta tuon kaltaisia kommentteja on todella kurjaa lukea myös muiden blogeista, ei kukaan ansaitse sen kaltaista arvostelua.


Olen pistänyt merkille myös, että on blogeja joissa näitä negisjuttuja on harvakseltaan ja sitten taas blogeja joissa niitä ei ole yhtään. Tiedä häntä, osa varmaan on ottanut fiksun linjan jättää julkaisematta kaiken ”roskan”, mikä lienee ihan hyvä kaikkien kannalta. Itse olen suurimman osan kuitenkin julkaissut, koska olen halunnut, että jengi oikeasti näkee mitä sontaa sieltä anonyymeiltä tupsahtaa. Minulla on kuitenkin asioita, joista en välttämättä halua täällä blogissani puhua tai kysymyksiä joihin en halua vastata. Tämän ei pitäisi tehdä minusta huonoa bloggaajaa?! Se, että kirjoittaa julkisesti elämästään ei tarkoita, että on velvollinen paljastamaan ikäänkuin kaiken. Aina saa toki kysyä mutta jos en halua vastata ei siitä pitäisi suuttua. Et sinäkään varmaan halua kertoa julkisesti ihan kaikkea tai seistä muiden edessä ikäänkuin alastomana? Jotkut asiat vaan ovat henkilökohtaisia ja näistä asioista päättää bloggaaja, ei lukijat. 

Vaikka välillä ihmetyttää, kummastuttaa ja jopa vihastuttaa niin kaikesta huolimatta tykkään todella paljon kirjoittaa tätä blogiani ja hommasta on muodostunut todella suuri osa elämää. Lisäksi ne kaikki ihanat kommentit, joita jaksatte jatkuvasti laittaa saavat todella hyvälle mielelle ja piristävät. Mielestäni on niin tärkeää saada myös bloggaamisestaan positiivista palautetta, motivoi tässäkin hommassa eteenpäin! Kiitos siis teille. :)


Olen itseasiassa viime aikoina oikein toden teolla havahtunut siihen miten suuri merkitys positiivisella palautteella onkaan ihan kaikessa, kuten vaikka työelämässä. Lapsia tulee kannustaa mutta yhtälailla mielestäni aikuiset tarvitsevat positiivista palautetta tekemästään. Välillä tuntuu, että sitä ajatellaan aikuisten olevan niin ”aikuisia”, että eivät he tarvitse mitään kannustinta. Tuo on mielestäni niin väärin, kuin olla ja voi. Toki kannustin voi olla myös rahallinen motivaattori mikä motivoi tekemään tulosta ja työnsäkin paremmin. Mielestäni myös kivoilla kannustavilla sanoilla on suuri merkitys, ainakin itselleni. Entisessä työssäni koin jatkuvaa painostusta ja tunnetta, että en tee mitään tarpeeksi hyvin. Yleinen ilmapiirikin oli stressin täyteinen ja huomasi kuinka esimiestasolta tuleva hiillostus vaikutti koko työilmapiiriin. Tuo on mielestäni sitä meininkiä mikä syö porukkaa pikkuhiljaa, eikä todellakaan tuo mitään hyvää, saatika sitten hyvää tulosta. Hyvä tulos syntyy kannustuksella, ei painostuksella. 


Nykyisessä työssäni taas koen olevani tärkeä osa tiimiä ja oikeasti täällä vallitseva positiivinen henki on mieletön juttu. Varmaan ensimmäinen työpaikka elämässäni, jossa ei ole ketään joka katsoisi sinua päästä varpaisiin tai osottaisi jollain tapaa ettei pidä sinusta. Mielestäni aika pitkälle yleinen työpaikan henki lähtee sieltä esimiestasolta. Jos pomo on oman arvonsa tunteva, itseluottamus kohdillaan ja työntekijöitään arvostavalla asenteella varustettu niin koko pakka on kasassa ja tulosta syntyy. 

Kommentoikaahan jos teksti herätti teissä ajatuksia! 
Olisi mukava kuulla mielipiteitänne blgikommentoinnista, sekä kannustuksesta? 
Koetteko tarvitsevanne positiivista palautetta säännöllisesti jotta jaksatte tehdä parempaa tulosta? * Kuvat lainattu weheartit.com

On my way

6 vastausta artikkeliin “Hyvä paha palaute”

    • Toimistotyössä, jossa kuitenkin on osaltaan myös asiakaspalvelua. Sen koommin en halua työstäni täällä puhua.

  1. Tosi ihana postaus! Ajattlen hyvin pitkälti samalla tavalla. Sekä samoja kokemuksia löytyy… Siispä yritän jokaisessa työvuorossani antaa kehuja sekä kiittää vuorosta! Kuulostaa ehkä mielistelylle,mutta haluan antaa hyvän mielen jokaiselle!

    • Kiitos, mukava kuulla! :) Tuohan onkin ihana tapa! Mielestäni me suomalaiset kehutaan aiiivan liian vähän, niin toisia kuin itseämmekin.

  2. Upeeta on se, että olet rohkea ja uskalsit vaihtaa työpaikkaa! Tein samoin kesällä ja oli kyllä huippu päätös! :) terkuin,Erika

    • Kiitos! No sanotaan näin, että kun päätöksen tein niin ei kauaa mennyt kunnes minulla oli jo uusi paikka. :) Sitä ehkä turhaa pelkää vaan lähteä… Ja itse olen valitettavan saamaton juurikin tuollaisissa jutuissa ja siksi tuli roikuttua aivan liian pitkään paikassa mikä ei omalle tuntunut. Hienoa kuulla, että sinäkin uskalsit! :)) Hyvä me! ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta