Muutama lupaus

Joko te olette tehneet paljon lupauksia tälle alkaneelle vuodelle? Mielestäni jokainen vuosi on uuden alku ja jokaiseen uuteen vuoteen kuuluvat ne lupaukset, edes muutama sellainen. Tämä vuosi tulee olemaan todella hyvä ja onnekas, siitä olen varma. Itse tein muutaman lupauksen ja aijon todella pyrkiä onnistumaan niissä.

1. Kroppa kunnossa läpi vuoden.
Tämä nyt on tällainen ikuisuuslupaus ja pätee vuodesta toiseen. Itselläni, kun on periaate olla aina fyysisesti hyvässä kunnossa. Ei mitään ”treenitammikuuta” vaan läpi vuoden kuntosalia, sekä aerobista treeniä. Olenkin ollut koko aikuisikäni samassa vaatekoossa ja siinä aijon pysyä tästedeskin. Itselläni on joku sellainen juttu tuolla pääkopassa, että jos olen syönyt useamman päivän roskaa ja huonosti, palaan aina ruotuun, sekä normaaleihin elämäntapoihin. Jotenkin en vaan pysty elämään sellaisessa ”läskiolossa”. Rakastan hyviä ja terveellisiä elämäntapoja todella paljon, itselleni on super tärkeää tuntea olonsa hyväksi ja raikkaaksi. Toki tykkään nauttia elämästä ja se nyt välillä on viiniä, makeisia, hyvää ruokaa jne. Mielestäni ihminen tarvii myös noita paheita ja kyllä kerran viikossa ainakin voi hölläillä siitä perusterveellisestä ruokavaliosta. 

2. Vettä vähintään kaksi litraa päivässä.
Mikä siinä vedenjuonnissa on niin hankalaa? Välillä mietin tätä, kun se työpöydällä jököttävä vesipullo ei meinaa sitten millään huveta. Pyrin siihen, että töissä vettä kuluisi kaksi kertaa sellainen 0,7 litran palautusjuoma pullollinen. Iltasella vettä tulee juotua etenkin salilla hikoillessa ja treenien jälkeen. Tänä vuonna lupaan kiinnittää veden juontiin huomiota ja jättää vähemmälle kaikki energiajuomat, limsat ja mehut.

3. Pidempää pinnaa ja vähemmän hermoilua.
Luonne on luonne ja sille lienee hankala tehdä mitään, onko näin? Itselläni on todella lyhyt pinna ja mieheni tästä huomautteleekin lähestulkoon päivittäin. Hermostuneisuuteni hermostuttaa häntä ja ymmärrän tämän kyllä. Yleensä tämä hermoiluni on sellaista omaa hermoilua joka syntyy siitä, että joku juttu ei menekään kuten pitäisi, tavara putoaa lattialle tai muita arkipäivän SUURIA ongelmia. Mun on pakko petrata tässä asiassa. Onko se sitten vaan päätös laskea yhdestä kymmeneen ennen kuin sieltä suusta pääsee se kettu… En tiedä onko luonnetta mahdollista muuttaa mutta pakko tässä on yrittää ainakin. Hankalin lupaus siis tälle vuodelle!

4. Stressaan vähemmän.
Edellisen vuoden aikana huomasin itsessäni uusia piirteitä, nimittäin stressailua. Olen aina
 ollut huono stressaamaan asioista ja se ei tosiaankaan sovi itselleni. Onneksi en
 ole luonteeltani suorittaja, koska paineensietokykyni ei ole täällä kympin luokkaa…
Yksinkertaisesti vähästressinen vuosi 2014, kiitos. 

5. Olen enemmän yhteydessä tärkeisiin ihmisiin.
Olen aika huono yhteydenpitäjä, ikävä kyllä. On tietyt ihmiset joiden kanssa on yhteydessä ihan viikottain mutta sitten löytyy aivan ihania tyyppejä, joiden kanssa ei tule pidettyä yhteyttä edes viikottain. Olen sellainen etten yksinkertaisesti ehdi nähdä joka päivä ystäviä ja mulla on useampi sellainen ihminen elämässä joiden kanssa connection säilyy vaikkei edes joka viikko näekään. Lupaus tälle vuodelle on kuitenkin petrata tässä ja soitella viikottain, tai edes pari kertaa kuussa hieman kaukaisemmilekin ystäville. 

6. Käydään mieheni kanssa vähintään kerran kuussa kunnon treffeillä.
Tokikin käydään lähestulkoon viikottain syömässä, leffassa jne. mutta tällä meinaan ihan oikeita treffejä. Panostusta pukeutumiseen, ravintola tai sitten vaihtoehtoisesti ihan kotosalla, ruoan lisäksi esim. teatteriin tms. aktiviteettia. Myös pieniä parisuhdeviikonloppuja voisi olla vaikka joka toinen kuukausi. Ei sillä, että tässä olisi nyt jotenkin kuivaa tälläkään hetkellä mutta mielestäni parisuhde pysyy virkeämpänä, kun jaksaa hieman panostaa. :)

7. Vähennän kahvinjuontia.
Aamukahvi, päiväkahvi, iltapäiväkahvi, iltakahvi… Täällä mennään tuota rataa. Etenkin sen
 jälkeen, kun sain Dolce Gustolta upean kahvikoneen on homma lähtenyt ihan lapasesta. :D
 Ihania erikoiskahveja, joita tekisi mieli juoda alituiseen. Aijon vähentää kahvinjuontia
 kahteen kertaan päivässä ja muihin aikoihin juoda vihreää teetä. 

8. Pidän huolen, että elämässä säilyisi positiivinen moodi.

Jos tuntuu sille, että jotkut asiat elämässä aiheuttavat murhetta ja negatiivisuutta pyrin
 laittamaan nämä pois. Täällä eletään kuitenkin vain kerran, joten mielestäni jokaisella meillä
 on oikeus olla onnellisia joka ikisenä päivänä.

Siinä muutama lupaus. Oliko teillä samankaltaisia? :)


* Kuvat lainattu wehearit.com:ista
On my way

10 vastausta artikkeliin “Muutama lupaus”

  1. Hei tuohon 3. lupaukseen liittyen, minä suosittelen lukemaan Richard Carlsonin kirjan – Älä hikeenny pikkuasioista. Aivan todella hyvää luettavaa! Kirja on helppolukuinen, ja sitä on hyvä lukea pienissäkin pätkissä. Uskon, että pitäisit kirjasta!! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta