Treenikuulumisia

Mites teidän treenit ovat sujuneet viime aikoina? Täällä on ollut nyt taas ehkä hieman enemmän fiilistä treenata kuin vaikka ennen joulua. Välillä, kun tuo treenaaminen ei niin hekumalliselle maistu vaikkakin sitä silti tekee hampaat irvessä. Omalla kohdallani ongelma on välillä ollut ehkä liian samankaltaiset harjoitukset viikosta toiseen. Vuoroviikoin teen hieman erilaisia liikkeitä mutta mielikuvitus on alkanut kyllä loppumaan. Ja monesti ei iltaisin ole ihan hirveästi sitä ylimääräistä energiaa alkaa keksimään erilaisia variaatioita… Etenkin käsivarsille kaipaisin jotain uutta niiden iänikuisten hauiskääntöjen ja ojentajataljan sijaan. Treenien rasittavuutta olen kyllä koittanut vaihdella, eli välillä tehnyt maximia 8-10 toiston sarjoina pidempien palautusten kera ja sitten toisinaan taas kevyemmillä painoilla mutta 15-20 toiston sarjat lyhyillä palautuksilla. Tuo tuokin treeniin kyllä ihan mukavasti vaihtelua vaikka liikkeet eivät ihan hirveän erilaisia olisikaan. Olisiko teillä jotain tavallisesta poikkeavia treenivinkkejä? Vaikka jotain nettisivua tai jonkun blogin postausta linkata josta voisi saada inspiraatiota?

Myös aerobisessa olisi hyvä treenata eri lajeja. Olen jo lähes vuoden ajan juossut useamman kerran viikossa, eilen sitten ajauduin tekemään pidemmän aerobisen intervallityyppisesti crosstrainerilla ja oijoi teki hyvää! Yleisesti ottaen inhoan tuota crossarilla veivausta mutta se antaa kyllä jo ihan eri tyyppistä tuntumaa kropalle kuin juoksumatto! Ja spinningpyöräkään ei ole huono vaihtoehto aina välillä, ennenhän olin ihan koukussa kyseiseen lajiin. Nykyään teen vaan pieniä alkulämpöjä pyörällä. 

Tämän postausten kuvien oli tarkoitus olla havainnollistus käsitreenistäni kuvien muodossa mutta se osoittautuikin hieman hankalammaksi prokkikseksi. :D Hauistreenin kuvista näkee, tai liikkeet jotka teen joko käsipainoin/kahvakuulalla tai vaihtoehtoisesti vipuvarrella/taljalla. Välillä teen myös sellaisella yhden käden vivulla koko käsivarret. Kuitenkin vaihtelua kaivattaisiin, joten vinkkejä saa heitellä ilmoille jos tiedätte jotain hyviä! :)

Energistä loppuviikkoa ja tsemppiä treeneihin! :)

On my way

13 vastausta artikkeliin “Treenikuulumisia”

  1. Moikka, ei liity nyt postauksen aiheeseen, mutta mitä sä olet opiskellut. Oletko käynyt lukion jos niin mitä sen jälkeen? Nää opiskelu jutut kiinnostaa mua paljon :)

    • Moikka! Ei haittaa vaikka ei liity. :) Olen lähihoitaja ja merkonomi, lukio jäi välistä. Ei sillä, että olisin surkimus koulussa ollut vaan oikeastaan olin aika pyörällä päästä siinä vaiheessa. Luulin haluavani kätilöksi mutta tässä sitä ollaan… :)

  2. Hei! Mua kiinnostaisi tietää kuinka isoilla painoilla (käsipainot) teet hauistreeniä? Ja hei, Ihana Jutta, keep on going! Sun postauksia on aina niin kivaa lukea opiskelu/työpäivän jälkeen. Sun blogi on mulle usein sellanen oma ”rentoutumishetkeni”, vähän kuin joillekin esim. lehden lukeminen. :)

    • Teen 7-8 kg:llä, nuo ovat pelkät ”feikkipainot”. ;) Hei ihan mahtava kuulla, jee piristit mieltä kovin! :)

  3. Ja anonyymi, jonka kommenttia en julkaissut… En julkaise sen vuoksi, koska en tule aiheita täällä käsittelemään. Jos haluat, niin minulle voi kyllä laittaa e-mailia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta