Energiaa ammentaen

Tämä vuodenaika syö ihmistä aika tavoin, tai ainakin tällaista kesäkuussa syntynyttä kesän lasta. Pimeää aamusta iltaan, itse en juurikaan ehdi valoa näkemään paitsi mitä nyt työpaikan ikkunoista. Muuten olen pelkkien keinovalojen varassa. Aamut ovat tuskaisia ja herätyskellon pärinä seitsemältä saa voimaan pahoin. Tammi- ja helmikuu ovat mielestäni niitä hiturikuukausia vuodesta vaikka mennäänkin jo kesää kohden ei se näy juuri missään, nyt vielä saatiin kamalat pakkasetkin. Tässä ankeudessa haen virkeyttä ja elinvoimaa seuraavista asioista.


1. Hedelmät, marjat ja superfoodit.
Ruokavaliolla on todella suuri merkitys tässä pimeydessä ja kylmyydessä. Flunssapöpöt jylläävät ja porukkaa kaatuu vuoron perään sairaspetiin. Nyt pitäisi santsata extra määrä kotimaisia marjoja, appelsiineja ja superfoodeja. Etenkin appelsiinit ovat nyt erityisen edullisia monessakin paikassa, joten niihin kannattaa satsata! Itse pyrin syömään 1-3 appelsiinia päivässä tänä pimeänä aikana. Lisäksi käytän superfoodeja kokoajan enenevissä määrin. Purkista nappaan vain pureskeltavan Sana- solin ja maitohappobakteerit.

Kuva täältä
2. Liikunta
Tässäkin vuodenajassa liikunta on se mikä pitää kehon ja mielen virkeänä. Vaikka harmittaa esimerkiksi ulkojuoksemisen mahdottomuus tällä hetkellä niin positiivinen juttu on kuntosali. Meillä on mahdollisuus treenata ja pitää kropasta huolta sisätiloissa! Kroppa voi hyvin niin mielialakin on korkealla, ei siis jäädä sohvalle köllöttämään vaan suunnataan huhkimaan! ;) Lisäksi tässä vaiheessa luodaan hyvää pohjaa sille kesän bikinikropalle, jokaisella on mahdollisuus olla hyvässä tikissä tulevana kesänä. :)

Kuva täältä

3. Aktiviteetit

Itse olen sellainen ihminen, että tarvitsen jotain speciaalia arkeen aina aika ajoin. Mielestäni on mukavaa jos lähes jokaiselle viikonlopulle on ohjelmaa. Välillä toki maistuu nämä rauhalliset löhöviikonloput mutta pääosin pidän siitä, että on tekemistä. On kivaa jos ja, kun ystävät ja tuttavat järjestävät kaikenlaisia illanistujaisia, sitten voi vaikka viettää yön hotellissa tai käydä risteilemässä. Itse tarviin kaikkea tämänkaltaista katkaistakseni sitä arkea. Välillä on kiva lähteä vaikka ostoksille johonkin muuhun kaupungin- osaan Helsingissä kuin omille kotikulmille, toisinaan taas antoisalle sunnuntai- brunssille… Hyvin pieniäkin juttuja nämä mielen virkistäjät voivat olla! 

Kuva täältä
4. Yhteys ystäviin ja poikaystävän kainalo
Itse olen viikolla aika huono treffaamaan ystäviä, töiden jälkeen on aika väsynyt fiilis ja tätä blogiakin haluaisi päivitellä. Aina kuitenkin, kun vaan sovin treffit huomaan miten paljon sitä hyvää energiaa voikaan saada toisista ihmisistä! Pääsee juttelemaan ja mahdollisesti myös purkamaan mieltä vaivaavia asioita. Kotona on sitten taas ihanaa, kun on oma kulta joka rakastaa ja pitää hyvänä. Läheisyydestä saa ihan huikeasti energiaa! On muuten tuossa aivan ylisöpö tatska. Juuri harmittelin miksi en ole keksinyt tuollaista aikaisemmin. Joku kiva rakkaustatska olisi kiva ottaa miehen kanssa. :) Löytyykö monelta ylipäänsä rakkaustatuointeja?

Kuva täältä

5. Kauneudenhoito rutiinit
No sitten hieman pinnallisempaa energian lähdettä, eli oman ulkonäön huoltaminen. Kurinnat, naamiot, itseruskettavat, kampaajalla käynnit, ripsihuollot jne. Kaikki nämä saavat oikeasti mielessäkin kummia aikaan. Kun se sähköinen talvitukka on kunnossa on fiiilis aika korkealla. ;) Tällä hetkellä odotan jo kuin kuuta nousevaa ensi viikon kampaajaa, alkaa meinaan olemaan sellainen kulahdus meikäläisen päässä… 

Kuva täältä

Siinä muutamia juttuja joista ammennan energiaa tähän tammikuiseen arkeeni.
Miten te jaksatte tässä masentavassa säässä? 
Mitkä jutut antavat teille energiaa ajatella positiivisesti kesää kohden? 


On my way

8 vastausta artikkeliin “Energiaa ammentaen”

  1. Ite oon alottanut pilateksen ja hotjoogan, toimii! Etenkin hotjoogasta saa paljo energiaa arkeen :)

  2. liikunta, lepo, perhe, ystävät ja USKO Jeesukseen, siinä tärkeimmät=)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta