Pizzapäivä

Muhun iski tänään ihan auttamaton pizzan himo, erikoista. Ja koska ei olla vielä viikonlopussa, päätin tehdä hieman keveämmän pohjan pizzalle, eli tuon jo aikaisemminkin monta monituista kertaa väsäämäni kananmunapohjan. Koitin ulkomuistista muistella miten pizzan resepti menee vaikka olisihan se löytynyt täältä blogistakin alta aika yksikön… Viisi kananmunaa blenderiin ja sekaisin. Oooops, viisi kananmunanvalkuaista ja ne sekaisin, kun seos on vaahtomainen siihen voidaan lisätä keltuaiset. Meni siis hieman mönkään mutta eipäs tuo ainakaan pohjassa tuntunut millään tapaa. Vaahdotuksen jälkeen seos pellille ja uuniin noin 10 minuutiksi 200 asteessa. 

Pohjan ollessa uunissa aloin väsäämään täytteita, jauhelihan ruskistaminen, paprikan pilkkominen jne. Olen muuten löytänyt yhden uuden maustesuosikin jota isken melkein joka mestaan! Basilika, ihan paras niin kana  kuin jauheliharuokiin. 
Sitä siis upposi tälläkin kertaa aika suurehko määrä tuohon jauhelihaan ja vielä pizzan päällekin. :)
Kun pohja on ollut sen kymmenisen minuuttia ja näyttää hieman ruskehtavalle, sekä on kiinteä voidaan alkaa laittamaan täytteitä. Hieman tomaattimurskaa pohjalle ja sitten vaan kaikki muu siihen päälle nätisti. Ja älkää kysykö noista salaattijuustoista mitään, kyllä ne sopivat ja mielestäni ovat parempia jopa kuin feta! ;) 
Ja lopuksi vielä juustoraaste, miehen puolelle tuplamäärät tietenkin. :) Täytteiden jälkeen pizza isketään jälleen uuniin noin vartiksi mutta tämäkin hieman riippuu uunista, joten kannattaa seurailla. Itse en perusta yleensä näihin aikoihin vaan seuraan silmämääräisesti, melkeimpä parempi tapa kuin orjallinen kellon kyttäys.
Ja tuli muuten ihan super hyvää! Pohja oli melkeinpä parempi vaikka koko setti vaahdotettiinkin samalla kertaa. 
Tätäkinhän voi keventää vielä huomattavasti valitsemalla vähärasvaisemmat täytteet ja juustot sun muut. 
Itse en vaan jaksa hifistellä kaikessa, tuo rasvainen salaattijuustokin on vaan niin super hyvää. :)


Onko kenelläkään muulla ollut tänään pizzapäivää? ;)

On my way

12 vastausta artikkeliin “Pizzapäivä”

  1. nam näyttää hyvältä! lähtee testiin kyllä pian ;)

    ite leivoin tänään täysjyvä-sämpylöitä!!!!!!!!!!!!! h-a-r-v-i-n-a-i-s-t-a :D

    • Joo ja maistuukin muuten. ;) Itse ei ole tullutkaan hetkeen tehtyä sämpylöitä, pitäisikin taas. :)

  2. Nam. Pitääpä testaa!
    Varmaan suht täyttävääkin, kun pitää vähän tota budjettiakin ajatella :P

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta