Lauantaissa

Hellurei! Täällä ollaan jälleen rauhallisessa lauantaissa, ihanaa. Meillä oli eilen töissä työhyvinvointipäivä ja se piti sisällään mm. kehonkoostumus-, kestävyyskunto- ja puristusvoima- mittaukset. Tässä onkin mennyt siis koko aamupäivä edelleenkin näitä lippulappusia tutkiskellen. :)

Kehonkoostumusmittaus tehtiin sähköjohtavuuteen perustuvalla bioimpedanssimittauksella, joka kertoo painon lisäksi rasva- ja lihaskudoksen suhteellisen määrän (%). Itselleni ei ole koskaan tehty tuollaista tarkempaa mittausta, joten tämä olikin super mielenkiintoista! Vertailukohtana minulla on 24- vuotiaana Elixiassa tehty paljon suppeampi koostumusmittaus. Muistelisin kuitenkin, että siinäkin mentiin seisomaan samankaltaiselle laitteelle mutta jostain syystä tuo tuloslipuke on huomattavasti lyhyempi sisällöltään. Noh, jokatapauksessa tässä muutama verrattavissa oleva kohta tuohon aikaisempaan. 

Paino nyt 56,5 kg / 24- vuotiaana 56,4 kg
BMI nyt 19,3 / 24- vuotiaana 19,3
Rasvaprosentti nyt 16,8 / 24- vuotiaana 21,4
Rasvamassa nyt 9,5 / 24- vuotiaana 12,1
Lihasmassa nyt 26,3 kg

Olin aika yllättynyt tuosta rasvaprosentista verrattaen aikaisempaan. Lisäksi paino on kuitenkin pysynyt samassa, joten ei ole kuin yksi vaihtoehto, rasvaa on saatu muuttumaan lihakseksi! Valitettavasti tuossa vanhemmassa lapussa ei ole tallella kuin tuo yläosa josta ei näy sitä lihasmassan osuutta mutta muistelisin sen olleen kuitenkin aika pieni aikaisemmin. Tuossa vaiheessa en tainnut edes treenata lihaksia juuri yhtään… Ihan tarkkaahan vertailua ei voida tehdä, koska ei voida olla varmoja ovatko nämä laitteet olleet yhtään lähellä toisiaan.

No sitten miten rasva ja pehmytkudos jakautuvat kehossani:

Oikea käsi rasva 0,57 kg / pehmyt 2,96 kg
Vasen käsi rasva 0,59 kg / pehmyt 2,94 kg
Vartalo (keskiosa) rasva 4,91 / pehmyt 21,56 kg
Oikea jalka rasva 1,71 kg / pehmyt 8,13 kg
Vasen jalka rasva 1,71 kg / pehmyt 8,11 kg
Nuo alkavat olemaan jo aika hifistelyä mutta ihan hyvä tietää, että raajat ovat suhteellisen tasapainoisia. ;) Kuntotestini (polar- kuntotesti) kokonaisarvio oli erinomainen, eli asteikolla 1-7 sain arvosanan 7. Puristusvoima oli heikko, 1-5 asteikolla sain numeron 1. Tässä testissä kuitenkin vain miehet saivat hieman paremmat tulokset, joten ihan typerä testi. :)

Tässä tutkiskelun lomassa väsäsin meille aamupala- smoothien, pitkästä aikaa maitorahkaa ja lisukkeeksi hedelmiä. 
Banaani on ihan ykkönen smoothieissa!
Joukkoon heitin CocoVin Smoothiemix- jauhetta kolme ruokalusikallista. Yhdessä purkissa on siis useampia eri superfoodeja jauhettuna (luomu- maca, luomu- lucuma, luomu- kaakaojauhe, gojijauhe ja luomu- psyllium). Kätevä jauhe, josta saa useamman superfoodin samalla kertaa!
Smoothien päälle heitin vielä lemppareitani Goji- marjoja
Lopputulos oli aika suklainen, tai luomu- kaakaojauhe puski mukavasti smoothien läpi. Hedelmien maku sinällään peittyi ihan täysin, joten sanoisin tämän sopivan huomattavasti paremmin marjaisiin smoothieisiin. Seuraavaksi laitankin tätä mansikan ja mustikan kanssa, varmasti ihan täydellinen! :) Onko moni käyttänyt kyseistä mixiä?
Kohta olisi tarkoitus suunnata salille vetämään aerobinen ja sitten rauhallista viikonlopun viettoa.

Oikein ihanaa lauantaita jokaiselle! 
* Superfoodit on saatu yhteistyökumppaniltani CocoVilta
On my way

4 vastausta artikkeliin “Lauantaissa”

  1. Hei Juttu! Kiitokset huippublogista! Sun jutut on aina inspiroivia ja helppolukuisia, ei vaan muutaman rivin juttuja muttei myöskään niin pitkiä ,että ei aika riittäis niiden lukemiseen tai mielenkiinto herpaantuisi. That´s the way to go! :)

    Sitte juttu, mitä haluaisin kysyä. Elikkä, oon itse nuori nainen ja treenaan paljon sekä syön todella terveellisesti. En juo juuri lainkaan, en polta jne. eli hyvin terveelliset elämäntavat meikäläisellä. Välillä pyrin sallimaan itselle terveellisiä herkkuja arjessa (just esim. pähkinöitä, raakasuklaata yms.) mutta siitä huolimatta, ehkä kerran kahdessa viikossa mun on aivan pakko pitää sellanen sallittu ”repsahduspäivä” jolloin saan syödä ihan mitä vaan niin paljo ku haluan.. Sitten taas jaksan jatkaa normaaleja tapojani. Oon huomannu ettet koskaan postaa tän tyyppisistä kokemuksista. Eikö sulla koskaan ole tollaisa päiviä? :D

    • Heips, ihana kuulla! Noista sanoista sai jälleen ihan hirveästi tsemppiä, kiitos. Itsekään en pysty lukemaan paljon tekstiä sisältäviä blogeja eli ymmärrän hyvin mitä meinaat. :) Tokikin mulla on. Itse käytän kyllä alkoholia pari kertaa kuussa, nyt esim. juonut kolmena peräkkäisenä viikonloppuna mikä on jo hieman liikaa mutta mielestäni elämästä pitää nauttia ja myös nämä ns sosiaaliset jutut ovat aika tärkeitä. Lisäksi herkuttelen kyllä, yksi päivä viikossa on ns. Herkkupäivä mutta välillä syön useamminkin jotain hyvää. Riippuu täysin viikosta. Toisinaan harvemmin ja toisinaan useammin. Ja pidän nämä herkkupäivät vaikka olisin nauttinut alkoholiakin, eli kyllä mä käytän vähemmän terveellisiäkin asioita! ;) Pitäisikin tehdä postausta herkuttelusta, en tiedä miten se on jäänyt?

  2. Mun on monta kertaa pitänyt ostaa tuota kokeeksi mutta en ole malttanut. :( Ehkä ensi palkasta sitten…

    • Suosittelen. Superfoodit ovat hieman kalliimpia mutta tuostakin purkista riittää pidemmäksi aikaa. Yhteen smoothieen laitetaan nimittäin about 1-3 rkl kyseistä jauhetta, eli ei se ihan päivässä hupene. :)) Suosittelen kyllä testaamaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta