Ostin minijärkkärin

Sunnuntaina mukaani tarttui Jätkäsaaren Verkkokaupasta pienehkö heräteostos, nimittäin Olympus Pen Lite E-PL3- minijärkkäri. Minulla ei ole ollut minkäänlaisia aikomuksia hankkia miniä kunnes siellä poistuvien tuotteiden hyllyllä törmäsin vähän päälle kahdensadan euron Olympukseen ja aloin funtsimaan tarvisinko sellaisen kuitenkin. Tuota suurta ja painavaa Canonin 5 D Mark 1:stä lisäsalaman kanssa olen jonkun verran jaksanut roudata mutta eipä se kovin miellyttävää ole. Vaikkakin muuten kyllä rakastan tuota kameraa, 50 millisen linssin kanssa aika täydellinen kapistus ja kuvan laatu on miellyttävää. Miniähän on kätevä kantaa pienemmässäkin laukussa ja ottaa mukaan erilaisiin tilaisuuksiin, vaikka illanviettoihinkin. Kätevän koon vuoksi tulisikin sitten varmasti kuvailtua enemmän arjessa, kun kamera on aina megessä. Siispä tulinkin siihen tulokseen, että tarvitsen minijärkkärin, ehdottomasti!  

Minkäänlaista kokemustahan ei täällä Olympuksista ole, mitä siinä nyt sitten äkkiseltään googlettelin ja varmistuin ostopäätöksestä lukiessani monen monta hyvää arvostelua juurikin tästä kyseisestä kamerasta. Tokikaan malli ei ole uusin mahdollinen mutta miniin en ole valmis satsaamaan oikeastaan paria sataa enempää. Meillä on ollut mieheni kanssa ajatuksissa Canonin 6D mikä houkuttaisikin aika kovasti. Sillä saa jo niin super hyvää jälkeä ja isoa löytyy ihan mielettömän suuriin lukemiin saakka. Tuo mahdollistaa todella tarkan kuvaamisen myös hämärämmissä olosuhteissa ilman salamaa. Hintaahan 6D:llä on se noin 1600 euroa pelkällä rungolla… 

Mutta vielä tähän miniin palatakseni… En ole siis vielä kunnolla kerennyt tutustumaan kameraan mutta kovasti odotan, että pääsen sitä kunnolla räpeltämään. Yksi miinus jonka olen huomannut on tuo objektiivin heikohko valovoimaisuus. Kameralla pystyy ottamaan hyviä kuvia siis pääosin päivänvalossa ellei sitten halua käyttää salamaa. Mulle normi salama on aika vastenmielinen kaveri ja se saa kuvat näyttämään mielestäni niin helposti kovin hirveille… Tokikin monissa tilaisuuksissa tuota salamaa on ihan pakko käyttää jotta saa edes jonkunlaista kuvaa varsinkin ei niin valovoimaisella linssillä. 

Jokatapauksessa oma mielipiteeni kamerasta tulee varmasti muokkautumaan tässä ihan lähiviikkoina, kunhan opin ensin käyttämään ja kikkailemaan. Sitä ennen olisi ihan huippua kuulla teiltä Olympuksen omistajilta omia kokemuksia!? Löytyykö joltain tämä kyseinen järkkäri? Mitä pidätte ja suositteletteko hankkimaan jonkun tietyn objektiivin vai pidättekö tämän standardin piirrosta? 

Onhan se nätti, valkoinen ja siro. :)


On my way

11 vastausta artikkeliin “Ostin minijärkkärin”

 1. Minulla on juuri tuo Olympuksen kameramalli, ja se kulkee kivasti mukana sellaisiin paikkoihin joissa on vaikeampi kantaa mukanaan Nikonin suurempaa kameraa. Ihan perusobjektiivilla olen pärjännyt ja tämä Olympushan sisälstää kivoja säätöjä jo itsessään, mmö mustavalkokuvat jne. Hyvän valinnan teit! :)

  • Todella kiva kuulla! :) Vaikuttaa hyvälle kameralle ja pieni koko on rakkautta. ;)

 2. Mulla on hieman uudempi malla samasta kamerasta ja olen tykännyt kovasti. Hommasin siihen heti paremman objektiivin eli sen 45mm muotokuvaobjektiivin joka on todella paljon parempi – tuota mukana tullutta objektiivia en ole käyttänyt oikeastaan yhtään!

  • Joo tuossa olikin normihinta joku vajaa 300 mutta tosiaan sattui olemaan poistohyllyllä. On siis avattu kerran ja voi olla että ollut esillä tms. Mutta ihan uudenveroinen ja tarratkin olivat paikoillaan. Ja tuo objektiivi pitää laittaa kyllä nyt ehdottomasti mieleen… Varsinkin jos innostun tällä enimmäkseen kuvailemaan. Hassua vaan ottaa kuvia tuolla tavoin näytöllä kun on tottunut järkkärisilmään. :) Tottumuskysymyksiä varmastikin…

  • Oon niin huono tekemään videoita mutta pidetään mielessä. Mulla on ollut ajatuksissa kysymyspostaus johon sitten vastailisin videob muodossa. :)

 3. Tuo pieni koko ja keveys oli se syy miksi me aikanaan ostettiin E-PL5. Mä en ollut aiemmin käyttänyt mitään järkkäriä ja kun testissä oli appivanhempien Canon 50D niin totesin, etten jaksais raahata sitä missään mukana. Objektiiveista suosittelen ehdottomasti sitä 45mm/f1.8:a, jos tykkää ottaa kuvia yksityiskohdista. Sen lisäks meidän taloudesta löytyy 17mm/f1.8, jolla saa sitten paljon laajempia kuvia ja 12-40mm/f2.8, jota en oo ehtinyt vielä testaamaan, kun tuli miehen kameran mukana.

  • Aivan! No siis tuo keveyshän houkuttaa. Nytkin on laukussa mukana kohti päivää eikä paina juuri mitn. ;) Tykkään kuitenkin noista isoista järkkärimöhkäleistäkin ja siksi haaveissa siintää tuo 6D. Katsotaan! :))

 4. Hei Jutta! Millainen minijärkkäri tämä olympos on ollut? Itsellä aloittelevana bloggaajana kamera hakusessa. Nuo mallit, joita harkitsin ovat blogissani.Osaatko antaa suosituksia hyvästä minijärkkäristä?

  Piritta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta