Arkista safkaa

Olen arjessa varsinainen kulinaristi. Jauhelihaa, kanaa ja iänikuisia pakastevihanneksia. 😀 Eli aika simppelillä safkalla mennään pääosin viikosta toiseen. Jossain vaiheessa tapasin käydä joka päivä ulkona lounasta mutta olen todennut noiden eväiden roudaamisen paitsi taloudellisemmaksi, myös mukavemmaksi vaihtoehdoksi ainakin näin talvella. Einekset ovat olleet jo pidempään vältettävien ruokaaineiden listalla, en ymmärrä miten joskus edes ilkesin syödä jotain Saarioisen valmiskeittoja, hyi! Mielestäni on tärkeää laittaa suuhunsa sellaisia asioita joista voi oikeasti sanoa mitä ne pitävät sisällään… Myös leivän leikkeleet (kalkkunat sun muut) ovat jääneet omalta osaltani ihan täysin. 

Mielestäni hyvä peruslounas on juurikin proteiinin lähdettä, broileria tai sitten vähärasvaista jauhelihaa mixattuna wok- tai muilla vastaavilla pakastevihanneksilla. Siihen kylkeen voi sitten heittää raejuustoa ja vaikka tomaatteja tai ananaksia. Salaatteja en jaksa väsätä niiden vetisyyden vuoksi. Jos tekee salaatin aamulla kotona valmiiksi on se 99 % varmuudella vetinen jo lounasaikaan. Se kaikki neste mitä yleensä säilöttyihin salaatteihin kertyy inhottaa jostain syystä ja siksi salaatin tulisi olla mahdollisimman kuivaa ja freshiä. Olenkin siis tyytynyt noihin pakastevihanneksiin ihan suosilla. 😉 Teen tavallisesti kahden päivän satsin ruokaa kerralla, oikeastaan sen kauempaa jääkaapissa säilöttyä ruokaa en edes uskalla syödä… 

No mutta, tällaisella meiningillä tosiaan viikot, eikä tee edes yhtään tiukkaa. Luulen itseasiassa aika monien ihmisten syövän samantyylistä safkaa päivästä toiseen. Toiset tietysti kauhistelevat mutta itse en näe arkilounasta niin kummoisena juttuna. Viikonloppuisin sen sijaan näen punaista jos mies vaikka ehdottaa kanaa ja kasviksia. Silloin on ihan pakko saada vaihtelua! Millaista ruokaa te puputatte arkilounaalla? Syöttekö ulkona vai kannatteko omia eväitä? 🙂

Kommentit (19)
  1. Itse kuljetan salaatteja töihin siksi etten voi sietää mikrossa lämmitettyä ruokaa. Olise sitten mitä vain. Mikro sitäpaitsi tuhoaa osan ruuan ravintoaineista joten suosittelen sitä vain äärimmäisissä tapauksissa. Usein työpaikalla ei ole muuta lämmityskeinoa ( 🙁 ) enkä tietenkään syö kalakeittoani kylmänä jos sellaista sattuu olemaan eväsrasiassa. On vain surullista syödä keittoa josta tietää ravintoarvojen tippuneen ja mielestäni makukin on erilainen jos ruoka tulee mikrosta eikä hellalta.

    1. Ymmärrän hyvin tämänkin pointin. Mikro tosiaan tuhoaa varmaan jonkun verran ravintoaineita. Onhan se hieman ikävää… Ehkä pitää alkaa miettimään tuota salaattilinjaa myös. 🙂

    2. Mitää tohon anonyymin kommenttiin lisätä, että_kaikki_ kypsennystavat tuhoaa vitamiineja. Jos noita tutkimuksia ja uutisia netistä lukee, niin tuloksista voi huomata, että ylipäätänsä kaikki kypsentäminen tuhoaa vitskut. Paras tapa kypsentää vihanneksia on höyryttäminen. Helpoin tapa kotona on höyryttää niin, että laittaa isoon kattilaan vettä, siihen päälle rautasiivilän ja kansi päälle. 🙂

  2. Omistan Tupperwaren kaksiosaisen salaattikulhon, jossa on siivilä joten nesteet valuvat ulomman kulhon pohjalle. Tiedä sitten myydäänkö vastaavia kippoja missään, esim. Clas Ohlson myy kyllä salaattilinkoja jotka toimivat myös säilytysastiana.

    1. Kiitos vinkistä! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *