Ajatuksia herättävä elokuva

Käytiin eilen elokuvissa mieheni kanssa katsomassa puhutteleva leffa nimeltään HER. Itselläni ei ollut oikeastaan minkäänlaisia ennakko- odotuksia leffan suhteen, olin nimittäin onnistunut pysymään pimennossa kaikesta kyseiseen liittyvästä, niin arvosteluista sun muista. Mutta täytyy sanoa, että olipas pysähdyttävä ja mietinnän aihetta antava elokuva! 

Elokuvan juonesta sen enempää paljastamatta kyseessähän on kahden tunnin mittainen pätkä, jossa kerrotaan miehen ja käyttöjärjestelmän välinen rakkaustarina. Siis oikeasti, käykäähän katsomassa. Mulle tuli aika pelottava fiilis siitä mihin suuntaan tekniikan kehittyminen on viemässä meitä. Jäävätkö aidot ihmissuhteet kokoajan vähemmälle ja alamme viettämään aikaa enemmän virtuaalimaailman kanssa? Kyllähän tässä ollaan jo jossain määrin menossa tuohon suuntaan, koska suurinosa meistä viettää paljon aikaa koneella, pelaillen ja älypuhelimella näpertäen. Pelottavinta on, että pienet lapset istuvat monia tunteja tietokonepelejä pelaillen, millaiseksi heidän ajatusmaailmansa muuttuu? Osaavatko lapset enää erottaa pelimaailmaa todellisuudesta? Uskon näiden erilaisten taistelu- ja tappamispelien olevan aika pitkälle esimerkiksi nuorten kouluampumisien takana. 

Toisaalta sitten taas tuli kyllä heti mieleen yksinäiset vanhukset, joilla ei ole ketään tai esimerkiksi ihmiset, jotka ovat menettäneet liikuntakykynsä vaikka halvaantumisen seurauksena mutta pää pelaa. Voisiko tuon kaltainen käyttöjärjestelmä antaa siis yksinäisille ihmisille 24 h seuraa ja turvaa? Elokuva herätti aika ristiriitaisia fiiliksiä kyllä… Onko teistä moni käynyt katsomassa kyseisen elokuvan? Jos niin mitä olitte mieltä? 

Kengät Björn Borg *giveaway / Housut Vero Moda / Takki Mango / Kaulahuivi Gina Tricot / Nahkahanskat H&M / Pipo H&M / Laukku Ralph Lauren

Sellaisilla aatteilla tähän maanantaihin, tsemppiä teidän päivään! :)

On my way

4 vastausta artikkeliin “Ajatuksia herättävä elokuva”

    • Eipä ole mitään sen erityisempää syytä. Aikuisten pelaaminen on kuitenkin ihan eri asia kuin alaikäisten lapsien. Mulla ei ole mitään esimerkiksi pokeria tms. vastaan, päinvastoin mielenkiintoinen peli. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta