Kuorinnan tärkeys

Vähintään kerran viikossa ihonhoitorutiineihini kuuluu kasvojen ihon kuorinta ja kosteutus naamiolla. Jos kasvoja ei kuori kuolleesta ihosolukosta säännöllisesti, alkaa se helposti näyttämään samealle ja ihoon kerääntyy ikäänkuin sellainen ”kerros”. Pidänkin kuorintaa ihan super tärkeänä kauneusrutiinina ja siitä ei saa vaan luistaa.

Oma ihoni on muuttunut viime aikoina hieman kuivemmaksi, johtuneeko se sitten tästä talvesta vai sitten esimerkiksi pillerivaihdoksesta johtuvista hormonaalisista muutoksista, sitäpä en tiedä. Joudun nyt kuitenkin kosteuttamaan kasvojani hieman enemmän ja seerumeiden käyttö kuuluukin useampaan iltaan viikossa. Käyn harvoin kasvohoidoissa, koska ihossani ei ole oikeastaan suurempia ongelmia ja olen kokenut, että ihan kotihoito riittää. Toki tulevaisuudessa, kun iho alkaa vanhenemisen vuoksi kokemaan kovia niin meikäläisestäkin tulee ihan varmasti kasvohoitojen suurkuluttaja. Toistaiseksi mennään vielä ihan perushoidolla eikä kaapistani löydy yhtään anti- age tuotetta. ;) 

Olen jo pitkään käyttänyt Herbinan MarjaSpa- kuorintavoidetta, koska se on sopivan kuoriva mutta samalla hellävarainen iholle, ihanan marjainen tuoksu on ehdotonta plussaa! Kuorinnan jälkeen levitän iholle kasvonaamion ja tälläkin kertaa se oli tuo Freemanin Avocado & Oatmeal mask mikä on mielestäni ihan täydellinen. Tämän setin jälkeen iho tuntuu ihan super pehmeälle mutta aika kuivalle, joten lopuksi vielä Lumenen BB- seerumi ja päälle kosteusvoide. Tämän yhdistelmän teen kerran tai kaksi viikossa ja kasvojen iho pysyy ns. kuulaana ja heleänä. 

Onko teillä jotain ihania naamio- tai kuorintavinkkejä talvi- iholle? :)

On my way

8 vastausta artikkeliin “Kuorinnan tärkeys”

  1. Ihon säännöllinen kuoriminen, kasvoveden käyttö ja riittävä kosteutus ovat tärkeimpiä juttuja, joita ei tosiaan ihonhoidossa tulisi unohtaa :) Itse olen sen verran kuorinta-addikti, että välillä kuorin ihoni parikin kertaa viikossa, mutta ei liika kuorintakaan iholle hyvää tee. Kerta viikossa raekuorintaa käyttäessä on ihan sopiva aikaväli, vaikka rasvaisen ja epäpuhtaan ihon voi kuoria kaksi, joskus kolmekin kertaa viikossa. Ja kuorinnan jälkeen iho hyötyy naamiosta eniten :) Minulla on niin paljon kuorinta- ja naamiosuosikkeja, että jos alan ne tähän listaamaan, kukaan ei jaksa lukea ;) Mutta halukkaat voivat käydä lueskelemassa kauneusblogistani kuorintavoide- ja naamiosuosikeistani sekä napata vinkkejä ihonhoitoon. Ehkä jokunen uusikin lukija löytää tätä kautta blogini! :)

    • Joo, munkin tekee siis monesti mieli kuoria useammin. Se fiilis on meinaan aika jees! :)

  2. Saako näitä seerumeja käyttää siis alle 30v:nakin? Aina kuvittelin että ne on aika vahvoja aineita ja sopii 35v ja sitä vanhemmille :)

    • Seerumeita voi ehdottomasti käyttää alle 30-vuotiaskin. Seerumeitakin on erilaisia ja eri-ikäisille suunnattuja. Tuosta Jutan käyttämästä Lumenen BB-seerumista minulla ei ole omakohtaista kokemusta, mutta monista muista kylläkin. Itselleni seerumi on ehdoton jokapäiväisessä käytössä, se on vähän samanlainen kuin kasvovesi: kun kerran alkaa käyttämään, ei siitä voi enää luopua! :) Seerumeita kannattaa vaihdella, eli kun yksi purkki loppuu, kannattaa käyttää vaikka saman merkin toista seerumia purkillinen tai sitten kokeilla eri merkkiä siinä välissä.

    • Joo siis ehdottomasti voi käyttää! :) Toki niissäkin kannattaa katsoa ettei osta mitään anti-agea jos olet 18-wee. :)

  3. Itse olen jo pidempään käyttänyt niinkin yksinkertaista ja edullista menetelmää kuin oliiviöljy + sokeri. Vajaa ruokalusikallinen tätä seosta käsiin ja sillä kuorii kasvot sekä dekolteen. :) Sokeri kuorii hellästi ja oliiviöljy kosteuttaa ja hellii ihoa. Kuorinnan jälkeen kosteusvoidetta vielä naamaan ja iho on pehmeä kuin vauvan iho. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta