Kuorinnan tärkeys

Vähintään kerran viikossa ihonhoitorutiineihini kuuluu kasvojen ihon kuorinta ja kosteutus naamiolla. Jos kasvoja ei kuori kuolleesta ihosolukosta säännöllisesti, alkaa se helposti näyttämään samealle ja ihoon kerääntyy ikäänkuin sellainen ”kerros”. Pidänkin kuorintaa ihan super tärkeänä kauneusrutiinina ja siitä ei saa vaan luistaa.

Oma ihoni on muuttunut viime aikoina hieman kuivemmaksi, johtuneeko se sitten tästä talvesta vai sitten esimerkiksi pillerivaihdoksesta johtuvista hormonaalisista muutoksista, sitäpä en tiedä. Joudun nyt kuitenkin kosteuttamaan kasvojani hieman enemmän ja seerumeiden käyttö kuuluukin useampaan iltaan viikossa. Käyn harvoin kasvohoidoissa, koska ihossani ei ole oikeastaan suurempia ongelmia ja olen kokenut, että ihan kotihoito riittää. Toki tulevaisuudessa, kun iho alkaa vanhenemisen vuoksi kokemaan kovia niin meikäläisestäkin tulee ihan varmasti kasvohoitojen suurkuluttaja. Toistaiseksi mennään vielä ihan perushoidolla eikä kaapistani löydy yhtään anti- age tuotetta. 😉 

Olen jo pitkään käyttänyt Herbinan MarjaSpa- kuorintavoidetta, koska se on sopivan kuoriva mutta samalla hellävarainen iholle, ihanan marjainen tuoksu on ehdotonta plussaa! Kuorinnan jälkeen levitän iholle kasvonaamion ja tälläkin kertaa se oli tuo Freemanin Avocado & Oatmeal mask mikä on mielestäni ihan täydellinen. Tämän setin jälkeen iho tuntuu ihan super pehmeälle mutta aika kuivalle, joten lopuksi vielä Lumenen BB- seerumi ja päälle kosteusvoide. Tämän yhdistelmän teen kerran tai kaksi viikossa ja kasvojen iho pysyy ns. kuulaana ja heleänä. 

Onko teillä jotain ihania naamio- tai kuorintavinkkejä talvi- iholle? 🙂

Kommentit (8)
  1. Oh hi! I wanted to try the Herbina peeling but I was afraid it would be too much for my skin. How does it feel? Is it ok for sensitive skin?

    http://iuliathea.blogspot.fi

  2. Itse olen jo pidempään käyttänyt niinkin yksinkertaista ja edullista menetelmää kuin oliiviöljy + sokeri. Vajaa ruokalusikallinen tätä seosta käsiin ja sillä kuorii kasvot sekä dekolteen. 🙂 Sokeri kuorii hellästi ja oliiviöljy kosteuttaa ja hellii ihoa. Kuorinnan jälkeen kosteusvoidetta vielä naamaan ja iho on pehmeä kuin vauvan iho. 🙂

    1. Koitos vinkistä, tämä onkin testattava! :))

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *