Saunailta Original Sokos Hotel Vaakunassa

Vietimme viime perjantaina ikäänkuin etukäteistä ystävänpäivää yhdessä mieheni ja muutamien ystäviemme kanssa. Ystävänpäivä on vuoden ihanimpia päiviä, joten voihan sitä kaksikin kertaa juhlistaa. ;) Majoituimme blogiyhteistyön merkeissä Original Sokos Hotel Vaakunassa Helsingin ytimessä, rautatieaseman kupeessa. Meillä on ollut molemmilla aika hektinen alkuvuosi ja hyvin vähän on ollutkin aikaa tehdä yhdessä mitään sen speciaalimpaa. Tällainen hemmotteluilta niin sen rakkaimman, kuin ystävienkin kanssa toimi paremmin kuin hyvin tähän saumaan. Seuraavana päivänä olo oli enemmän kuin levännyt ja energinen, nyt taas jaksaa painaa!

Majoituimme upeassa saunallisessa suitessa hotellin seitsemännessä kerroksessa, josta on näköalat ihan Helsingin paraatipaikoille. Suite oli kooltaan hyvin tilava ja naureskelimmekin, kuinka oma asuntomme on ainakin kolmisen kertaa pienempi. :D Mikäpäs tuolla oli siis ollessa, tilaa olisi riittänyt vaikka suuremmallekin seurueelle. Hotellihuone oli sisustettu tyylikkäästi kotoisuutta ja lämpöä unohtamatta mikä saikin olon tuntumaan juuri sellaiselta saunaillan makuiselta. Kylpyhuone oli kuitenkin ehdottomasti lempparini, neljän hengen sauna ja mikä parasta oma poreamme! 
Ihan alkuillasta ennen ystäviemme saapumista suuntasimme mieheni kanssa hotellin kymmenenteen kerrokseen Ravintola Loisteeseen illalliselle. Itselleni kyseinen ravintola oli ihan uusi tuttavuus ja tämän kokemuksen jälkeen pakko sanoa, että tulee varmasti mentyä toistekin. Erinomaista ruokaa ja mikä parasta upeat näkymät Mannerheimintielle ja Kampin suuntaan. Mielestäni todella hyvä paikka etenkin pariskunnille, jotka kaipaavat romanttisen illallispaikan. Kynttilät ja himmeä tunnelmavalaistus toimi ainakin meihin. :) 
Alkudrinkkien lomassa nautimme pientä alkupalaa. Mieheni valkkasi valkosipulivoissa tiristettyjä etanoita ja minä otin tuttua ja turvallista luomumozzarellaa kera rukolan, sekä tomaattivinegreen. Maistoin yhden etanankin ihan ensimmäistä kertaa elämässäni ja täytyy sanoa, että oli positiivinen yllätys! Kumpa itsekin vaan uskaltaisin maistella hieman rohkeammin, tulee aina tilattua tuttua ja turvallista ettei vaan pettyisi. :D
Pääruoaksi omalta lautaseltani löytyi paistettua broilerin rintaa, sieniohrattoa ja hunajapaahdettuja juureksia. Miehelle maistui pippuripihvi mediumina. Erityisen mukavaa oli, että kokki toi ruoat itse pöytään ja toivotteli hyvää ruokahalua. Mielestäni tuollaisilla pienillä positiivisilla seikoilla on aika suurikin positiivinen merkitys.
Jälkiruokavaiheessa teki jo hieman tiukkaa mutta hieman on aina pakko ottaa makeaa suolaisen päälle. Ollaan molemmat jäätelön ystäviä ja valittiinkin sorbettia, sekä Loisteen karpalojäätelöä lämpöisen kinuskikastikkeen kanssa. Näitä annoksia sitten nautiskeltiin laten ja cappuchinon kera. Ihan täydellinen illallinen. 
Dinnerin jälkeen olimme molemmat aivat ähkyn partaalla ja suuntasimmekin suosiolla hotellihuoneeseen saunomaan ja kylpemään. Myös ystävämme liittyivät hieman myöhemmin seuraamme ja vieteltiinkin oikein leppoisaa perjantai- iltaa. Oma lempparini oli poreamme, niin luxusta! En ole tainnut varmaan koskaan olla hotellihuoneessa jossa olisi ihan oma poreamme, aika täydellistä tällaiselle kylpyjen ystävälle. :) 
Illalla emme malttaneet lähteä huoneesta enää yhtään mihinkään vaikka ihan ytimessä oltiinkin. Harvoin on tarjolla tuollaista hemmottelua, joten pitihän siitä ottaa kaikki ilo irti. Aamulla olikin mukava herätä raikkaana ja virkeänä, suuntasimmekin jo yhdeksän tuntumassa hotelliaamiaiselle Ravintola Loisteeseen. Tarjolla oli runsas buffetti, jolla saikin säältään hieman harmaan lauantain mukavasti käyntiin.
Aamiaisen jälkeen suunnattiin pienelle ”turistikierrokselle” ihan Vaakunan lähimaastoon. Kuten mainitsin, hotelli sijaitsee ihan Helsingin ytimessä ja lähellä on tosiaan useampiakin Helsingin nähtävyyksiä. Kiasma täynnä nykytaidetta, Eduskuntatalo, Kansallismuseo, Finlandia- talo, Töölönlahti jne… Erinomainen maasto siis käydä pienellä aamukävelyllä ja nautiskella raikkaasta talvisesta Helsingistä. 
Kokonaisuudessaan aivan mahtava miniloma, rentouttava ja energiaa antava. Kiitos vielä Original Sokos Hotel Vaakunalle ja Ravintola Loisteelle loistavasta palvelusta ja mahdollisuudesta hengähtää arjessa! :)

Original Sokos Hotel Vaakuna
Asema- aukio 2 
00100 Helsinki
Puh. +358 20 1234 610

* Postaus toteutettu blogiyhteistyönä

On my way

13 vastausta artikkeliin “Saunailta Original Sokos Hotel Vaakunassa”

 1. Tuttu hotla! Ollaan yövytty niissä pienemmissä sviiteissä pari kertaa.

  • Varmasti ovat myöskin viihtyisiä. :) Kuulemma osassa suiteista on parvekekin mikä kesällä aika kiva juttu!

 2. Oot tosi kaunis näissä kuvissa!
  Mitä oot hei tykännyt siitä st.morizin poispestävästä itsarista? Onko päässyt ihan vakkarikäyttöön? Mietin juuri sen hankkimista.. :D

  • Kiitos paljon. :) Olen kyllä pitänyt! Käytin sen vaan aika nopeaa loppuun, ei ole meinaan yhtä riittoisaa kuin vaikka vaahto. Mutta tosi hyvä tuote! Kasvojen omaa mulla vielä on ja sekin tosi hyvä, semmonen kalpeiden päivien freesaaja. :) Noi molemmat levittyy tasasesti ja kuivuu heti, eli sanoisin 9+

 3. Hei hassu kysymys, mutta käytätkö kahvissa jotain makeutusta? Sokeri/stevia/makeutusaine tms. :)

  • Kyllähän sitä kysellä saa. :) Kahvin juon pelkän maidon/soijamaidon kera ja teehen laitan joskus makeutusainetabletin. Aika harvoin kyllä. Kun makeutusaineista oppii pois niin ne maistuu kyllä aika äklölle. Joskus käytin niitä melkein kaikessa, rahkasta kahviin mutta nykyään en voisi kuvitellakaan. Tee on oikeasti ainoa johon silloin tällöin lisään jos ei ole kovin vahvan makuista teetä.

 4. Ollaan suunniteltu toukokuussa viettää tuolla hääyö. Ainakin postauksen perusteella varmasti hyvä paikka siihen <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta