Uutta Canonia

Olen tällä hetkellä aika innoissani, tai noh sekin lienee suhteellisen lievä ilmaisu. Kirjoittaessani tuosta Olympuksen minijärkkäristä mainitsin, kuinka haaveissani on siintänyt Canonin täydelllinen 6D. Pari iltaa sitten tuosta 5D:stäni putosi peiliosa ihan siis extempore, normaalissa kuvaustilanteessa. Tämän sattumuksen innoittamana aloin todella miettimään taas pitäisikö nyt vaan ostaa se 6D eikä maksaa tuosta huollosta. Tosin luin netistä, että Canon mahdollisesti korjauttaisi tuon peilin ihan rekliksenä, kuulemma joku 5D:n rakenteellinen vika?! 

Kaikesta huolimatta tein päätöksen ja haettiin mulle Verkkokaupasta 6D, tämä unelmakamera. Olen nyt tänään kuvaillut tässä kotosalla aamupuuhien lomassa ja täytyy sanoa, että huhhuh mitä jälkeä! Nyt jos vertaa vaikka tuohon 5D:hen niin ero on sanoin kuvaamaton, tosin eihän tämä nyt suurena yllärinä tule mutta fiilistelenpä kuitenkin. :) Suunniteltiin miehen kanssa, että tuota objektiivipuolta on vaan laitettava hieman kuntoon. Eli hankintalistalle Ef 50/1.4 ja toinen jonka haluaisin olisi 100 mm. Mullahan on tuo 50 mm 1.8 mutta ero 1.4:seen on kuulemma aika huima, näkyyhän se jo hinnassakin. Sitten perusteet tuohon 100 mm hankintaan on juurikin se, että saisi kuvattua tarkkoja yksityiskohtia, tuotteita jne. Tällä hetkellä meiltä löytyy vaan tuo 50 mm 1.8 ja 28-135 mm, joka tosin on aika hyvä linssi mutta ei kovin valovoimainen. Itse pidän tuosta 50 millisestä 1.8:sta mutta onhan se 1.4:nen vielä hankittava.

 Kaikki alla olevat kuvat ovat muokkaamattomia ja on otettu tässä kotosalla, muutama lamppu päällä. Ikkunoista tulee hieman valoa mutta eipä kauheasti. Kokeilin kameraa myös aika pimeissä olosuhteissa ja suuren ISO mahdollisuutensa vuoksi tällä saa oikeasti aika huikeaa jälkeä pimeämmässäkin ilman salamaa. Kohinan riski on kuitenkin olemassa, joten sitä tässä juuri testaillaan kuinka suurella isolla voidaankaan mennä, että kuviin tulee kovin näkyvää kohinaa. Tässähän on myöskin se Wifi- ominaisuus, eli puhelimen kautta pystyy käyttämään itselaukaisijaa. Se pitää kyllä ehdottomasti opetella, huikeaa nähdä puhelimen näytöltä miltä kuva näyttää jo kuvausvaiheessa. :) Kuinkahan maltan odotella asukuvien kuvaamista ulkosalla, harmikseni miehellä on koko viikonloppu kuvauksia joten homma jää tyyliin ensi viikkoon. Ellen sitten lähde yksin jalustan kanssa tuonne pyörimään… :) Jokatapauksessa, alla vähän pientä fiilistelyä. Objektiivina 50 mm 1.8.

(Saatu Lumenelta testattavaksi)
(Aurinkolasit saatu Glitteriltä ystävänpäivälahjaksi.)
Tuollaisten ”selfieidenkin” ottaminen onnistui ihmeen hyvin vaikka tarkennuspistettä ei voinut manuaaliasetuksilla edes tsekata. 
Ja tosiaan vielä muokkamattomana, ahh. Mä oon rakastunut.
Onko teistä monella kyseinen kamera, saa antaa vinkkejä ja objektiivi ehdotuksia! :)
On my way

11 vastausta artikkeliin “Uutta Canonia”

  • Siis mitäh? :D Olisiko pitänyt jättää merkkaamatta mistä nuo aurinkolasit ja meikkikynät ovat peräisin? Kamera on ihan omilla rahoilla hankittu.

  • tarkoitin sivupalkkien mainoksia, bannerin alla olevaa mainosta ja sivuilla (+bannerin yllä) olevia garnier mainoksia. en postauksen sisältö juttuja.

  • Kuulun Indiedays Inspiration Vip- portaaliin joten he hallinnoivat osaa mainoksista, juurikin nuo taustalla pyörivät suuret mainokset. Sivupalkissa ei ole sen enempää mainoksia kuin monissa muissakaan blogeissa. Ei sun tarvitse niitä klikkailla. :)

 1. jos budjetti sallii, niin ehdottomasti suosittelen canonin 24-105mm objektiivia. itellä käytössä canonin 5D MK II ja tää kyseinen objektiivi. ihan paras. tosi kätevä ja laadukas, mutta myös hintava.. tsekkaile ihmeessä netistä ominaisuuksista! :)

  • Moikka! Kiitos vinkistä. :) Pitääkin tutkailla, Mulla on se, että kaipaisin etenkin sellaista linssiä jolla saa tosi lähikuvaa ja tarkkaa sellaista. Siksi tuo 100 mm pyörinyt mielessä. Mutta pitää googlailla, suositukset tulevat aina tarpeeseen kun tekee tuollaisia hankintoja.

  • kiva jos oli edes jotain apuu! :) tolla kyllä saa todellakin tarkkaa ja laadukast jälkee kun on L sarjan objektiivi :) mä oon valokuvaajana ihan töitäkin tehdessä pärjännyt ihan vaan tolla yhdellä objektiivillä tosi kauan, se on niin käytännöllinen ja pystyy melkeen mihin vaan ! :D

 2. Huippuja kuvia! Ja ihana tuo viimeisen kuvan huulipuna, mikän tuon sävyn numero tai nimi on? :)

  • Kiitos ja joo mikäs noin hyvällä kameralla vaikkakin nyt on käytössä kyllä ihan liian huono objektiivi kameraan nähden. :/ Kommenttisi oli btw roskapostissa eli siksi näkyy vasta nyt… Huulipunan sävy on shocking coral. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta