Raakapatukoita

Ajattelin kirjoitella eräästä itselleni uudesta tuttavuudesta, nimittäin raakapatukoista. En tiedä miten olen onnistunut nuo missaamaan mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Itseasiassa maistaminen tapahtui muutama viikko sitten ihan vahingossa, kun luulin ostaneeni leffaan jonkun uuden prodepatukan ja patukka paljastuikin ihan muuksi. Mulla lähti kyllä samantien protskupatukat vaihtoon! Loistava välipala, niin hyvän makuinen ja mikä parasta terveellinen, sekä luonnonmukainen. Useimmat raakapatukat eivät sisällä myöskään lisättyä sokeria vaan se makeus saadaan niistä kuivatuista hedelmistä joita patukat sisältävät. Lisäksi minähän rakastan pähkinöitä, kuivattuja marjoja- ja hedelmiä, superfoodeja, taatelia jne. joten näiden maku on enemmän kuin mieleeni! :) 

Alla olevat pari patukkaa ovat muodostuneet tässä muutaman viikon aikana suosikeikseni ja niitä onkin tullut ostettua laukun pohjalle ns. hätävaroiksi. Itselläni on verensokeri, joka lähtee kyllä aika roimaan laskuun jos ruokailuväli venyy. Musta tulee oikea hirviö, kiukkuinen ja ärtyisä ampiainen. Olenkin pitkään miettinyt mikä voisi olla sellaista terveellistä hyvää jota kuljettaa aina laukun pohjalla jotta tuollaiseen tilanteeseen ei jouduta… Proteiinipatukoissa on jotenkin häirinnyt se, että ne ovat kuitenkin melkein kuin karkkia ja niiden syöntiä ei ole viitsinyt ihan päivittäin harrastaa. Hedelmät mätänevät ja välipalapatukat ovat oikeita sokeripommeja kuten tiedämme. Onneksi löysin nämä raakapatukat, ainoa miinus on toki aika suolainen hinta mutta jos nyt en ihan väärässä ole, kyseisiä patukoita voi tehdä myös itse? Saa muuten jakaa reseptejä jos teillä on jotain hyviä mielessä!? :) Olisikin mielenkiintoista tehdä oma satsi kotosalla josta riittäisikin sitten pidemmäksikin aikaa. Onko täällä muita raakapatukoihin hurahtaneita? Teettekö niitä itse vai suositteko jotain tiettyä merkkiä ja makua? 

On my way

4 vastausta artikkeliin “Raakapatukoita”

  1. RAW BITEN maku raw cacao superhyvää! Sit kans naked merkiltä cacao mint ja cacao orange ihan super hyviä! Kannattaa käydä Punnitse&Säästä kaupassa kattoon, siellä on vaikka mitä! Ja toinen vinkk; kokeile jääkaappikylmänä, todella hyvää! Oikea herkku=)

    • Kiitos vinkistä! Käväsin Ruohonjuuressa ja sielläkin oli aikamoinen valikoima, ei vaan oikein tiennyt mitä ostaa, kun ei vaan tiennyt patukoista juuri mitään. :)

  2. Mäki tykkään raakapatukoista ihan hirveesti, oon tehny ite myös ja netist löytää kyl helppoja reseptejä paljon :) Mäkään en tajuu sitä et kaikest yritetään vääntää jotain fitness juttuu. Esim. proteiini sipsit. Hei haloo! Protskupatukat on ku karkkii ja sit viel vetäis protskusipsit päälle :D varmaan tosi terveellistä! Jos hauu herkutella niin herkuttelee kunnon tavaralla, eikä huijaa korppaa jollain tekoterveellisellä. Sulla on kiva blogi! :)

    http://shoesspeaklouder.blogspot.fi

    • Joo, hieman eilen ohjeita googlailinkin. :) Niin, en kyllä itse ole viitsinyt niitä päivittäin syödä ja oikeastaan lähinnä siksi ettei halua totuttaa kroppaa siihen että joka päivä saa jotain noinkin hyvää herkkua. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta