Lomaunelmointia

Tänään on ollut kyllä aika ankea maanantai tai sellainen ettei päivä ole oikein käynnistynyt missään vaiheessa kunnolla. Hetki sitten käytiin väkisin vetämässä lähes kahdeksan kilometrin lenkki ja vasta nyt tuntuu, että on taas jotenkin hereillä. Kai tätä maanantai kankeutta oli liikkeellä muuallakin, tai näin ainakin olin huomaavinani. Lohduttavaa. :) 

Ankeaan fiilikseen on haettu vähän parannusta Aurinkomatkojen sivuilta. Mietittiin ensi kesän lomia ja tosiaan jonkunlaista reissua olisi suunnitteilla. Itseäni huvittaisi lähteä kovasti Kreikan saaristoon. Ollaan kerran käyty perheen kanssa Rodoksella mutta esim. Kreetan Hania kiinnostaisi kovasti. Viimeksihän otettiin all- inclusive matka ja täytyy sanoa, että jäi kyllä positiivinen maku kyseisestä järjestelystä. Se ettei tarvinnut huolehtia ruokapuolesta ollenkaan oli jotenkin todella stressitöntä. Todennäköisesti tänäkin vuonna loma tulee olemaan tuollainen paketti, tai sitten vähintäänkin aamupalalla varustettu.

Olisiko teillä jotain suosituksia juurikin Kreikasta? Kaivattaisiin sellaista rentouttavaa lomamestaa, jossa olisi kuitenkin mahdollista tehdäkin erilaisia juttuja. Itse viihtyisin altaalla vaikka koko loman mutta lupailin miehelle, että tällä kertaa vähän seikkaillaankin ja koetaan muitakin asioita kuin hotellin uima- allasta. :) Kertokaahan missä päin siellä olette matkanneet ja onko joku paikka ollut erityisesti yli muiden?

(Kuvat lainattu Aurinkomatkojen sivuilta)
Oih, pienoinen lomakuume kyllä iski!
On my way

18 vastausta artikkeliin “Lomaunelmointia”

 1. Itse en ole Kreikassa vielä käynyt, ensi heinäkuussa onneksi moinen puute korjaantuu ;) Santorinia ovat useat ystäväni kuitenkin suositelleet, vaikka se hyvin turistien suosima paikka onkin..

 2. Itse olin syyskuussa Kreetalla, Plataniaksessa. Melkp rauhallinen paikka ja aurinkoa riitti, suosittelen! Kreetalta on melko lyhyt matka myös Elafonisin rannalle, ehdottomasti kannattaa käydä siellä jos Kreetaan päätyy – valkoinen hiekka ja turkoosi meri, en olisi uskonut että sellaisia rantoja on kreikassa :-) Itsellä ensi kesän reissuja miettiessä mielessä on pyörinyt Kos, jossa helposti vuokraa pyörän ja polkee paikasta toiseen ja näkee maisemia!

  • Okei! No tuo ranta kuulostaa näkemisen arvoiselle. :) Ja joo, siis juuri joku tuollainen paikka jossa on mahiksia aktiviteeteille. Kos kuulostais kans ihan hyvälle. :)

 3. Santorini on aivan uskomattoman kaunis ja romanttinen paikka♥ vei kyllä mun sydämen ja sinne haluan vielä uudelleen. Ainut miinus että ei ole hiekkarantaa vaan laavakiviranta. Kossilla on menoa ja meininkiä ja ainakin elo-syyskuussa tooooodella kuuma. Mukava paikka sekin, mutta enenmän biletystä. Mua kiinnostais Korfu tai Samos tai semmonen saarihyppely loma, jossa pääsee käymään monella eri saarella :)

 4. Moikka,
  Oon käynyt paikoissa joista olet kaksi ekaa kuvaa laittanut! Lefkaksen saari oli tosi hieno, käytiin parilla muullakin samankaltaisella rannalla joista kuvat ovat, mutta ne olivat vielä hienompia sillä rannoille täyty laskeutua monia satoja portaita kallion reunaa pitkin! :)
  Autolla siis oltiin liikenteessä, ymmärtääkseni myös veneet tekevät kyseisille rannoille retkiä (ainakin ylläolevaan rantaan)

  Kreikassa mooonia kertoja käyneenä ja saaria kierrelleenä, voisin sanoa että Hania ei nappaa. Siellä jos tykkää kaupunkitunnelmasta jne niin sit paikka on oikea! mutta hienoja rantoja vieressä aika niukasti. Jos haniaan päädytte, ottakaa bussi ja menkää eri paikkoihin.
  Itse voisin suositella paikkaa nimeltä Balos! bussilla muutaman tunnin päähän satamaan ja siitä laivalla aivan mahtavalle laguunille.. :) aivan iihana paikka!! Googlaa ihmeessä!

  Mutta jos voitte olla reissussa pitempään, suosittelen saarihyppelyä! siinä näkee vähän enemmänkin Kreikkaa :)

  • Kiitos sinullekin vinkeistä! Tuo biizi on kyllä pakko googlaa kerta useampikin kehuu. :)

 5. Mä olen käynyt reilussa kymmenessä maassa ja jos etsitte sellaista kohtuu halpaa kohdetta, joka on lähellä niin KYPROS! =) Aya navalla olimme mieheni kanssa viime keväänä ja nyt toukokuussa lähdemme kaveriporukalle uudelleen, koska ihastuttiin kohteeseen! Googleta vaikka aya napa! =) Ihan huiput rannat, ruoka ihan mielettömän hyvää sekä ei tyrkky kauppiaita, joita mä sitten niin vihaan! =D

  • Olen itseasiassa käynyt Kyproksella, kolmekin kertaa. :) Eli siksi mietin hieman tuntemattomampaa Kreikkaa. Mutta katsotaan, onhan Kyproksellakin varmasti itselleni tuntemattomia paikkoja, eli ei se ihan täysin poissuljettu ole. :))

 6. Kreetassa ja tarkemmin Haniassa tuli vietettyä viikko joskus 2010. Ihan kiva paikka, varsinkin Hanian vanha satama-alue. Samarian rotkolle tehtiin omatoimisesti päivän vaellusretki, josta virallista patikointia taisi olla noin neljä tuntia. Oli kivaa vaihtelua altaalla lekottelulle se patikka, suosittelen jos Kreetalle päädytte.

  Santorinilla olen käynyt kahdesti ja voisin lähteä vielä vaikka heti uudestaan. Todella kauniita ja kuvauksellisia maisemia, mutta hintataso on Santorinilla jonkun verran korkeampi kuin useissa muissa Kreikan matkokohteissa…
  Viime keväänä kirjoittelin Santorinista pienen koosteen blogiini:

  http://www.lily.fi/blogit/packing-peanuts/suuntana-santorini

  Eikä se saarihyppelykään ole huono idea, varsinkaan jos aiotte pidempään lomailla.

  • Joo tarkoitus olisi juuri vähän seikkailla muuallakin kuin siellä hotlan altaalla. :D Kuulostaa siis hyvälle, pitääkin käydä lukasemassa sun blogiteksti myöskin. :) Niin jos olisi pari viikkoa niin saarihyppely ei olisi paha idea. :)

 7. Mäkin suosittelen sekä Haniaa että Santoriniä. Hania jos haluaa kaupunki meininkiä myös vähän. Santorini on kaunis ja romanttinen jos poikaystävän kanssa lähtee.

  • Okei, epäilen tuon Hanian nyt unohtuvan jos on pääosin kaupunkimesta. Lomalta haluaisi kuitenkin ehkä enemmän muuta kuin kaupunkielämää. Kiitos vinkeistä! :))

 8. Itse olen käynyt monessa eri paikassa Kreikassa, mutta kaikista upein paikka oli Santorini. Suosittelen kyllä ehdottomasti, on rahansa arvoinen! :)

 9. Nuorempana tuli joka vuosi käytyä siskoni ja serkkuni kanssa 2-3viikkoa kesässä Agios Nikolaoksessa Kreetalla.
  Lämmintä on ja hyvät rannat,Almyroksen ranta mikä noissa sun am kuvissakin näkyy ihana..rannan toisessa päässä vesi tullee vuorilta ja on sellanen pieni alue jääkylmää puhdasta vettä,mihin ihmiset rannalla ollessaan käyvät mereltä uimasta tullessaan nopeasti,virkistää ja on ihana.Muutenkin ihana paikka,joskin nykysin suomalaisille tuntemattomampi kuin esim.Hanian seutu ym.Jos esim.vertaat teidän Alanyan matkaan,niin Agioksessa rannat ihanan matalia ja hyvä hiekkapohja,jossa näkee pohjaan saakka..ihan eri tasoa.Viikottaiset markkinat,hyvä ruoka jne.Autonvuokraus siellä kannattaa,voi ajella Hersonissokseen ja muihin lomakyliin.

 10. Kreetan paras paikka lapsiperheille on satavarmasti Agiin Apostoli. Uimarannat loivarantaisia, tuulelta suojaisia lahdenpoukamia, liikennettä vain paikallisesti ei läpiajoa niinkuin Plataniaksessa. Hyvät hotellit japalvelut, en yhtään ihmettele miksi esim. Ruotsalaiset viihtyy siellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta