Suklaista palautumista

Kuten olen täällä blogissa kirjoitellutkin, olen aina ollut aika huono palautusjuomajauheiden kanssa. Siis kaikki valmiit juomat esim. Gainomaxit sun muut menee mutta nuo jauheet… Ugh. Yleisesti ottaen niissä järjestäin jokaisessa on ollut joku aineosa mikä on aiheuttanut itselleni hirveän kuvottavaa oloa ihan jo vaan muutaman hörpynkin jälkeen. Sain noin kuukausi sitten Fitnesstukulta testaukseen erityisesti naisille suunnattua Fit & Smart- prodejauhetta mikä on ymmärtääkseni hieman miedompi naisille suunnattu tuote. Tai ainakaan itselleni tästä ei ole aiheutunut minkäänlaista huonovointisuutta mikä on oikeasti aikamoinen IHME. Välillä olen vetänyt tätä noin desilitran veden kanssa mutta sitten yksi päivä keksin laittaa jauhetta kaura- juoman sekaan ja siitäpäs syntyikin uusi palautusjuomalemppari. :)

Käytän vähän maitotuotteita, koska mulla on aika ongelmallinen vatsa. En ole siis vieläkään täysin saanut selville onko mulla hyla, laktoositon vai jopa maitoallergia mutta ensi viikolla alkaa tutkimukset joten eiköhän asiaan saada vihdoin selkoa. Olen kuitenkin vältellyt maitotuotteita, mitä nyt laktoosittomia aina välillä mutta esimerkiksi maidon sijaan olen alkanut suosimaan juurikin kaura- juomaa. Sopii siis erinomaisesti tuon palautusjuomajauheenkin kaveriksi. Ei muuta kuin jauhetta n. 1 dl ja kaura- juomaa n.2,5-3 dl sheikkeriin ja avot, huippu hyvää! Jos olet yhtään herkkupeppu tämä palautusjuoma toimii aivan varmasti. ;) Mitä palautusjuomaa te käytätte ja mihin yhdistettynä sen juotte? Suosiiko moni veden sijaan esimerkiksi soija- juomia tai juuri kaura- juomaa?

* Sisältää mainoslinkkejä
On my way

8 vastausta artikkeliin “Suklaista palautumista”

 1. Kerran kun kokeilen tehdä kaurapuuroa Oatlyn kauramaitoon en oo sen jälkeen pystynyt sitä jättämään pois, niin ihanan herkullisen täyteläinen lopputulos oli! :) Kauramaito sopii loistavasti myös smoothiehin! On kyllä tullut omaan ruokavalioon jäädäkseen :)

  • Joo, mä tykkään tuosta kyllä todella paljon. :) Soijamaidot ei ole näinkään hyviä…

 2. ”onko mulla hyla, laktoositon vai maitoallergia” what :D Ei ole erikseen mitään hylaa ja laktoositon-allergiaa. Joko olet allerginen laktoosille, tai sille maitoproteiinille. toivottavasti juttu selkiää kuitenkin :) ite en käytä varsinaista palautusjuomaa koska lihaskuntotreenin teen kotona ja pääsen siis aina heti syömään. aerobisten jälkeen en ole kokenut että on niin kova hätä saamaan jotain suusta alas heti.

  • Siis tarkoitin lähinnä sitä, kun toiset pystyy syömään VL:ää ja toiset taas syö laktoosittomia ja toiset hylaa. Niin, no toivon sitä todella, koska näitä vatsaongelmia on jatkunut jo hyvin pitkään. :( Joo, en itsekään ihan joka kerta ota palkkaria mutta nyt useammin on tullut otettua, kun löytyi hyvä jauhe ja sopiva lantrinki. :)

 3. varmaan ihan yliherkkyys ottaen huomioon sun rakkauden rahkaan tässä viime vuosina sun blogia seurailleena? =) kroppa yliherkistyy niille ruuille, joita syö kokoajan.
  mulla kävi samoin, nyt maitotuotteettomalla kolmatta vuotta, feeling good <3

  • Niin, en tiedä. Todella hankalaa oikeasti löytää selitystä ihan ruokavalion perusteella, kun tuntuu, että oireita on lähes joka päivä söi miten söi. Noh, ehkä lääkäristä on nyt jotain hyötyä. Vähentänyt olen anyways maitotuotteita mutta sitten taas mietin viljaakin… Moni kyllä kehuu, että olo paranee jos ei syö enää maitojuttuja laisinkaan. :)

 4. Millaisia vatsaoireet ovat? Kipua vai ilmaa? Tiedätkö pääseekö tutkimuksiin, jos ei itse ensin koita olla ilman joitain ruoka-aineita? Tuntuu etten vain pysty olemaan ilman maito- tai viljatuotteita! :D

 5. Ootko miettinyt että vilja/sokeri olisi se syy? Itselläni oireilu loppui kun lopetin näiden käytön, lisäksi perunan, riisin yms. Eli toisin sanoen karppaan ja hyvä olo. Heti maha kuralla kun syön jtn sopimatonta, johtuu siitä kun ei ole tottunut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta